Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, september 04, 2012

Hypotheekrente aftrek


Hoewel het gisteren officieel m'n zoon's eerste schooldag van het seizoen was, ging hij vandaag pas weer naar school. De afgelopen paar weken was ik vanwege werk en meisje vrij weinig thuis en was hij regelmatig hele dagen op zichzelf aangewezen. Maar een jongeman van 16 zit daar niet zo mee...;-)

Vandaag kreeg ik visite van buurvrouw Angélique en werkte ik ondermeer als acteur in een videoclip. Mocht u toevallig 'Dracula' van de artiest Dio voorbij zien komen dan zal ik naar u zwaaien...;-) Hoogst vermakelijk ende gezellig, zo'n clipje maken! Je bent een paar uren kwijt. Dat wel. Uren die je extra achterraakt op de administratie en het huishouden maar wèl leuk. Voor u misschien niet interessant maar voor mij de moeite van het vermelden.

Was ik toch zomaar vergeten te melden dat wij afgelopen weekend ook nog naar de film waren geweest? Brave is een vermakelijke familie animatiefilm. Al had er in mijn ogen meer in gezeten. Wat wellicht bewaard is voor een vervolg.

Of het kabinet Rutte een vervolg krijgt is nog even afwachten. Gisteravond - tijdens een vergadering annex etentje van een organisatie waar ik voor werk (psychiatrie café noord) - bleek dat het steeds moeilijker wordt om subsidie te krijgen voor buurtgericht werk. Buurthuizen worden wegbezuinigd en projecten stopgezet. Duizenden medewerkers verdwijnen zo in de Bijstand.

Mensen in de bijstand kosten de maatschappij zo'n 5 miljard euro per jaar. Dus afschaffen die subsidie! Toch? Dan blijft er meer over voor huizenbezitters. Die kunnen namelijk een extra'tje wel gebruiken omdat zij maar een schamele 14 miljard per jaar aan gemeenschapsgeld ontvangen.

Ofwel: wat levert de gemeenschap meer geld op, het aanscherpen van de bijstandsregels of het aanpakken van de Hypotheekrente aftrek?


Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Michael Clarke Duncan en Sun Myung Moon