Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, augustus 24, 2010

Volle maan

Mijn zoon heeft gekookt vandaag (een eenvoudige docht voedzame pasta-schotel) en zijn moeder belde ons zomaar geheel en al spontaan! Mensen die ons persoonlijk kennen weten wat dat voor ons betekent.

Bij de sigarenman vandaag was er een vrouw die vroeg om een strippenkaart. Uit macht der gewoonte graaide de verkoper in het betreffende vakje onder de toonbank om pas seconden later te beseffen dat in Amsterdam het einde van dit vervoersbewijs kwam op 1 juli jongstleden.

Volgens mensen die het kunnen weten vergeet "maar 2 procent" van de passagiers om uit te checken met hun kaart. Zij zijn dus vier euro voor een tram- of busritje kwijt. Persoonlijk vind ik het toch wel vrij veel: één op de 50 mensen bij wie het mis gaat. (Leuk, dat goochelen met percentages!)

Binnen de Katholieke kerk blijkt nu meer mis dan wij al dachten; De Ierse priester Jim Chesney bleek het brein achter een bom-aanslag in 1972 (lang geleden, ik weet het maar is zwaar komkommertijd in nieuwsland) en zijn bazen wilden dat feit maar al te graag in de doofpot houden.

Is het echt zo erg gesteld met de Katholieke kerk of is er een wereldwijd complot gaande om de kerk zwart te maken?

Vaste lezers zullen weten dat ik niet geloof in complot-theorieën maar des te meer in complotten.

Tijdens een vergadering vanmorgen zaten wij complotten te smeden die er toe moeten bijdragen dat het snel allemaal goed komt met de goede doelen-stichting die ik samen met een buurvrouw heb opgericht.

In bed vannacht richtte ik mij ook op. Meerdere malen zelfs. Kon gewoon niet slapen. Pijn in mijn heup en druk op het hoofd.

Zou het te maken kunnen hebben met de volle maan?

Deel dit bericht