Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, april 22, 2017

Zaterdag's cursiefje: discriminatie (#Column)

Uitsluitend omdat ik klein ben noemen mensen mij dwerg, lilliputter en kabouter. Dagelijks. Nu ja, vrijwel dagelijks. Opmerkingen over de vermeende lengte van mijn penis vinden mensen (blanke mensen, donkere mensen, joden, moslims, mannen, vrouwen... ) hilarisch.

Soms maak ik een opmerking terug maar het heeft geen zin. Discussiëren met domme mensen is onmogelijk: zij blijven dom. Zoals ik klein zal blijven. Ik heb geleerd dat ik domme mensen niet slim kan maken. Daar ligt een taak voor opvoeders als ouders, leraren en overheden.

Wat ik wél kan is veranderen hoe ik reageer op domme uitlatingen: soms haal ik mijn schouders op en soms ga ik de confrontatie aan. 'Hé, die tuinkabouter in mijn tuin, is dat familie van jou? Haha!' -'Ik heb een bijzonder domme buurman, is dat familie van jou?'

Eventueel heb ik nog een geduchte rechtse directe in huis: met mijn 1.40m komt die hard aan bij mannen van rond 1.80m ;-) Dat is hoe ik met discriminatie om ga: door grappen te maken. Een ander doet dat anders. En dat is haar of zijn goed recht. Niemand heeft het recht een ander te vertellen wat hij of zij moet voelen. Nooit.


============================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/