Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, november 11, 2010

Machinekamer

Henk Kamp, de minister van Asociale Zaken, laat ons nu al weten dat de komende jaren de pensioenpremies zullen stijgen en de pensioen-uitkeringen zullen dalen.

Logisch ook, want wie anders dan de burger zal moeten betalen voor de blunders van politici. Zo wordt alleen al in Amsterdam zo'n 12 miljoen euro per jaar verspild omdat de gemeentelijke ICT-voorzieningen niet centraal worden ingekocht. En dan is dat bedrag nog maar een lage schatting. De 26 regionale politie-korpsen worden samengevoegd tot één nationaal korps. Om dat te bereiken moet ondermeer het hele systeem van aangiftes verwerken op de schop. De kosten zullen hoger uitkomen dan de bezuinigingen op de korpsen zullen opleveren.

Al is het maar omdat er externe commissies zullen worden ingehuurd die moeten gaan bekijken hoe een en ander aangepakt moet worden. Eén van die ingehuurde bedrijven zal ongetwijfeld Verdonk Beveiliging BV zijn. Na jaren te zijn omringd door lijfwachten en het verzinnen van maatregelen waardoor burgers zich minder veilig zijn gaan voelen is ex-politica Rita Verdonk een expert geworden op het gebied van beveiliging.

Het cruiseschip de Carnival Splendor bleek niet zo goed beveiligd. In elk geval niet tegen bommen met een electro-magnetische lading. Zomaar een theorietje, hoor, maar stel nu eens dat de mysterieuze raket (en nee, het kán geen vliegtuig zijn geweest. Wát men ook beweert. Toch?) die onlangs werd afgevuurd voor de kust van Los Angeles een experimentele EM-kop droeg?

Of is het niet verdacht dat even later een compleet passagierschip met 4500 mensen aan boord stil kwam te liggen? Zover van de plaats van lancering lag het schip niet en het is op z'n minst vreemd te noemen dat zowel de electrisch aangedreven motoren dienst weigeren, alsook de magnetrons voor de voedselbereiding én de mobieltjes van bemanning en passagiers.

En dat allemaal na een kleine brand in de machinekamer? (U kunt dit verhaal van mij over een zogenoemde Elektro magnetische puls (ook wel EMP) natuurlijk met een korreltje zout nemen. Maar het hoeft niet.)

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Nel Veerkamp

Deel dit bericht