Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, februari 26, 2020

Was Fortuyn extreemrechts en Volkert van der G. een milieuactivist?

De voorzitter van Forza! Nederland, de heer Paul Meijer is Fortuynist en beweerde in 2018 dat zijn dochter in een geschiedenisboek las: 'Fortuyn was een extreem rechtse politicus die is vermoord door een milieu activist.'
Wie schrijft er in 's hemelsnaam een geschiedenisboek met daarin één enkele ('volgende en enige tekst') zin?
Of vond de heer Meijer deze tekst 'enig', ofwel leuk?

Hij vindt dit zó erg dat hij hetzelfde bericht nóg een keer op Twitter deelde. Vier jaar eerder.
Op Twitter (klik) werd de politicus het vuur aan de schenen gelegd. Óók door 'rechts': 'Dit is je kans om die linkskgekkies op hun neus te geven! Je hoeft alleen maar de schrijver en titel van dat boek te noemen!'

Maar Paul Meijer heeft dat niet gedaan. Vier jaar lang niet. Om een heel eenvoudige reden: dat boek met die passage bestaat niet.

Natuurlijk (althans, dat schijnt de norm te zijn) neemt een politicus (ongeacht de signatuur van 'links' of 'rechts') wel eens een loopje met de waarheid om een punt over te brengen maar vier jaar lang doelbewust een leugen verspreiden gaat wat ver. Vind ik.

Bovendien: áls die passage al zou bestaan, wat is er dan zo erg aan die passage? Wat klopt er niet aan de bewering 'Fortuyn was een extreemrechtse politicus die is vermoord door een milieuactivist.'?

Er zijn politici die zich inzetten 'voor het behoud van de Nederlandse taal en cultuur' en zij blijken een vrij grote aanhang te hebben. Opvallend vind ik dat relatief veel (bij 'links' zie je dat veel minder) de Nederlandse taal bijzonder slecht beheersen en bovendien glashard liegen en het gebruik van geweld als middel niet schuwen om de boodschap over te brengen dat zij tegen leugenaars en tegen geweld zijn.

 Deze meneer kán - in tegenstelling tot wat hij beweert - geen ooggetuige zijn geweest van deze wandaad want het gaat om vier verschillende gebeurtenissen op vier verschillende plaatsen op vier verschillende tijden. Bovendien betrof het aanvallen van 'keurige' blanke Nederlanders op mensen met een donkerder huidskleur. De insinuatie van 'Rick' dat mensen anderen leed berokkenen, puur vanwege een verschil in huidskleur en dat het dus om racisme gaat, klopt.
Een van de foto's die Rick 'zelf maakte' komt van de website van Omroep Brabant en betrof een lafhartige aanval op een verblijf van statushouders:
Geconfronteerd met zijn grove leugen reageerde Rick meteen.
Door mensen die hem met zijn leugen confronteerden te blokkeren op Twitter.
Want dat is wat mensen als Rick doen: schreeuwen om aandacht en wanneer zij die krijgen klagen dat zij aandacht krijgen.
Hieronder een voorbeeld van een mevrouw die tegen moslims is 'want de islam heeft een slechte invloed op de Nederlandse taal en cultuur.' Zij is daar zelf een sprekend voorbeeld van:

Wat denkt u? Zijn deze mensen gewoon ongelooflijk dom, is het een schreeuw om aandacht, pure verveling of zijn zij simpelweg heuse racisten? En vindt u dat je racisten racisten mag noemen of geldt vrijheid van meningsuiting niet voor mensen die racisme benoemen?

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/