Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, september 16, 2018

De week voorbij

Stel je je relatie voor als een vogelkooi. Een leuke vogelkooi. Een vogelkooi waarin je je prettig voelt. Stel je je nu dan eens voor dat het deurtje van die kooi dicht zit. Voor veel mensen is dit hoe zij het in een relatie zitten ervaren. En dat is jammer. Maar hoe verander je dat? Hoe geef je iemand het gevoel dat hij of zij niet zit opgesloten? Dat het deurtje van de kooi openstaat en je als partner altijd je best zal doen het gezellig te houden in het kooitje?

Maandag fijn gewerkt op de brouwerij. Die staat naast De Molen van Sloten:

Het was rustig op kantoor dus ik kon flink doorwerken om mijn door de vakantie opgelopen achterstand een beetje in te lopen. Thuis genoten van een bord eten dat een buurvrouw kwam brengen, foto's uitgezocht en nog zo wat klusjes opgeknapt tot het tijd was voor het delen van een pot thee met een andere buurvrouw.

Dinsdagmorgen kwam een schilder mijn keukendeur schilderen. Een paar uur later kwam een andere meneer mijn keukengeiser schoonmaken. Ook wel eens handig en misschien wel de laatste keer als ik inderdaad binnenkort een CV-installatie krijg.

Ik sprak met een buurvrouw over het recente verscheiden van onze buurman en voor een andere buurvrouw mocht ik weer een pizza bakken.

's Avonds mocht ik de deur uit om te werken op een feest. Als kerstman.

Woensdag deed ik het rustig aan want was nog wat moe van de avond ervoor. Kleine huishoudelijke klusjes, schoonmaken, opruimen, e-mails versturen, boodschappen doen en daarbij een vriendin tegenkomen, een vriend op visite hebben en daarna een buurvrouw...en 's avonds met een buikdanseres oefenen voor een act die wij eerdaags samen gaan opvoeren. Bij het bespreken van een optreden mag een biertje:

Donderdag hard gewerkt aan het wegwerken van de achterstand op kantoor (leveranciers betaald voor hun goederen en diensten. Ook wel eens handig) en daarna een biertje gedronken met een paar collega's.

Het avondeten at ik bij een vriend en thuis kreeg ik visite van een man die spullen kwam ophalen die ik op Marktplaats had aangeboden. Even bij een buurvrouw langs en vroeg naar bed. Voor mijn laatste nacht als 50-jarige...

Vrijdag mocht ik weer op de administratie werken van een sympathieke bierbrouwerij alwaar ik mijn collega's trakteerde op een culinair hoogstandje van een lokale snackbar.

Tijdens het werken liet ik mij nauwelijks afleiden door de tientallen berichtjes die ik ontving naar aanleiding van mijn jarig zijn. De teller was voorbij '100' geschoten toen ik aanschoof aan de dis: met een klein clubje mensen - waaronder mijn zoon - genoot ik van een verjaardagspizza.


Idee van een serveerster: een brownie met een kaarsje!

Bij thuiskomst vond ik een verjaardagskaart op het keukenaanrecht, daar neergelegd door een buurvrouw. Laat op de avond kwam een andere buurvrouw mij nog feliciteren en een cadeautje brengen. Lief! Ja, ik voelde mij erg jarig.

Zaterdag uitgeslapen en weinig gedaan in huis omdat een verkoudheid voorkwam dat er voldoende energie was. Boodschappen gedaan, met een buurvrouw in de tuin staan kletsen en met een andere buurvrouw op straat, een buurvrouw op de thee en koffie gehad en een aflevering van The Handmaid's Tale gekeken; een intrigerende serie over een enge toekomst. Vooral eng omdat het verhaal niet eens zo vergezocht lijkt. Het gaat namelijk over het leven tijdens een als democratie vermomde dictatuur waarin vrouwen vrijwel al hun rechten zijn ontnomen en een handjevol machtige mannen het geheel voor het zeggen heeft:


Was van plan om die avond naar de verjaardag van een vriend te gaan of minstens naar een nabije kroeg om daar nog vrienden uit te nodigen voor die van mijzelf maar mijn verkoudheid weerhield mij helaas van die plannen.

De zondag begonnen met het delen van een pot koffie met een buurvrouw. Vervolgens teksten zitten leren voor de musical en in de tuin genoten van het zonnetje en een prettig gesprek met een buurvrouw die ook nog een verjaarscadeautje voor mij had. Vakantiefoto's zitten uitzoeken (had er wat meer geschoten dan ik dacht dus het album houdt u nog even tegoed) en wat administratieve en huishoudelijke klusjes gedaan.

Bij wijze van avondeten hadden diverse buren besloten gebruik te maken van de prachtige nazomerdag en een barbecue-apparaat-ding.
 Zelfgebakken pretzels!

Lekker ende gezellig!

De week werd traditioneel beëindigd door een pot thee te delen met een buurvrouw.

Het Engelstalig stukje van deze week: https://terrebelius.blogspot.com/2018/09/on-brexit.html?spref=fb

De muziek van deze week is Jolene van Dolly Parton maar dan afgespeeld op 33 toeren. Een aardig effect:Deze week staan wij stil bij het overlijden van Anneke Grönloh

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/