Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, september 09, 2018

De week voorbij

De vakantie is voorbij. 12 Dagen reizen, luieren, luisteren, lachen, slenteren, foto's maken kan erg vermoeiend zijn. Dat was het ook. Vooral fysiek. Niet alleen het vele lopen maar ook de vele indrukken die verwerkt willen worden en het grote tijdsverschil hebben hun weerslag gehad op mijn lijf en geest. Fysiek ben ik moe, mentaal voel ik mij hartstikke goed.

Maandag flink uitgeslapen en de vakantiewas gedraaid en later op de dag te drogen gehangen. Achterstallige e-mails beantwoord, nieuwe mailtjes verstuurd en nog zo wat klusjes opgeknapt. Tussendoor veel de kat geaaid. Die had daar blijkbaar behoefte aan...Verder: een paar kilo aan rommelmarktspullen laten ophalen, boodschappen gedaan, geregeld dat ik niet hoef te repeteren op een dag dat ik al een optreden gepland heb staan en een buurvrouw op de thee gehad.

Dinsdag weer aan het werk op de brouwerij. Een kleine twee weken achterstand in een dag goed maken kan natuurlijk niet maar ik deed mijn best. Dat er op kantoor eindelijk een stabiele vaste internetverbinding is hielp daar bij. Op het einde van de werkdag even een biertje gedaan en bijgepraat met de baas.

Later thuis dan verwacht omdat er een bus was uitgevallen en thuis samen met een buurvrouw een hapje gegeten. Later op de avond een pot thee gedeeld met een andere buurvrouw en tussendoor mijn administratie van de afgelopen maand verwerkt.

Ook woensdag lekker gewerkt en bovendien aardig wat zitten lachen met de collega's. Was nog maar net thuis toen een buurvrouw mij wat eten kwam brengen. Zij had 'per ongeluk' teveel gekookt. Lief! Ik verstuurde wat mailtjes vanuit mijn functie van secretaris van de maandagavond club, belde mijn broer en streek de vakantiewas weg terwijl ik slaperig bekeek wat er zoal op tv was die avond. Slapen ging goed want ik ontving een fijn bericht.

Donderdag was een spannende dag want de medewerkers van De Elephantman maakten kennis met de pers. En omgekeerd. Wij repeteerden een aantal scènes en men schreef onder meer dit artikel (klik) over ons. Hier (klik) nóg een recensie. Met foto's. Einde van de middag deden wij een drankje:
Met bitterballen!

's Avonds was er commotie in het trappenhuis: een buurman bleek te zijn overleden. Iets meer dan een week eerder. 72 Jaren jong gaf hij ruim een week eerder nog aan tevreden te zijn over zijn leven en niet bang te zijn voor de dood. Maar toch triest. Voor mij wakkerde het gebeuren het overlijden van mijn moeder vorig jaar even aan. Bij een buurvrouw zat ik even op de koffie en een andere buurvrouw kwam later bij mij op de thee. Wij spraken over wat er nu écht toe doet in het leven: wat gebeurt er na je overlijden met al die spulletjes waar je al die jaren zo zuinig op was? Met name wanneer je geen kinderen hebt, broers of zussen of nog levende ouders?

Vrijdag misselijk en met hoofdpijn wakker. Wellicht een combinatie van jetlag, emoties, slecht eten en de geur die zich door het trappenhuis verspreidde nadat de politie de deur van de woning van de buurman had laten forceren. Even mijn baas laten weten waar hij bepaalde papieren kon vinden en verder geslapen. Tot één uur 's middags! Dat hadden mijn lichaam en geest blijkbaar nodig want de rest van de dag deed ik van alles. Waaronder dingen in het verlengde van het overlijden van de buurman: wie zorgt er voortaan voor zijn plantjes? Hoe vinden wij nabestaanden? Een buurvrouw kwam op de koffie en voor een andere buurvrouw mocht ik een wasje draaien. Dit keer had ik zelf wat teveel gekookt en kon haar dus een bordje eten brengen: spinazie ovenschotel.

Die nacht niet kunnen slapen vanwege maagkrampen maar uiteindelijk rond half zeven in de ochtend op zaterdag in slaap gevallen. Rond lunchtijd kwam een buurvrouw informeren waarom de gordijnen nog gesloten waren. Lief! Wij deden samen een kopje thee en enigszins wakker wijdde ik mij aan het huishouden: lakens wisselen, koelkast schoonmaken, goudvissen verzorgen...

's Avonds had ik even visite van mijn broer.

Zondag weer uitgeslapen en vervolgens koffie gedronken met een buurvrouw. Een paar mailtjes verstuurd en toen naar de kroeg voor een biertje met een vriendin. Dat werden drie biertjes. Dat krijg je zo met het vertellen van elkaars wedervaren tijdens de respectievelijke vakanties. Gezellig!

Bij thuiskomst even een buurvrouw gesproken in het trapportaal en op visite bij een andere buurvrouw.

Het was weer een goede week.

'Ja maar die vakantiefoto's dan?' Het sorteren ervan duurt nog even. Maar u houdt die tegoed.

Deze links naar Engelstalige artikelen had u ook nog van mij tegoed:
http://terrebelius.blogspot.com/2018/08/illegal-immigrants-are-not-always.html

http://terrebelius.blogspot.com/2018/08/on-depression-and-reality.html

http://terrebelius.blogspot.com/2018/09/plastic-ban.html


De muziek van deze week is het thema van de Science Fiction serie 'Battlestar Galactica':Deze week staan wij stil bij het overlijden van Burt Reynolds, meneer Liu en Mac Miller

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/