Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, mei 27, 2010

Geactiveerd

Voor wie dit leest: Ik was een paar dagen in Breda. Voor wie dit niet leest: ik was een paar dagen in Breda.

Had U geloof ik nog niet verteld dat mijn zoon inmiddels zijn derde bruine band in karate heeft gehaald. De volgende is de zwarte! Onnodig te zeggen dat ik baie trots ben op die jongen! Eigenlijk ben ik ook wel een beetje trots op mezelf: Twee dagen van weinig slapen en veel drinken in Breda en dan toch nog gisteren de vriendschappelijke interland Nederland-Mexico kijken, gevolgd door Star Wars: Return of the Jedi en dan ook nog stukjes van het verkiezingsdebat zien!

Bovendien vanmorgen op tijd op om mij op het veerpont te begeven dat mij naar het cursus-lokaal bracht. Vandaag was het de beurt aan de workshop financiën. Daar kwam het ter sprake dat slegs ongeveer 1 op de 20 mensen een soort van huishoudboekje bijhoudt en dus verreweg de meesten geen idee hebben van hun precieze inkomsten en uitgaven. Velen blijken abonnementen te hebben van mobieltjes die ergens ongebruikt in een la liggen of op een tijdschrift dat ongelezen de papierbak ingaat. Ook zijn er die hun pc voor 7,50 per maand hebben verzekerd tegen schade en diefstal. Zonder zich te realiseren dat diezelfde computer gewoon is meeverzekerd in hun reguliere inboedel-verzekering. Bijvoorbeeld.

Na afloop nog met een paar collega-cursisten een broodje gaan eten en wat gaan drinken. Vroegere mede pencak-silat cursist Jan schoof bij ons aan nadat ik hem toevallig op straat ontwaardde.

Toeval vind ik een leuk verschijnsel en ik ben er nog steeds niet uit of ik er al dan niet in geloof. Zo schijnt het dat ongeveer 16 procent van de gebruikers af en toe problemen ervaart met de OV-chipkaart. Persoonlijk heb ik het idee dat ik die 16 procent bèn! Bij 1 op de 7 keer inchecken gaat er iets mis. Gelukkig voor anderen ben ik meestal die zevende. Zo kreeg ik bij het Amsterdam Centraal station de melding:"Inchecken niet mogelijk" en miste ik mijn trein omdat ik alsnog een papieren kaartje moest kopen.

Bleek dat ik eerst via NS.nl en dan nog via een oplaadpunt op het station de kaart moest activeren voordat-ie voor treinreizen gebruikt kon worden. Voor inmiddels de vijfde keer in een jaar tijd. Misschien moet het ding om de drie treinreizen opnieuw worden geactiveerd?

In de link van vandaag wordt William "Captain Kirk" Shatner belachelijk gemaakt.

Deel dit stukje