Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, september 04, 2016

De week voorbij

Zaterdag was ik dus op Comic Con. Hoe het daar was ziet u in dit filmpje:
s

Hier mijn eigen filmpje van het evenement:

Zondagavond was mijn zoon naar een feestje en dus kon ik rustig even een uurtje oefenen met spelen op mijn ukelele. Fijn! Muziek maken is voor mij namelijk een prettige manier om wat rust te krijgen in dat hoofd van mij dat ik maar niet stil krijg. Het blijft bij mij maar door malen.
Volgende week is er de jaarlijkse 'Dag van de Vrijmetselarij'. In het logegebouw in Amsterdam zijn er het hele weekend door rondleidingen. Op zaterdag ben ik er niet bij. Op zondag waarschijnlijk wel. U bent van harte welkom!

Over een half jaar zijn er weer verkiezingen voor de Tweede Kamer en kunt u het huidige kabinet afrekenen op hun handelen. Premier Rutte zei al 'Sorry.' voor het feit dat hij doelbewust loog toen hij de vorige keer zijn verkiezingsbeloften deed. Hij beloofde echter niet in de aanloop naar de volgende verkiezingen níet te liegen. Gelukkig is er een website waar u kunt nagaan wat de verschillende politieke partijen écht gedaan hebben om uw belangen te behartigen: http://www.partijgedrag.nl/index.php Doe er uw voordeel mee!

Maandag las ik over de keurige Nederlandse jongeman die vorig jaar 'per ongeluk' met ruim 200 kilometer per uur over de snelweg scheurde en daarbij iemand vermoordde en anderen voor levenslang invalide maakte. 'Ja maar ik kon er niets aan doen want voordat ik de auto in stapte had ik speed, cocaïne, alcohol en wiet gebruikt.' Helder. http://www.nu.nl/binnenland/4313905/acht-jaar-cel-geeist-veroorzaker-dodelijk-ongeluk-a2.html

Hoewel ik er onlangs nog over schreef (http://terrebel.blogspot.nl/2016/08/wie-houdt-er-rekening-met-mij.html) blijven mensen vinden dat ik rekening moet houden met hen maar zij niet met mij. 'Jij moet rekening houden met mij!' -'Dat wil ik graag doen maar hou jij dan ook rekening met mij?' -'Jij moet rekening houden met mij!' -'Dat is geen antwoord op mijn vraag maar een herhaling van jouw statement.'

Op het werk nam ik een nieuwe taak erbij: naast het voeren van de dagelijkse boekhouding ben ik nu ook de 'social media manager'. Leuk, niet? Wel lastig dat ik al mijn werkzaamheden in 16 uren per week moet zien te proppen.

Het journaal wist te melden dat deze meneer (Jan Roos) een concurrent wil worden van Geert Wilders en diens splinterpartij (afgeleid van de VVD), de PVV, door lijsttrekker te worden van VNL ('Voor Nederland'), een partij die voortkomt uit diezelfde PVV. Het is bijna grappig. http://www.welingelichtekringen.nl/media/485796/hoe-geenstijl-zijn-eigen-racistische-nieuws-uit-de-duim-zuigt.html

Het was druk op het werk en dan werk ik wat langer door. Onbetaald. Vind ik normaal. Net zo normaal als eerder naar huis gaan. Op het werk blijven terwijl er niets te doen is is namelijk niets meer dan een verspilling van tijd. Vind ik. Wat vindt u: moet iedereen altijd netjes van 9 tot 5 op het werk zijn of is het gewoon de ene dag drukker dan de andere en kan men de werktijden daarop aanpassen? Voor winkels is het natuurlijk wat anders: klanten moeten er op kunnen rekenen dat de winkel open is tijdens de openingstijden. Als je met meerderen in een winkel staat kun je natuurlijk iets flexibeler zijn.

Dinsdag werd ik er weer op gewezen dat verveling een enorm probleem is. Voor mij. 'Hoi, ik verveel mij dus ik dacht ik bel je even.' 'Hai, ik heb een vraag waar ik het antwoord al op weet maar ik dacht ik vraag het toch ook nog maar even aan jou.' 'Ja, ik weet dat het 's avonds laat is maar ik dacht hij is vast nog wel wakker.' 'Ja, ik weet dat het 's ochtends vroeg is maar ik dacht hij is vast al wakker.' 'Ja maar jij hebt toch maar twee dagen per week betaald werk dus hoe komt het dat jij je dan niet verveelt en ik wel?' -'Lees mijn weekoverzicht maar eens. Daar vind je tips tegen de verveling.' 'Maar daar heb ik helemaal geen tijd voor!' -'Dus jij verveelt je én hebt geen tijd om tips tegen verveling te lezen?'

Deze dag maakte ik kennis met mijn nieuwe klantmanager bij de gemeente. Ik ben de tel kwijtgeraakt van het aantal ambtenaren dat door u en mij betaald wordt om mij aan het werk te helpen. Tot nog toe ben ik overigens vrijwel uitsluitend tegen gewerkt. Maar misschien is dat wel de bedoeling: zodra ik namelijk weer een eigen inkomen verdien raken er een paar ambtenaren werkloos.

's Middags was ik met mijn vriendin bij de opnames van een nieuw televisieprogramma waar een vriendin van ons aan meedoet. Daarna ontving ik een half uur intensieve fysiotherapie waarna ik mijn linkerbeen weer makkelijker kon bewegen en vervolgens deed ik een uur lang mee aan de rugschool: met een groepje 'lotgenoten' oefeningen doen om met name de rug- en buikspieren te verstevigen.

's Avonds deden wij het rustig aan. Samen. Gezellig.

Woensdag genoten wij van het ontbijt op het balkon en terwijl mijn vriendin aan het werk ging nam ik een tweede kopje koffie en las ik boek nummer 12 van dit jaar uit: De Macht van meneer Miller van Charles den Tex. Een hele fijne 'whodunnit' met bevestiging voor achterdochtige mensen.

Ook hoorde ik die dag iemand klagen dat 'die jeugd van tegenwoordig' maar 'de hele tijd' met die mobieltjes in de weer is. 'Waarom kijk jij zelf eigenlijk elke keer naar dat apparaat van jou wanneer er een piepje afgaat?' -'Dat is anders want dat kan een belangrijk bericht zijn!'

Daarom het volgende: Mobiele telefoons zijn niet meer te verbieden. Ze zijn er gewoon. Aan ouders en leraren samen de taak om kinderen ermee te leren omgaan. Wat lastig is want veel ouders en leraren zijn zélf verslaafd aan die apparaten. Het begint met het geven van het goede voorbeeld. Voorbeeldje: een meisje van zes trekt papa aan de mouw: 'Papa, kijk. Kijk dan, papa!' -'Niet nu schat, ik heb bijna deze Pokémon gevangen.' Kinderen de schuld geven van wat volwassenen doen (een smartphone uitvinden bijvoorbeeld) is in mijn ogen niets minder dan wreed.

Bij de tramhalte stond een auto te wachten op het verkeerslicht. De man achter het stuur had vanwege de warmte het raampje aan zijn kant omlaag gedraaid waardoor de muziek die hij draaide buiten te horen was. Als vanzelf deinde ik mee met de kalme reggae klanken waar ook de man zichtbaar van genoot. Met een in fris parfum gedompeld zakdoekje wiste hij het bezweette gelaat. Toen zag hij mij. Ik stak mijn duim op en voerde een 'Wi Fi boks' uit. Daarmee bedoel ik een gebaar waarbij je respect uit door met gebalde vuist lichtjes de gebalde vuist van de ander aan te tikken om direct daarna met diezelfde vuist je eigen borst ter hoogte van je hart even aan te tikken. Maar dan van afstand. Zelf bedacht. De naam 'Wi Fi boks' dan. De man glimlachte, retourneerde het gebaar, zag dat het licht inmiddels groen was en vervolgde zijn weg. Nog steeds glimlachend. De tram kwam op dat moment net de hoek om.

(Kijk, zomaar gratis een verhaaltje! Nog waar gebeurd ook. En het is niet eens vrijdag.)

In de vroege middag ging ik met mijn zoon naar de film Star Trek: Beyond. Leuk! Direct daarna door naar Bussum waar mijn vriendin mij oppikte en samen waren wij te gast op de verjaardag van haar opa. Inmiddels 92 en nog steeds elk jaar alleen op vakantie. Met de auto! Vanwege die prestatie kreeg hij de burgemeester op bezoek. Kwieke oudere belastingbetalers burgers, daar wil de overheid wel meer van!

Ik ontdekte dat Natasja (van https://natasjaslifestyle.wordpress.com/2016/08/31/bloggers-r-us/) dit blogadres noemde als aanrader. Wat een eer! Binnenkort krijgt u van mij een lijstje van aan te raden weblogs.

In Amerika lijkt er een ommekeer op gang te zijn gebracht: voortaan mogen politie agenten niet meer 16 kogels in iemands rug schieten (waarvan 12 nadat het slachtoffer al dood op de grond lag) 'want hij was een neger met een blikje bier die misschien wel een mes in zijn binnenzak had en bovendien rende hij voor mij weg toen ik mijn pistool trok. Dat bewees voor mij dat hij een zwaar bewapende dief was en gaf mij het recht hem te vermoorden.'
http://www.nu.nl/buitenland/4314640/ontslag-agenten-chicago-dreigt-dood-zwarte-tiener.html
Zou de beschaving dan eindelijk zelfs in Amerika voet aan de grond krijgen? We blijven hopen! In diverse 'achterlijke' landen als Irak en Jemen en zo bestaat er nog de doodstraf. En in Amerika.

Donderdag zei ik 'Goedemorgen!' tegen een schoonmaker op een treinstation. Tot zijn blijde verrassing en verwarring van mede-reizigers. Ik vind het raar dat mensen het raar vinden wanneer je een onbekende een prettige dag wenst en niet achter een kassa staat. Het was behoorlijk druk op het werk. Maar ik ben lid van die rare groep mensen die dat fijn vindt. Tussen de facturen door maakte ik even het toilet schoon. Omdat het donderdag was dronken wij op het einde van de werkdag een biertje op de goede afloop. Je werkt in een bierbrouwerij of niet, tenslotte.

Daarna naar mijn moeder voor haar verjaring: leuke visite, lekker eten en een blije moeder! Wat kan een mens zich meer wensen? Zijn geliefde partner en dito zoon zien natuurlijk. Ook aan dat verzoek werd voldaan.

En - oké, omdat ik verslaafd ben aan schrijven - schreef ik ook (Engelstalige) stukjes die ik plaatste op LinkedIn en mijn andere blog: https://www.linkedin.com/pulse/you-decide-how-feel-terrence-weijnschenk-entertrainer?trk=mp-author-card en http://terrebelius.blogspot.nl/2016/09/nursery-home-versus-cruise-ship-which.html

Vrijdag had ik als takenlijstje: scheren, nagels knippen, verhaaltje schrijven en publiceren, toilet schoonmaken, inktpatronen kopen, fysiotherapie, feestje opluisteren met mijn aanwezigheid

, spulletjes kopen voor mijn werk en het verrichten van mijn eigen maandadministratie.

Zaterdag hielp ik mijn vriendin met het opbouwen van haar kraam op de Local Goods Market waarna ik te gast was op Valtifest. Een heerlijk en kleurrijk muziekfestival in Amsterdam Noord.
 Een duikboot in het IJ
 Mensen die niet waren verkleed voelden zich er ongemakkelijk
Opening van het festival door DJ Joost van Bellen, 
Johan Vlemmix en de echte Ouwe Hoeren

Ik kreeg er een heerlijke fles rosé als beloning voor mijn bijdrage aan hun website: http://www.valtifest.nl/page=site.blog/nd=10/id=32/blogpost-3echt-vuur-terrence-weijnschenk.htmlDaarna hielp ik mijn vriendin met het afbouwen van haar kraam op de markt.

's Avonds dronken wij een lekker drankje en genoten samen uitgeput op de bank van de eerste aflevering van het derde seizoen van de intrigerende Zweeds/Deens TV-serie The Bridge:


De heldin in het verhaal is voor mij politievrouw Saga Norén. Fascinerend type!
Dat vond ook de fan die dit filmpje samenstelde:


Zondag stonden wij samen op een andere markt in Amsterdam


waar wij werden bezocht door diverse bekenden en waarbij ik iets eerder weg ging voor het officiële verjaardagsetentje van mijn moeder. Mijn broer was er. Zijn vrouw, en hun kinderen met aanhang. En zelfs kleine Willem, de hond. En lekker eten en drinken. Zoals lemper met kelapa muda:

Gezellig!

Maar toen was ik opeens eigenlijk best wel moe. Sowieso: de laatste paar weken val ik gewoon in de tram in slaap en zelfs op de behandeltafel bij fysiotherapie was ik onlangs gewoon in slaap gevallen. Gek, want ik slaap prima. Vorig weekend bijvoorbeeld keurig acht uren geslapen. Niet per nacht maar in totaal.

Verder wat teleurgesteld in een vriendin. 'Volgens jou zijn niet alle moslims slecht. De Grijze Wolven zijn moslims. Dus jij steunt De Grijze Wolven. En dus ben jij slecht.'

Helaas zijn sommige mensen zo ontzettend star in hun denkbeelden dat er niet mee te praten valt. Althans, niet over bepaalde onderwerpen. Dood gewenst worden (of zelfs maar het label 'slecht mens' krijgen omdat ik het niet met alles eens ben wat iemand beweert) accepteer ik van niemand. Zelfs niet van leuke vrouwen.

Als men bijvoorbeeld beweert: 'Alle Turken stonden te juichen toen de Torens vielen op 9/11' dan kan ik maar moeilijk mijn mond houden. Behalve dat je niet hele groepen mensen over één kam en mag scheren (ook al is dat wel eens moeilijk) vind ik dat je niet met onwaarheden complete volkeren mag zwart maken. Dat is gewoon oneerlijk. En niet alleen een grove leugen maar zelfs een leugen die verkeerd is onthouden: het ging om 'duizenden moslims' die stonden te juichen op een dak in New Jersey vlak nadat het eerste vliegtuig de torens invloog. En het is waar 'want ik heb het zelf live op televisie gezien!' aldus Donald Trump.

Naast dat het een absurd groot dak geweest moet zijn is het toch op z'n minst raar dat alleen Donald Trump die beelden op tv gezien heeft. Tot op heden heeft geen enkel televisiestation die beelden kunnen terugvinden in de archieven. Daarnaast was de aanslag niet live op televisie.

En ja, dan komt het voor dat mensen mij een slecht mens vinden of zelfs met de dood bedreigen ('Toen ik zei: 'Ik vermoord je als je blijft zeggen dat niet alle moslims slecht zijn!' maakte ik maar een grapje, hoor. En bovendien is dat alleen maar mijn mening. Heb ik geen vrijheid van meningsuiting dan?' Jawel. Maar niet de vrijheid om iemand met de dood te bedreigen. Dat is niet hetzelfde.).

Speciaal voor de fans een recent ontdekt pleonasme: 'Potentiële prospect'.

Speciaal voor hen die vinden dat wij de verworvenheden van de laatste paar decennia moeten terugdraaien en mensen hun vrijheden weer moeten afnemen een liedje over Het Stenen Tijdperk. Hier is OMD met The New Stone Age.En hier eindelijk (een deel van) mijn foto's van de maand juli: https://www.flickr.com/photos/terrebel/albums/72157672213746110

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/