Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, april 22, 2018

De week voorbij

Menselijk contact vind ik heel fijn. Ik kan mij moeilijk voorstellen dat er mensen zijn die het prettig vinden dat niemand hen ooit een fijne dag wenst of hen vraagt hoe hun dag was. Voor mij is het moeilijk om niemand in de (al dan niet fysieke) omgeving te hebben om naar te luisteren en misschien zelfs van te leren. Maar dat ben ik.

Maandag was het erg hectisch op de brouwerij. De eerste echte dag na een verhuizing gaat natuurlijk nog lang niet alles soepel. Zo was er geen internet. Best lastig wanneer het boekhoudpakket uitsluitend online te bereiken is. Maar met vereende krachten (en een signaal-versterker zodat wij een beetje konden meeliften op de wifi van de buren. Met hun toestemming) was het ook deze dag gelukt het bedrijf staande te houden. Hier een foto vanaf mijn werkplek naar buiten toe:
Gevolgd door een foto van de eigenlijke werkplek. Nog niet volledig ingericht maar even voor het idee:

's Avonds in de maandagavond club was het - toepasselijke! - thema: 'Wij zijn allemaal een ruwe steen in het geheel en allemaal ook steenhouwer. Ieder voor zich werkt aan zichzelf en zorgt er zo voor in het grote geheel te passen. De ene is een steen in de fundering, de ander een siersteen boven de ingang. Geen enkele steen is belangrijker dan de andere en samen maak je er iets moois van! Een aantal van ons dronk een drankje op de goede afloop:


Dinsdag dronk ik thee met een buurvrouw en daarna koffie. Ik bracht een volle spaarpot met daarin spaargeld voor mijn kinderen naar de bank, had een fijne ontmoeting met een stel tot dan onbekende mensen en deed boodschappen. Zo kocht ik een bloemkool die ik ten dele gebruikte voor het maken van de bodem van de zelfgemaakte pizza van die avond.

Er was zoveel van dat ik er niet alleen van at maar ook twee buurvrouwen en een buurman er een puntje van mee-aten.

's Avonds genoot ik van een kopje koffie op een terras en een gesprek met een goede vriendin.

Woensdag begon het op de zaak al op een echte werkdag te lijken. Behalve dan dat er nog steeds geen internet was en wij dus nog steeds mee-liftten op de wifi-verbinding van de buren. Hier ziet u vooral de reflectie van de buren:

Mijn wekelijks eetafspraak bij een vriend was een dag verschoven dus had een onverwacht lange avond. Die ik gebruikte om mijn bedlakens te wisselen, te stofzuigen en wat administratieve handelingen te verrichten ten behoeve van mijn eigen zaak.

Natuurlijk maak ook ik mij zorgen over de bombardementen in Syrië maar ook keek ik deze woensdag een eerder opgenomen aflevering van The Walking Dead. Ook maakte ik mij een beetje boos over het voornemen van de huidige regering om mensen met een arbeidshandicap te laten werken voor een bedrag van onder het minimumloon. Volgens de afgesproken regels binnen de EU moet elk werkend mens binnen de EU ten minste het minimum loon ontvangen in ruil voor zijn of haar arbeid. Volgens de Christen Unie, D66, CDA en VVD zijn mensen met een beperking blijkbaar geen mensen. Bovendien gaat men er van uit dat mensen in een rolstoel, mensen die doof zijn of een andere handicap hebben blijkbaar ook minder eten nodig hebben, een lager pensioen en lagere woonlasten hebben. 'Ja maar het scheelt ons een heleboel geld!' Kunst, het afschaffen van bommen en lunchvergoedingen voor ministers levert óók geld op.'

Met een buurvrouw had ik tijdens een pot thee interessante gesprekken voor het slapengaan.

Ook donderdag weer op tijd op om te mogen werken op de prachtige nieuwe locatie van de bierbrouwerij waarbij ik in dienst ben. Hier een foto bij de bushalte:

Het is nog steeds behelpen maar er werden goede stappen in de goede richting gezet. En een collega trakteerde op ijs. Geen overbodige luxe met een grote glazen pui waar het zonnetje recht op schijnt en het buiten bijna 30 graden celcius is en er nog geen zonwering is.

Een vertegenwoordiger van het ERP (boekhouden, voorraadbeheer, klantmanagement)- systeem waar wij mee werken kwam uitleg geven en hielp het systeem beter te leren kennen.

Na het werk was ik keurig op tijd bij een vriend voor het avondeten. Onderweg naar huis kwam zag ik dit zomerse plaatje:

Intussen werd er telefonisch een en ander geregeld voor een naderende entertainment-opdracht.

Met een buurvrouw had ik tijdens een pot thee interessante gesprekken voor het slapengaan.

Vrijdag gelukkig een betere internetverbinding en mede daardoor vrij veel werk kunnen verrichten. Er heerste een bijkans uitgelaten sfeer op de zaak. Alsof de medewerkers rondliepen met hernieuwde energie. De vrijdagmiddagborrel deden wij buiten:

Fijn. Ook fijn was dat een collega mij helemaal tot aan mijn voordeur bracht met de auto. 's Avonds wandelde ik een stukje samen met een buurvrouw. Maar het was vrij snel afgekoeld dus wij het werd geen lange wandeling. Te meer omdat wij op blote voeten liepen.

Zaterdag uitgerust wakker geworden en huishoudelijke klusjes uitgevoerd: schoonmaken van de kookplaat en zo. Had ook een buurvrouw op de thee. En ik ging naar Breda voor de verjaardag van een vriend.


Het was reuze gezellig en de luikjes gingen toe rond een uurtje of vier.

Zondag rustig wakker geworden en daarna in Breda nog even een terrasje gepakt

voordat de thuisreis werd aanvaard. Terug in Amsterdam samen met een buurvrouw nog even van het heerlijke weer genoten op een grasveld in de buurt.

's Avonds een paar e-mails verstuurd, nagenoten van een fijn weekend en besloten om niet al te laat naar bed te gaan. Toch nog even de tijd genomen om mijn foto-album van maart (klik) online te zetten.

Het Engelstalige stuk van deze week: http://terrebelius.blogspot.nl/2018/04/a-positive-world.html

A Take Away Show van The Do is de muziek van deze week:Do you really want to go back in time?

Deze week staan wij stil bij het overlijden van Barbara Bush, Avicii en Verne Troyer.
================================================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/