Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juni 02, 2010

Bitterballen

Behalve dat ik een vriendin met het een en ander heb kunnen helpen heb ik ook nog een paar medewerkers van het DWI aan extra werk geholpen. Een nuttige dag, derhalve! En ik deed nog meer leuks... Zo schreef ik verder aan een tweede liedje in opdracht van de gitaarleraar, sleepte ik een leuke werkopdracht binnen en heb ik lekker lopen foto's maken.

Vandaag kreeg ik fotografie-onderwijs van vriend Pieter. Samen trokken wij erop uit in de buurt en soms stonden wij even stil om een paar plaatjes te schieten. Zijn tips zijn meer dan welkom want zo leer ik weer bij én krijg ik nog meer plezier in het fotograferen. Zo ziet U maar weer; plezier hebben hoeft niet veel moeite te kosten.

Hierbij enkele van de vandaag gemaakte foto's (klikken = vergroten en de foto's zijn volledig onbewerkt):


Heel veel moeite is het ook niet om de lokale verkoper van de daklozen-krant te erkennen in zijn bestaan door hem even in de ogen te kijken en vriendelijk toe te knikken terwijl je de supermarkt verlaat. Toch zijn er velen die claimen "geen tijd" te hebben voor dat soort acties. Terwijl het toch écht geen tijd kost en écht geen moeite kost...Wat pas écht moeilijk is is het schrijven van een historische roman over de uitvinder van de dropveter.

Het bedenken van een nieuwe mascotte voor het Nederlands votebalteam zou ook heel moeilijk zijn. Tenminste: er werd een reclame-bureau ingehuurd dat er maanden over heeft gedaan om met dit briljante eindresultaat te komen: Een oranje leeuw in een voetbaltenue! Echt geniaal! Als vorm van oplichterij misschien ja. Ik bedoel maar: Je flink laten betalen om de nieuwe voetbalmascotte te bedenken en dan uiteindelijk te komen met een oranje knuffelleeuw die dan ook nog Dutchy heet? Kom op hé!

Oplichterij zijn we wel gewend van de leden van het groot-kapitaal. Niet alleen bij de mensen achter Trafigura die niet kijken op een paar mensenlevens meer of minder, zolang ze maar een miljoentje extra kunnen opstrijken. Nee, het gaat ondermeer ook om overheidsdienaren die zich laten trakteren op afscheidsfeestjes die meer dan 100.000 euro moeten kosten. Voor dat geld heb je een heleboel biertjes en bitterballen.

Voor de noodzakelijke portie pret ende jolijt hier nog even de link naar een filmpje waarin een student het demissionair minder-president Balkenende even moeilijk maakt.

Balkenende:"Het CDA is tegen de kilometerheffing omdat daar geen groot draagvlak onder de bevolking voor is." Student:"Voor de missie in Irak was ook geen draagvlak onder de bevolking en zelfs niet in de Tweede Kamer maar waarom was U toen toch voor?" Balkenende:"Dat is een hele goede vraag".

Deel dit stukje