Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, december 15, 2009

Noord-Zuidlijn

Berlusconi zou connecties hebben met de maffia.

Dat is net zo onwaarschijnlijk als dat de beste schaatser ter wereld een neger zou zijn.

Het is wél onwaarschijnlijk dat Malaria -een ziekte die miljoenen doden per jaar veroorzaakt maar vooral in Afrika dus vandaar dat je onze overheid er nooit over hoort- binnen 20 jaar de wereld uit is.

Een jonge deelnemer aan het Plastic Huis (Een variant op het Glazen Huis waarbij Radio3 DJ's via Serious Request geld inzamelen voor het goede doel) verwoordde de belangen van de farmaceutische industrie heel fraai en treffend:"Wij zamelen geld in voor malaria".

-"Heel goed" zei ik tegen het beeldscherm. "Daar is nog veel te weinig van in de wereld." Door mijn opmerking kon mijn zoon met een grote grijns op zijn gezicht (én met nieuwe en dikkere handschoenen) naar school voor dag drie van de repetitieweek die vrijdag begon.

Toen begonnen ook de commissieleden zenuwachtig te worden die vandaag de persconferentie rond de Noord-Zuidlijn moesten verzorgen. "Er zijn fouten gemaakt" luidt de conclusie. Ach nee, gut. Echt waar? Aangezien de meeste verantwoordelijke personen al zijn opgestapt heeft het weinig zin hen te dwingen tot aftreden. Ook burgemeester Job Cohen zal gewoon blijven zitten aangezien hij "alleen maar" verantwoordelijk was voor het juist opvolgen van de procedures.

Blijkbaar staan die procedures toe dat megabouw-projecten onverzekerd worden gestart en dat individuen besluiten kunnen nemen zonder dat overleg gepleegd hoeft te worden over de besteding van een paar miljard euro. Als je geld nodig hebt dan druk je toch gewoon bij? En anders vraag je gewoon een extra leninkje aan Wouter Bos.

Nu gaat het dus gigantisch mis en mag de Staat een half miljard bijlappen in de hoop dat dat voldoende geld is om het hele project te begraven. Tsja, dat krijg je wanneer je mensen als de heer B. Lunder en Miss Leiding controle geeft over een project als de aanleg van de Noord-Zuidlijn.

De link van vandaag is voor liefhebbers van schaken én van Mario Bros.

Deel dit bericht