Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, januari 04, 2023

Waarom toont 'rechts' zich vaak een slechte verliezer?

De term 'mailfraud' is bekend van de Amerikaanse verkiezingen van 2020. Toen Donald Trump verloor en er dús sprake moest zijn van 'mailfraud'. Op z'n Engels uitgesproken. Ook het recente verlies van Bolsonaro in Brazilië werd geweten aan het idee dat 'links' dan wel fraude zal hebben gepleegd met stemmen die per post zijn ingeleverd*. Vandaar de term 'mailfraud'. Maar spreek die term op z'n Nederlands uit en je krijgt 'meelfraude'; fraude per e-mail. 

Aardig weetje, de vroegere adviseur van Trump, Steve Bannon, adviseerde onlangs Jaír Bolsonaro gewoon in zijn paleis te blijven zitten en weigeren af te treden ten faveure van verkiezingswinnaar Luiz Inácio Lula da Silva.

Volgens Thierry Baudet was er voor de NS-publieksprijs geen sprake van mailfraude toen bleek dat er verdacht veel stemmen op zijn boek (waar haalt een Kamerlid de tijd vandaan om een dik boek te schrijven? Zou hij geen stukken moeten lezen, vergaderingen moeten voorbereiden en moties moeten opstellen? Kortom: moet Baudet niet doen waar de burgers hem voor betalen?) waren uitgebracht. 

'Mijn aanhangers zijn keurige mensen die nooit valse mailadressen zouden aanmaken om te frauderen!', zei Baudet. Zijn aanhangers reageerden met 'hold my tweet':
Je zou bijna denken dat 'rechts' uitsluitend kan winnen door de boel op te lichten. Van de aanhang van rechts is in elk geval duidelijk dat velen het moeilijk vinden om zelf na te denken. Gelukkig krijgen zij scripts uitgedeeld waarin staat wat zij precies moeten antwoorden op lastige vragen. Of is het gewoon toeval dat zij in exact dezelfde bewoordingen soortgelijke vragen beantwoorden?


In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels