Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, augustus 07, 2016

De week voorbij

Vorige week mocht ik diverse mensen helpen. Dat doe ik graag. En zonder dat ik iets terug verlang in ruil voor mijn hulp. Dat vind ik normaal. Natuurlijk hielp ik mijn vriendin op de markt maar ook hielp ik een vriendin met het oplossen van een social media ongelukje en een andere vriendin met een administratieve uitdaging. Daarnaast zijn er mensen die op hun beurt mij onbaatzuchtig helpen en zo helpen wij allemaal elkaar. Het leven is al lastig genoeg dus laten wij het elkaar niet moeilijker maar makkelijker maken!

Bijvoorbeeld door onze eigen rotzooi op te ruimen. De rotzooi die wij niet maken hoeft een ander niet op te ruimen. Zo blijft er meer tijd over voor leuke dingen doen. http://www.nu.nl/binnenland/4300752/honderden-vrijwilligers-maken-kust-schoon.html Gek eigenlijk, niet? Wij streven naar meer werk voor meer mensen én naar meer vrije tijd voor meer mensen! Ik vind dat tegenstrijdig.

Lekker gewerkt maandag. Geen bijzonderheden. Of het moet zijn dat wij ons wekelijkse biertje vandaag in plaats van op de gebruikelijke donderdag dronken.

Het was de eerste van de maand dus thuis nog een uurtje aan mijn eigen administratie gezeten. Als je dat een beetje bijhoudt is het goed te doen. Ik ben graag gemakzuchtig en dingen doen wanneer die gedaan moeten worden stelt mij ertoe in staat vaker gemakzuchtig te zijn. 's Avonds daarom nog een handwasje gedaan en de badkamer schoongemaakt. En zelfs de onderkant van de prullenbak moest er aan geloven!

Dinsdag in het nieuws: 'Per saldo groeit de Nederlandse bevolking en dat is gunstig want zo worden ook in de toekomst de pensioenlasten verdeeld.' Er is vooral een toename te zien van het aantal vluchtelingen uit Syrië en Eritrea en vooral autochtonen en burgers van Turkse komaf verlaten Nederland. Die Hollanders en Turken zoeken hun geluk voortaan elders.

Het nieuws dat het officiële leger van Nigeria honderden mensen vermoordde, vorig jaar december, was het niet waard om te worden vermeld tijdens het acht uur journaal. Logisch want de slachtoffers waren geen blanke christenen maar donkerhuidige moslims. Of ben ik nu erg cynisch? http://www.nu.nl/buitenland/4301034/leger-nigeria-doodde-348-sjiitische-moslims-tijdens-bloedbad-2015.html

100 Doden door een storm in India? Ach, dat is lekker ver weg. http://www.nu.nl/buitenland/4301363/meer-dan-honderd-doden-storm-india.html

Rodrigo Duerte heeft sinds zijn aantreden als president van de Filipijnen inmiddels honderden drugshandelaren zonder enige vorm van berechting laten vermoorden. Natuurlijk spreekt onze Minister President daar schande van en dreigt de VN met ingrijpen bij deze zware overschrijding van alle internationele afspraken over recht en mensenrechten! O nee, toch niet. http://www.nu.nl/buitenland/4301399/honderden-drugshandelaren-omgebracht-filipijnen-sinds-aantreden-duterte.html

Over mensenrechten gesproken: de regering van Israël vindt dat de grondrechten van kinderen genegeerd mogen worden en heeft besloten dat voortaan ook kinderen vanaf 12 jaar de cel in mogen voor 'terrorisme'. http://jeugdjournaal.nl/artikel/2123025-israel-kan-kinderen-vanaf-12-jaar-in-cel-zetten.html Helaas is niet duidelijk wat men precies onder 'terrorisme' laat vallen: als een meisje van 8 weigert haar fiets af te staan aan een soldaat, kan hij haar dan aanklagen voor terrorisme? Het meisje in kwestie fietste aan de kant van de weg waar blijkbaar een bord staat met 'Verboden voor Palestijnen'. http://gfcnieuws.org/dappere-soldaten-verjagen-spelend-kind/ Is dat echt wezenlijks anders dan een bord met 'Verboden voor kleurlingen' of 'Verboden voor Joden'? Wie legt mij even in drie korte zinnen uit waarom 'Verboden voor Joden' slecht is en 'Verboden voor Palestijnen' goed? Is dan echt de ene vorm van discriminatie 'beter' dan de andere vorm? Of is discriminatie altijd slecht? Of geldt discriminatie van mensen die je niet aardig vindt niet als discriminatie? Het excuus: 'Wij haten de palestijnen want zij pikken ons land in!' lijkt mij niet geldig: 

Voor mij - als leek en totaal onwetende - lijkt het er toch echt sterk op dat Israël land jat van de palestijnse bevolking en niet omgekeerd. Alle data en andere feiten die het tegendeel aantonen zijn zeer welkom! Natuurlijk zijn er ook palestijnen die gewelddadigheden begaan maar zeg eens eerlijk: als een soldaat van een vreemde mogendheid uw kind slaat, uw huis bulldozert en uw land steelt...stuurt u dan een nette brief aan de VN of wordt u boos?

Ja, ik ken mensen die in Israël wonen maar slecht een enkeling heeft een hekel aan palestijnen 'omdat het palestijnen zijn'. Als ik er naar vraag dan krijg ik standaard het antwoord: 'Ik zal later met bewijzen komen dat de Palestijnen zelf schuldig zijn en de Israëliërs de slachtoffers.' De eerste die mij dat zei, zei dat een jaar of 12 geleden. Ik wacht nog steeds op die bewijzen en begin bijna te geloven dat die gewoon niet bestaan want anders zouden die al gepresenteerd zijn. Denk ik. Maar voor nu volstaat het antwoord op de vraag: waarom hoeft Israël zich niet aan internationale afspraken over de Rechten van het Kind te houden?'

(Sorry, maar ik begrijp gewoon écht niet dat landen mensenrechten mogen negeren. Om geen enkele reden. Uitleg zou fijn zijn. Échte uitleg dan en niet 'Ik vind dat dus het is zo.' of 'Kijk maar naar de geschiedenis' of 'Dat weet je best' of andere non-argumenten. Alvast dank!)

20 Mensen zijn vermoord in een restaurant maar de daders waren een Canadees en een Bengalees. Kijk, als de daders moslims waren geweest, ja, dán was het erg. http://www.nu.nl/buitenland/4301367/politie-bangladesh-verdenkt-canadees-en-legerofficier-van-aanslag-dhaka.html

Twee tieners (de jongste pas 12!) schoten een andere tiener dood bij een kerk. Je vraagt je af hoe kinderen aan geladen wapens komen. En ik vraag mij af hoe geschokt de wereld had gereageerd als op de laptop van de daders een promofilmpje van IS was gevonden...Had deze moord dan wél het reguliere nieuws gehaald? http://myfox8.com/2016/07/30/15-year-old-shot-killed-in-winston-salem-police-looking-for-two-boys/

Ja, er is een hoop ellende in de wereld. Genoeg om bijzonder emotioneel van te raken. Maar doe mij maar de emoties die gepaard gaan met fijne muziek. Ik weet dat ik deze clip al eerder heb geplaatst maar het blijft een prachtig voorbeeld van een emotioneel stukje muziek. Maar dan emoties van de positieve soort. Hier is nogmaals Heart met hun versie van Stairway to Heaven (en ja, dat zijn inderdaad president Obama en zijn vrouw Michelle in het publiek):


Maar goed: ik was naar fysiotherapie en op de behandeltafel werd geconstateerd dat mijn linkerbeen steeds sterker en soepeler wordt en dat vind ik goed nieuws! Dinsdag heb ik - inmiddels traditiegetrouw - nog meer goed nieuws voor u!

Verder verstuurde ik een aantal sollicitatiebrieven omdat ik het momenteel financieel niet echt red met een baan voor twee dagen per week en aanvullende bijstand. Temeer omdat ik afgelopen maand voor de tweede opeenvolgende maand die niet ontving. Mijn inkomensconsulent (een ambtenaar van de gemeente) moet een bewijs van mijn inkomsten ontvangen. Ik stuurde haar dus mijn maandelijkse loonstrookje.

En zij beëindigde daarop mijn aanvullende uitkering (mijn salaris bedraagt een kleine €400 per maand. Mijn vaste lasten zijn ruim €700. Lastig dus.) 'want u moet een inkomenstenverklaring invullen'. -'Waarom moet dat?' 'In de leidraad staat dat ik een bewijs van uw inkomen nodig heb voor de berekening van uw aanvullende uitkering.' -'Een loonstrook is geen bewijs van inkomen?' 'Jawel maar in de leidraad staat als voorbeeld een ingevulde inkomstenverklaring.' -'U weet dat een leidraad een handleiding is en geen wetboek?' 'Ja, hoezo?' 'Vraagt u dat maar aan uw leidinggevende bij wie ik een klacht heb ingediend over uw manier van werken.'

Einde van het verhaal (voorlopig althans) is dat het akkefietje van een week eerder (http://terrebel.blogspot.nl/2016/08/virtueel-gesprek.html) is opgelost en dat ik gewoon mijn aanvullende bijstandsuitkering ontvang gebaseerd op mijn maandelijks loonstrook die dient als vervanging van de 'officiële inkomstenverklaring'. Dit soort tegenwerking en incompetentie kost mij enorm veel energie. Gelukkig nog maar een paar maanden want terwijl ik nu 75% moet inleveren van wat ik bovenop mijn uitkering verdien mag ik eerdaags 100% inleveren van enige bijverdiensten. Als 'stimulans' heeft de overheid bepaald dat mensen die hun best doen om vanuit een uitkeringssituatie in deeltijd te werken NIETS over mogen houden van het geld dat zij met hun baan verdienen.

Nadat ik ontdekte dat onze goudvis Blackie (een oranje Sluierstaarvis. Grapje.) was overleden deed ik even een dutje om bij te komen van de emotie. Ja, ik huilde eventjes om het verlies en was verdrietig. Vreemd genoeg vindt men dat bij het overlijden van een hond, kat of zelfs een konijn heel normaal 'maar een goudvis is zo klein!'. Alsof je alleen mag huilen om een verlies wanneer het dode lichaam even groot of groter is dan een konijn. Hoe dan ook: ik miste mijn afspraak bij de rugschool en deed dus maar oefeningen op mijn schoongewassen kleed in de woonkamer. Ook zwabberde ik de vloer en hing eindelijk de strijkijzerophangbeugel op aan de binnenkant van de meterkast.

Dit filmpje over slimme goudvissen die plezier hebben vrolijkte mij weer een beetje op: 

(Voor de Facebook-lezers: om de filmpjes en foto's op dit blog te zien, even op de oorspronkelijke link klikken.)

Een tikje ontdaan raakte ik weer van het journaal: het vermoorden van burgers in Syrië gaat maar door en door. Als leden van IS, al-Qaida, 'rebellen' of vechtende burgers mensen vermoorden noemt de internationale gemeente dat 'terrorisme'. Als het leger van president Assad of Russen burgers omleggen dan 'zal een grondig onderzoek worden ingesteld naar de ware toedracht' en als Fransen, Nederlanders, Engelsen of Amerikanen dorpen vol burgers beschieten dan noemt men dat 'een ongeluk' of 'bijkomende schade'. Alsof het voor een moeder uitmaakt waar de bom is gemaakt die het einde maakt aan het leven van haar kinderen. Ja, ik word daar verdrietig van. En nee, dé oplossing heb ik niet want mijn oplossing vindt men te simpel: stop gewoon met het sturen van tanks, bommen en soldaten. En stop met de productie van munitie: kogels die niet worden gemaakt kunnen niemand doden.

Woensdag ontving ik een bijzonder negatief (en persoonlijk) bericht en zodoende kon het mij niets meer schelen wat er verder in de wereld gebeurde. Texaanse jongelui mogen voortaan legaal met een geladen schietwapen de collegezaal in 'om zich te verdedigen tegen mensen met wapens.' Heel nuttig zo'n wapen in je binnenzak wanneer iemand je met een AR-15 in je rug schiet.

John R. Lott (de man die voor de NRA de leus bedacht 'The only way to stop a bad guy with a gun is a good guy with a gun') zei in diverse interviews 'Ja maar militaire wapens zijn vooral gemaakt om mensen mee te verwonden en niet om mee te doden. En de meeste mensen gebruiken schietwapens uitsluitend voor de jacht en op de schietbaan, hoor!' O ja, wel eens geprobeerd een rennend hert te raken met een AR-15? Of iemand in het hoofd te raken en te hopen dat-ie niet sterft? En was het niet duur om die schietbaan te vervangen nadat iemand zijn nieuwe AR-15 had leeggeschoten op de achterwand?

Wat is de volgende stap? Elke vliegtuigpassagier toestaan zich te wapenen 'want als iedereen in een vliegtuig een wapen draagt zullen kapers zich wel twee keer bedenken?'

Frankrijk vergroot de controle op burgers en laat meer gewapende mannen patrouilleren 'om te voorkomen dat wij straks in een land leven waar elke burger streng wordt gecontroleerd en op elke straathoek gewapende mannen staan.' http://www.nu.nl/terreur-in-europa/4301671/fransen-patrouilleren-passagiersschepen-noordzee.html?redirect=1 'Er is weliswaar geen concrete terreurdreiging maar wat niet is kan nog komen!' Deden ze dat ook toen de IRA, de ETA en de RAF vanuit hun gestoorde ideologieën burgers vermoordden? Ook de Engelse overheid is inmiddels zwaar paranoïde en verhoogde het aantal politie-agenten in Londen van 2300 naar 2900. Want iedereen weet dat als 2 politie-agenten omkomen bij een aanslag in een treinstation het dan helpt om er 20 in plaats van 2 agenten te laten rondlopen. Maar als politie-agenten dan van die geweldig vriendelijke aardige en goed getrainde mensen zijn, is het dan niet veel handiger om gewoon van iedereen een politie-agent te maken? Mensen die politie-agent zijn hanteren namelijk altijd en overal de wet! Toch?

Maar goed, laat ze elkaar lekker afschieten die (Amerikaanse) idioten en (vooral Amerikaanse) wapenhandelaren blij maken. Zij hebben hun eigen ondergang verdiend en ik heb even andere dingen aan mijn hoofd. De groeten!

Was er dan niets positiefs te melden deze dag? Jawel: Belgische justitie zal racisten vervolgen voor hun racistische uitlatingen want racisme is domweg verboden en heeft niets te maken met vrijheid van meningsuiting: http://www.nu.nl/buitenland/4301868/belgische-justitie-maakt-werk-van-racistische-uitlatingen-facebook.html

Het nette pak dat ik ophaalde van de stomerij zag er weer uit als nieuw en mijn kleermaker moest erg lachen om mijn uitspraak van 'Dankuwel' in het Turks.

Hij doet heel hard zijn best om Nederlands te spreken en om te laten merken dat ik dat waardeer mag ik best eens een woordje zeggen in zijn moedertaal, vind ik.

Verder kocht ik nieuwe goudvisjes om de gisteren overleden goudvis te vervangen. Hier ziet u Caesar Alexander Draconius 'Drakie' II zijn nieuwe maatjes Yin en Yang (Of Quick en Flupke. We zijn er nog niet uit) een rondleiding geven in ons aquarium. Heel lief.

Puur om even weer wat positieve gevoelens te ervaren. Billy de Kat was erg knuffelig vandaag en maakte letterlijk een sprongetje van vreugde toen zijn baasje (mijn zoon) thuiskwam na een ruime week vakantie met een vriend. En ook deze dag waren er ruim 7,4 miljard mensen die geen aanslag pleegden. O, en ook vandaag gingen 25.000 mensen dood van de honger. Wat een heel stuk beter is dan de 35.000 hongerdoden die de jaren'80 nog dagelijks stierven. De wereld gaat er dus op vooruit!

's Avonds keek ik 'Awakenings', een prachtige film met Robin Williams en Robert de Niro. Niet erg opbeurend maar prachtig!

Net zo prachtig was ons bezoek aan Barcelona en hier zijn eindelijk de foto's van de betreffende reis: https://www.flickr.com/photos/terrebel/albums/72157671820123355

En verder? Dingetjes gedaan voor de Bewonerscommissie en voor Stichting HIOB. Al met al een vrij rustige dag dus. O ja, en ik redigeerde een versie van mijn vertaalde verhalenbundel zodanig dat-ie nu verkrijgbaar is voor Engelstaligen met een Kindle! https://www.amazon.com/Terrence-Weijnschenk/e/B00K4007NG/ref=dp_byline_cont_ebooks_1

Donderdag maakte ik deze foto onderweg naar het werk:

en was het een wat aparte werkdag want de baas vertrok voor een vakantie van drie weken. Eens even zien of ook zonder hem het bedrijf blijft draaien...Om daar aan bij te dragen zal ik volgende week drie in plaats van twee dagen werken in de brouwerij.

's Avonds hadden mijn vriendin en ik een buurvrouw van haar en diens vriend op visite. Hartstikke gezellig maar van vroeg naar bed gaan kwam - voor de verandering - weer eens niets terecht.

Vrijdag werd ik mishandeld door de fysiotherapeut. Althans, zo voelde het. Resultaat is wél meer beweeglijkheid in mijn been en de toestemming om langzaamaan weer te gaan sporten...hoera! Eerder die dag lukte het mij al om - zittend op de rand van het bed - mijn linkerbeen over het rechter te slaan zonder ondersteuning van mijn handen...een hele overwinning en een heerlijk gegeven dat sokken aantrekken nu weer makkelijker gaat! Het zijn de kleine dingen...

Zo vond ik het fijn dat de brandweer niet weer naar mijn huis hoefde te komen: de kleine brand die ontstond in de ovenla na het opwarmen van een broodje, wist ik zelf in enkele seconden te blussen.

Ik werkte even in de tuin en sprak met buurvrouw Hetty en haar man.

Opvallend nieuws vond ik dat de rechter toestemming gaf aan gemeentes om coffeeshops in de buurt van scholen te laten sluiten 'want God verhoede dat kinderen in aanraking komen met wiet!'. http://www.nu.nl/binnenland/4302863/coffeeshops-in-buurt-van-scholen-amsterdam-mogen-dicht.html Wat is hier gek aan? Welnu: kroegen bij scholen mogen wél open blijven! 'Alcohol is alleen maar de gevaarlijkste en meest verslavende harddrug ter wereld dus dat is helemaal niet erg.' Aan alcohol sterven duizenden mensen per jaar in Nederland. Aan wiet nul. Dus hoezo is wiet wél en alcohol níet gevaarlijk? En dan met name voor kinderen?

's Avonds voerde ik kleine klusjes uit als het repareren (uitdeuken) van een favoriete ring, foto's inladen op een digitaal fotolijstje en zo.

Zaterdag mocht ik rondlopen tussen elfen, draken, ridders en andere figuren die zouden worden opgepakt als zij zo gekleed over straat zouden lopen. Het was tijd voor Castlefest! Hier een indruk van de vorige editie van dit feestje:


En hier lig ik op de grond in mijn kostuum:
Mijn hoofddeksel van dichtbij:


En zondag stond ik met mijn vriendin een groot deel van de dag op een markt in Amsterdam. Óók leuk! Het was prachtig weer, de collega's en bezoekers waren aardig, er kwamen vrienden langs en de omzet was prima.
Vanwege de #Gaypride een gratis zelfgebakken cupcake bij elke verkoop vanaf €20!
(Http://www.rataplandesign.com)


Het biertje op de goede afloop was dan ook welverdiend:


Op mijn Engelstalige blog deze week: 'Als u mocht kiezen, wat zijn dan volgens u - uit dit rijtje - de grootste problemen in de wereld van vandaag?' http://terrebelius.blogspot.nl/2016/08/the-real-problems-in-world.html

Op mijn (Engelstalige) LinkedIn pagina: 'Blije werknemers zijn productieve werknemers'. https://www.linkedin.com/pulse/sure-way-make-employees-happy-more-productive-terrence?published=t

Dit weekoverzicht maak ik deels voor mijzelf. Aardig om later terug te lezen wat ik deed en waarom. Gewoon een dagboek dus eigenlijk. Wie hele korte stukjes van mij wil lezen kan dat het beste doen op de vrijdag, wanneer ik verhaaltjes publiceer. Mijn reguliere stukjes doordeweeks zijn minder lang dan mijn weekblog. Meestal dan. Als dank omdat u het weer zo lang hebt uitgehouden met mij hier een liedje:

Hier is Colin Hay met 'Maggie':Vandaag staan wij stil bij het verlies van Blackie en Quasai Abtini: http://nos.nl/artikel/2122785-kindsterretje-uit-aleppo-komt-om-bij-vlucht.html

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/