Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, september 16, 2013

Mummie

Vrijdag kwam Billy bij ons, helemaal vanuit Duitsland. Billy komt bij ons wonen. Billy is een kat.

Zaterdag vierde ik mijn verjaardag in Mol, België. Daar werkte ik op het Trezart-festival met de act 'De Sterkste Man ter Wereld'. Altijd weer een genoegen om samen te werken met Wout Zijlstra!

Mijn vriendin was gezellig mee en hielp met de techniek, catering en morele ondersteuning. Nadat de organisatie van het festival speciaal voor mij vuurwerk ontstak dronken wij in onze vakantiebungalow een glaasje Beerenburg op mijn nieuwe levensjaar. Een vollediger verslag van het weekend volgt nog.

Donderdagavond mocht ik een interessante thema-avond leiden: psychiatrie toen en nu. Toevallig is een vriend van ons pas sinds enkele weken aan het werk als psychiater en kende een collega een psychiater die in de jaren '80 aan de slag ging. Het publiek kwam met enkele goedgerichte vragen en ook de twee gastsprekers lieten zich niet onbetuigd in de discussie.
De avonden zijn vooral bedoeld voor (voormalig) psychiatrisch patiënten en hulpverleners maar natuurlijk is iedereen welkom, al zijn er altijd verdacht veel chronisch zieken bij: http://www.noordiszogeknogniet

Chronisch zieken gaan er met de huidige kabinetsplannen tot 13,4% op achteruit op hun netto maandinkomen. Dat heeft het NIBUD (door velen als een betrouwbare en onafhankelijke instelling gezien) berekend. Het CDA spreekt er schande van en wil opeens iets gaan doen voor deze bevolkingsgroep. Vreemd, want diverse kabinetten lang - onder leiding van premier Balkenende (kent u die nog?) heeft het CDA er hoogst persoonlijk voor gezorgd dat het nu zo slecht gaat met chronisch zieken en gehandicapten. Maar in het zicht van lokale verkiezingen hoort men opeens weer muziek in het 'helpen' van de zwakkeren in de maatschappij.

Blip.fm is een online dienst die te vergelijken is met Twitter. Maar dan voor muziek. Je zoekt een liedje op (de database is ongeveer 80% van die van YouTube), klikt op 'blip' en luistert naar dat liedje. En anderen luisteren mee! Als je denkt 'Hé, die DJ plaatst leuke liedjes!' dan voeg je die eenvoudig toe aan je lijst van favoriete DJ's. Je kunt ook liedjes van anderen 'reblippen' en elkaars liedjes (net alsof je op Facebook zit!) 'liken'. Normaliter speel je alleen maar liedjes af die je al kent maar door ook naar volslagen vreemde 'DJ's' te luisteren ontwikkel je een bredere smaak en kun je soms zomaar over vooroordelen heenstappen. Zo had ik vooroordelen over dubstep. Tot ik deze dame hoorde spelen:Mijn eigenschap om iets minder vooringenomen te zijn en dingen te onderzoeken en nooit uit te gaan van een vaststaande conclusie heb ik vooral te danken aan mijn opleiding.

Ik pleit voor beter onderwijs. Het is natuurlijk niet dat mensen met een lagere opleiding per definitie dom zijn (en 'dom' is ook maar een relatief begrip) maar wat zou het een prachtige wereld worden als iedereen al op de basisschool werd aangeleerd om zelfstandig na te denken en fatsoenlijk taalonderwijs zou ontvangen! Denkt u niet?

Zo staat er op een bordje bij het zwembad te lezen: 'Te koop: Diversen Haar Bandjes'. Het betreft weliswaar een meervoud maar er hoort geen n op het einde van Diverse. En hoezo 'haar bandjes'? Ik vind dat discriminatie van 'zijn bandjes'!

Terugkomend op dat 'links' zijn van mij:

In een artikel in The Economist wordt verklaard waarom 'rechts' meestal meer stemmen krijgt van het 'gewone' volk: ze gebruiken eenvoudiger woorden. Waar 'links' (Democrats) het heeft over 'opbrengsten gebruiken voor investeringen', praat 'rechts' (Republicans) liever van 'ons belastinggeld voor linkse hobbiy's!!' Oftewel: het is duidelijk waarom mensen als de heer Wilders niet willen dat er wordt geïnvesteerd in goed onderwijs. Bovendien geeft het een verklaring voor het feit dat aanhangers van racistische idioten met een grote mond doorgaans niet tot slecht zijn opgeleid: 'moeilijke woorden' vinden zij met hun vaak simpele achtergrond gewoonweg te ingewikkeld. Net als die grap van die mummie.

Vandaag ook nog even een eerbetoon aan een paar jaar geleden overleden toetsenist.


En als u dat al emotioneel vond, probeer hier maar eens droge ogen bij te houden:


Het pleonasme van de dag is: lokaal streekgerecht

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Ray Dolby