Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, november 24, 2021

Sneller dan het licht

'Hoe werkt die 'warpdrive' nu eigenlijk?' vroeg een fan tijdens een Star Trek conventie aan een wetenschapper die verbonden is aan de bekende SF-serie. 'Vrij goed, dank u.', antwoordde die. 

=============================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

=============================================

Vooralsnog is sneller reizen dan het licht (het idee achter 'warpdrive' of 'hyperdrive') alleen maar mogelijk in vergezochte theoretische modellen. Maar wie weet? 

Volgens de huidige stand van de wetenschap is sneller dan het licht reizen niet mogelijk. Maar wetenschap is voortdurend in beweging dus wie weet (ha!)? Zie voor interessante informatie bijvoorbeeld dit filmpje:Had u bijvoorbeeld 20 jaar geleden kunnen bedenken dat u een apparaatje uit uw broekzak zou halen, dat apparaat kon vragen: 'Lees mij een gedicht voor' en dat dat apparaat dat prompt zou doen? Of dat u het op tafel legt in de kroeg en op het schermpje te zien krijgt welke muziek op dat moment uit de speakers boven uw hoofd weerklinkt? Of dat vrijwel iedereen om u heen een fototoestel zou bezitten waarmee zij ook kunnen bellen? 

Dat idee was nog niet zo lang geleden zó ver gezocht dat zelfs science fiction schrijvers het nog nooit hebben bedacht. Zal sneller dan het licht - en dus in feite tijdreizen - ooit mogelijk zijn? Niet volgens de huidige techniek en volgens ons huidig begrip van natuurkundige wetten. Zo'n concept is sowieso moeilijk te bevatten. Laat staan voor ons als simpele mensen. Waarvan er tienduizenden nog steeds weigeren te geloven dat het onmogelijk is om de maan te bereiken.


'Volgende keer dat iemand u vertelt dat de maanlanding nep was, vraag hen dit:
'Zo, dus jij bent een van die mensen die gelooft dat de maan bestaat?'

=======================================Meer lezen? Mijn verhalenbundels