Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, november 10, 2021

Gebruikt u trucjes om in slaap te komen?

Voor veel mensen is slapen erg moeilijk. Een nieuwe, hippe methode is de aanschaf van een slaaprobot. Voor mensen die hun geld liever besteden aan normale zaken als huur en eten is er 'cognitive reshuffling'. 

Een aardige variatie op 'schaapjes tellen'. Welke methode gebruikt u? Voor mij werkt (vroegere) minnaressen tellen. Vooral in alfabetische volgorde vind ik een uitdaging. Maar het werkt!

=======================================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

=======================================
Ook leerde ik ooit enkele meditatietechnieken van een oude Indiaan in Detroit. Ik had de bus gemist, moest acht uren wachten op de volgende en besloot wat door de stad te dwalen. Ontzettend veel leegstand, een grote deprimerende ellende. In een verder nagenoeg verlaten straat ontwaarde ik een winkeltje dat open leek te zijn: boeddha-beeldjes en dromenvangers in de etalage, tarotkaarten in de aanbieding en een grote collectie mooie stenen en hangertjes. 'Wow, a customer!' wist de meneer achter de toonbank verbaasd te mompelen. 'You're the second one this week!'

Hij leerde mij mijn dromen wat beter te beheersen en 'de knop om te zetten' om zonder piekeren in slaap te kunnen vallen. Het lukt natuurlijk niet altijd maar wel vaak en ik ben hem nog steeds dankbaar.

Wat natuurlijk ook gewoon werkt is om zeker een uur voor je gaat slapen niet meer naar beeldschermen te kijken. En koop een wekker zodat je je mobieltje niet meer hoeft mee te nemen naar bed. 

Uiteraard zit uw hoofd vol: problemen van het werk, een kapotte vaatwasser, gezondheid, zorgen om een kind of (groot)ouder...probeer te beseffen dat u die uitdagingen met minder moeite kunt aanpakken als u goed bent uitgerust en bedenk voor uzelf wat voor u goed werkt om te slapen. 
'Ik hou van slapen.
Het is als doodzijn
maar iets minder definitief.'

In plaats van uw gedachten te richten op uw problemen, probeer bij het slapengaan uw aandacht te richten op uw ademhaling, het geluid van de regen buiten, het fysieke gevoel van het kussen onder uw hoofd of wat dan ook. Als het maar geen problemen zijn. 

Misschien vindt u slapen tijdverspilling. Dat dacht ik ook ooit maar wat blijkt? Na acht uren slapen doe ik meer dan na zes uren slapen.

Welterusten!