Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, december 16, 2009

Kruisje

Ooit wilde de Raad voor de Kinderbescherming mijn zoon bij mij weghalen ("Want een vader alleen is niet in staat voor kinderen te zorgen.") en mogelijk onderbrengen bij een pleeggezin in Rotterdam. Vreemd genoeg was het vanaf dat moment niet mijn grootste angst om hem kwijt te raken maar dat hij later zou spreken met een Rotterdams accent.

Nu zou het fijn zijn als Burgemeester Aboutaleb de inwoners van zijn stad zou opdragen ABN te spreken. In elk geval dan die paar dagen per jaar dat ik in Rotterdam ben. Om rekening te houden met mijn gevoelens en zo. Maar dat zou ik ronduit belachelijk vinden. Als mensen met een Rotterdams accent willen praten, een keppel, kruisje of hoofddoek willen dragen dan mag dat gewoon.

De enige uitzondering die ik mij kan voorstellen zou gelden voor hen met een voorbeeldfunctie op televisie of radio. En nog alleen maar zou dat gelden voor mensen met zware accenten die door mede-Nederlanders daardoor lastig te verstaan zijn. Gewoon praktisch. Philip Freriks en Eva Jinek mogen van mij best een keppeltje dragen als ze dat zo graag willen. er zijn veel sporters die vlak voor een race een kruisje slaan. Moeten we dat dan ook maar verbieden, net als het dragen van een kruisje?

Vraag van de dag: Kun je't bij de brandverzekering claimen wanneer je lading illegaal vuurwerk ontploft?

De brief van de dag is het antwoord van het Ministerie (en mijn daaropvolgende wedervraag) op mijn vraag waarom de Nederlandse overheid vindt dat het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens niet van toepassing is op de centrale opslag van vingerafdrukken terwijl Engeland voor datzelfde vergrijp op de vingers werd getikt.

Voor de liefhebbers twee korte filmpjes (ook te zien door hier en hier te klikken) van een paar optredens waar ik bij mocht zijn. Helaas was de batterij van mijn mobiel voortijdig leeg...*Snif*


Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Oral Roberts en dat van Jegor Gaidar

Deel dit bericht