Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, april 12, 2023

Bent u gemakzuchtig of lui?

"Terry, ik vind jou erg gemakzuchtig!" "Nee ma, ik ben lui. Minder letters."

Deze anecdote gebruik ik graag om mijzelf te omschrijven tegenover mensen die ik tegenkom. In werkelijkheid ging het om meerdere gesprekken tussen mijn moeder en mij maar dit was de essentie. Meer dan eens wees zij mij er op dat ik niet meer passen liep dan nodig om van A naar B te lopen of meer dan noodzakelijk deed om het huishouden bij te houden toen ik net op mijzelf woonde. En zo verder.

==============

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

====================
En zij had gelijk. Heb er nooit het nut van ingezien om meer moeite te nemen dan strikt noodzakelijk. Waarom zou je 60 uren per week werken om 'rijk' te worden? Want wat heb je eraan om met 50 jaar oud in het ziekenhuis te liggen met hartklachten? Is ziekenhuiseten lekkerder met twee ton op de bank?

Maar ergens begreep ik mijn moeder wel; zij was namelijk opgegroeid in de tijd dat mensen een bekende mythe voor waar aannamen: wie het hardste werkt, heeft het hoogste inkomen. Onzin natuurlijk want als dat écht zo was, zou een 8-jarige mijnwerker in Madagascar (klik) een hoger inkomen hebben dan u en al mijn lezers tezamen. Ook werkgevers ontdekken al snel dat ik graag lui ben: binnen een paar weken nadat ik voor een nieuwe werkgever aan het werk ben, doe ik namelijk al voorstellen om het werkproces efficiënter - en daarmee doorgaans kosteneffectiever - te maken. Niet elke werkgever is daar blij mee: 

'Wij doen het al jaren zo en jij komt net kijken en zegt mij even dat het beter kan!' 'Eh, ja. Want het huidig systeem met carbonpapier en een frankeermachine werkte prima eind jaren '80 maar het is nu 2020. Zonde van de leasekosten a €60 per maand voor een machine die nooit gebruikt wordt, toch?'

Wat verstaat u onder 'hard werken'?