Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, november 05, 2017

De week voorbij

Als het even kan stel ik geen voorwaarden aan 'zijn': iemand is nu eenmaal iwe hij of zij is. Bij onvoorwaardelijk liefhebben passen - in mijn optiek - geen voorwaarden. Dus ook geen 'maren'. 'Ik hou van je zoals je bent maar vind dat jij (je gedrag) moet veranderen' is voor mij geen optie. En zeker geen goede basis voor een gezonde liefdesrelatie. Anderen zullen daar anders over denken. Uiteraard hun goed recht. Dat ik een bepaalde mening heb wil niet zeggen dat anderen diezelfde mening moeten hebben.

Maandag een flinke inhaalslag kunnen maken op het werk. Er is nog wat achterstand in de boekhouding maar nu veel kinderziektes uit het boekhoudprogramma zijn opgelost is het steeds makkelijker er mee te werken. Fijn!

's Avonds spraken wij in de Loge over de voor- en nadelen van kunstmatige intelligentie. De ontwikkelingen op dat gebied zijn niet meer te stoppen (indertijd probeerde men industrialisering ervan te weerhouden mensen werkloos te maken. Niet gelukt.) dus nu komen de discussies op gang: moeten wij computers diagnoses laten stellen in ziekenhuizen? Supercomputer Watson kan dit al. En vele malen sneller dan een team van artsen dat kan: https://newscientist.nl/nieuws/watson-maakt-carriereswitch/

Dinsdag nam ik weer de verfroller ter hand in huis en 's middags maakte ik als entertainer mijn opwachting bij een Halloween feest voor kinderen.
Onderweg kwam ik langs de Amstel:

Bij thuiskomst 's avonds was ik behoorlijk moe dus ik deed niet veel meer voor ik naar bed ging.

Woensdag las ik dat de momenteel heersende politieke coalitie in Australië (die van premier Turnbull) haar meerderheid in het parlement kwijt is na het aftreden van hun senaatsvoorzitter (klik). Die heeft namelijk een dubbele nationaliteit en volgens een door deze rechtse regering ingestelde wet mogen mensen met een dubbele nationaliteit geen zitting hebben in het parlement. Toen men die wet verzon had men in het achterhoofd om mensen met een kleurtje uit het parlement te weren. Maar dat uitspreken zou racisme zijn. Dus geldt de nieuwe wet voor iedereen die een Australisch en een ander paspoort heeft. Ook als dat Brits is of Noors of Zwitsers. Ik vind dit grappig.

Prettig veel werk verricht op de brouwerij vandaag en het boekhoudsysteem nog wat beter leren kennen.

Avondeten genuttigd bij een vriend, administratie gedaan, kostuum gewassen, wasgoed gestreken en de aflevering van The Walking Dead gezien die ik maandag had gemist. Deze dag was het tevens exact zes maanden geleden dat mijn moeder overleed.

Donderdag een uur langer doorgewerkt, gewoon omdat ik lekker in de 'flow' zat. Had nog plannen om die avond van alles (handwas, mensen bellen en e-mailen, schilderen) te doen maar besloot - na een kopje thee met een buurvrouw - het voor deze dag voor gezien te houden.

Ook vrijdag lekker hard gewerkt en veel kunnen doen. Het rustige landschap waar de brouwerij waar ik werk is gelegen werkt stiekem misschien wel inspirerend:

Een uurtje eerder weg omdat ik met een vriendin had afgesproken in de kroeg. Gezelligheid! En bier!

Zaterdag kwam een buurvrouw koffie bij mij drinken. Waarna ik koffie dronk bij haar. Een groot deel van de dag was voor klusjes in huis.

Beetje bij beetje gaat het er uit zien zoals ik het in mijn hoofd heb: met minder spullen en meer ruimte. Het helpt om het ook in mijn hoofd allemaal wat rustiger te krijgen.

Zondag kwam mijn zoon mij assisteren. Dankzij hem ziet nu ook de keuken er beter uit dan voorheen. 's Middags was ik op verjaarsvisite: een achternichtje is nu reeds twee jaren jong! En er was taart...Onderweg naar de jarige maakte ik deze foto:
 Het verjaarsfeestje vond plaats in de zaal
waar mijn zoon vroeger karateles had:

Die avond was het mijn beurt om te koken voor vier mensen: een buurvrouw, haar man, een vriend en mijzelf: nasi goreng met kip en seroendeng


De muziek van deze week is van Tom Waits. Hier is Hope I don't fall in love with you:
I had a beer and now I hear you
Calling out for me
And I hope that I don't fall in love with you

Deze week staan wij stil bij het overlijden van Nancy Friday

=============================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

Deel dit bericht