Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, mei 16, 2014

Karton (Een verhaaltje)

Het was duidelijk dat de inzittenden van het buitenaards ruimteschip kwaad in de zin hadden. Niet alleen door de uitstekende kanonlopen maar ook door de dreigende taal die de vermoedelijke commandant zojuist gesproken had, rechtstreeks in het brein van elke wereldburger in zijn of haar eigen taal.

Dat hij zijn woorden kracht bij zette door een kreet (vermoedelijk een bevel) te slaken waarna Parijs - met bewoners en al - volledig in stof uiteenviel maakte onmiskenbaar een einde aan het gerucht dat de  buitenaardsen vrede en voorspoed wensten.

Onderhandelingen verliepen moeizaam en nadat vier onderhandelaars letterlijk in rook waren opgegaan was er geen vijfde meer te vinden. Wél was het nummer vier nog gelukt een stukje materiaal van het ruimteschip veilig te stellen en onmiddellijk gingen wetenschappers aan het werk om het spul te onderzoeken, hopend op zwakke plekken.

Geen schip op aarde was van deze substantie gemaakt. Geen enkel aards militair voer- of vaartuig was ooit van dit materiaal gemaakt. Het was - eenvoudig gezegd - ondenkbaar dat een materiaal van deze sterkte ooit zou worden gebruikt voor het bouwen van een aanvalsmachine. 

Gelukkig voor de verdedigers van de Aarde had de buitenaardse agressor geen problemen gezien in het bouwen van een wapen van karton. 

====================
Meer lezen? De bundel 'Fantastische Ontmoetingen' (met maar liefst 100 verhalen!) is nu te koop via Bol.com: http://www.bol.com/nl/p/fantastische-ontmoetingen/9200000025107889/