Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, april 13, 2010

Vanzelfsprekend

De vaste lezers weten dat ik onlangs mijn dochter hielp de eerste schreden te zetten op het pad van het breien. Inmiddels heeft zij zichzelf nog het een en ander aangeleerd. Met de hulp van internet. Kijk, dat is nu zelfstandige e-learning. Dat is één van de methodes die kinderen zelf aandragen, gevraagd naar manieren om het onderwijs te verbeteren. Een ander idee was om leraren weer gewoon les te laten geven en niet een paar dagen per jaar van school te houden met allerlei managements-cursussen en het aanleren van anti-pest-protocollen die ze uit het hoofd moeten kennen, compleet met allerlei niet ter zake doende psychologische terminologie. Vroeger zei een leraar gewoon:"Hé, zal ik eens eventjes aan jóuw paardestaart gaan trekken!?" Dan moest de hele klas lachen en hield de jongen op met het meisje voor hem lastig te vallen.

Tegenwoordig zou dezelfde opmerking van de docent worden uitgelegd als "bedreiging van een leerling", zou de vader hem even in elkaar komen slaan en gelijk krijgen van de rechter. De school zou een bijeenkomst voor alle ouders houden, hen vertellen dat het niet om beleid gaat, excuses aanbieden en de betrokken leraar oneervol ontslaan.

Goed, ik mag dan misschien een beetje overdrijven maar dit lijkt wel de tendens te zijn. Vroeger was zeker niet alles beter maar dat wij wat kunnen leren van de mensen die dertig jaar geleden voor de klas stonden, staat wat mij betreft vast. In elk geval konden die rekenen en spellen. Iets dat bij de nieuwste generatie juffen en meesters helaas niet geldt als vanzelfsprekend.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Teddy Scholten

Als "bonus" krijgt U vandaag van mij een paar foto's met betrekking tot afgelopen weekend. Klikken=vergroten.

Zij die naar Uriah Heep gaan, groeten U!
Deel dit stukje