Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, augustus 13, 2023

De week voorbij

Subsidie moet worden afgeschaft omdat het niets anders doet dan het onderhouden van 'linkse hobby's'. Toch? Fout! Zonder subsidie zal ook het leger ophouden te bestaan en verdwijnt het nationale spel dat bekend staat als 'voetbal' naar de geschiedenisboekjes omdat velden en stadions niet meer worden onderhouden en beveiligd. 

André Rieu, Joop van den Ende en overig 'cultuur voor de massa' zal een ander heenkomen moeten zoeken vanwege het verdwijnen van die eerder genoemde stadions maar ook theaterzalen zullen de prijs van een kaartje enorm moeten verhogen om het laten spelen van een musical of toneelstuk nog rendabel te houden.

Bent u voor of tegen overheidssubsidies? Of alleen maar wanneer u er zelf baat bij hebt? Welke subsidies ontvangt u zelf zoal (Zorgsubsidie? HRA? AOW?) en vindt u dat anderen die ook mogen ontvangen?

=====================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

====================================
Maandag werd ik wakker in de woonkamer. Op de bank. Waar ik bewust de [avond] nacht ervoor op was gaan liggen, anticiperend op de werklieden die geen rekening zouden houden met de paar biertjes (Duvel!) die ik gedronken had en laat in bed lag.

Het laatste beetje archiefwerk voor de Loge voor ik de ordner overdraag aan mijn opvolger, 

meteen ook maar wat stukken voor mijzelf archiveren, administratie bijwerken, aantekeningen uitwerken en een 'lach van de dag' kiezen. Moeilijk, want er zijn best veel mensen die eh...hoe zeg je dat netjes?...het niet helemaal begrijpen.


'Sim' deelde - net als vele duizenden die alles geloven wat hun favoriete rechtspopulist deelt - dit 'brekend nieuws!' bericht dat Snowden zou hebben verklapt dat HAARP (klik) bedoeld is om door klimaatverandering* de mensheid uit te dunnen.

Sim en zijn groepsgenoten doen 'zelf onderzoek' en kunen dus niet zien dat dit 'artikel' is geschreven door Oliver Willes, een schrijver die bekend staat om zijn satirische stukjes over politiek. En is gepubliceerd op chronicle . su, een soort De Speld', een bewust satirische website.  Wat zij gewoon schrijven op hun eigen website. 
Feitelijk staat er: 'Wij vinden het leuk om domme mensen in het ootje te nemen.'

Maar ja, om dat te lezen moet je in staat zijn tot zelfstandig nadenken. Iets wat [wappies] mensen als Sim niet schijnen te kunnen. Mensen als Sim reageren dus op de enige manier die zij kennen wanneer zij betrapt worden op een leugen:

Aardig detail: het 'SU' domain was ooit toegewezen aan de Sovjet Unie maar is vrijgegeven toen de S.U. uiteenviel.

*Klimaatverandering bestond niet. Nu klimaatverandering zelfs voor wappies echt is, hun sleurhutjes wegdrijven in Slovenië en hun Polo's in Italië door hagelstenen veranderen in poffertjespannen, bestaat klimaatverandering wél én wordt het door de mens veroorzaakt: 'HAARP!!!'

'Ja, maar zijn er echt zoveel mensen zó ontzettend dom dat zij blindelings geloven wat er op een satirische nieuwssite staat?' 'Zeker. 

Wanneer de tijd het toelaat, ga ik graag met 'andersdenkenden' in gesprek. Lezen is vaak vermoeiend voor hen dus vandaar mijn memes en bondige uitspraken en vandaar mijn platitudes, vooroordelen en clichés; met nuances komen er zelden interessante gedachtewisselingen naar boven. 

Erg grappig. Mensen die reageren op wat je schrijft en als je daarop weer reageert, antwoorden met 'ik ga niet met je in discussie'. Eh, lieverd...? Dat ging je dus wél. Wat ze bedoelen is dat zij na het reageren met een soundbite van hun favoriete populist, geen argumenten kunnen bedenken. Daarvoor moeten zij wachten op de volgende soundbite van voornoemde populist.

Gesprekken met andersdenkenden kosten over het algemeen meer energie dan het oplevert. Daar staan gesprekken met weldenkenden tegenover. Ook in je offline leven is dat zo: Sommige mensen geven meer energie dan je aan hen geeft terwijl anderen meer energie kosten. Bij sommigen is dat standaard zo en bij anderen wissel je af en toe van rol. 

Het was weer fijn om met een buurvrouw samen een pot koffie leeg te drinken en bij te kletsen en tegen elven zocht ik mijn tijdelijke bed - de bank dus - weer op.

Dinsdag werd ik wakker. Verkouden. Had ik mischien toch niet een half uur moeten wandelen in storm en regen. Niet heel erg leuk maar een stuk beter dan níet wakker worden. Dat overkwam de echtgenote van blogcollega en mede-Twitterlandbewoner Kanteldenker (klik). Het gezin heeft het zwaar te verduren. Daarom is er een steunfonds (klik) opgericht. Elke bijdrage is welkom. 

Velen leefden mee wanneer Marcel iets persoonlijks over het naderend verlies van zijn echtgenote deelde op sociale media. Een handjevol noemde zijn stukjes 'emo-p0rn'. Een vreemde uiting van jaloezie: 'Waarom krijgt die man wiens vrouw aan kanker overlijdt zoveel aandacht? Ik ben óók zielig hoor want ik zag vorige maand een homostel in een afwasreclame. Boehoehoe!' Triest. En bijzonder egoïstisch. Het zal u weinig verbazen dat dit veelal ook wetenschapsontkenners en/of mensen met fascistische sympathieën zijn.

Dezelfde sukkels laten zich van alles op de mouw spelden door de marketingafdelingen (klik. Interessant. Voor wie liever écht 'zelf onderzoek' verricht en niet klakkeloos populisten nablaat en dat 'zelf onderzoek doen!' noemt) van de fossiele industrie en 'Big Agro'. Inderdaad, diezelfde 'elite' waar zij zo bang voor zijn, beheerst het hele 'denken' van wappies. 

'Waarom voeren klimaatactivisten geen actie bij Shell?', vroeg een egoïst die klaagde dat hij moest omrijden vanwege een snelwegblokkade. Waarmee direct belangrijke kenmerken van wappies/egoïsten werden blootgelegd: het gaat andersdenkenden uitsluitend om henzelf en hun bekrompen, kleine kringetje én zij weigeren ook maar een seconde lang na te denken of iets op te zoeken. 

Klimaatactivisten protesteren (klik) dus wel degelijk ook bij Shell.

Helaas mogen mensen die geven om de planeet níet de regels overtreden maar mogen bedrijven als Shell dat wèl. Je zou bijna denken dat het geen toeval is dat veel politici letterlijk bij Shell op de loonlijst (klik) staan of stonden: 

Was vooral bezig met op de bank liggen en verkouden zijn want in de slaapkamer is het de komende tijd nog even niet rustig. 'Zo hé, wát een herrie! Dat maakt veel meer lawaai dan die reusachtige graafmachines van een paar dagen eerder. Dat zál me een monsterlijke machine zijn!' en kon vervolgens alleen maar grijnzen toen ik zag waardoor ik blij was dat de glazen in mijn keukenkast achter een deurtje zitten en er niet uit konden vallen:

Wat een schattig klein machientje, niet?
Maar een hèrrie, joh!

In je eentje pret hebben is minder leuk dan samen dus gelukkig kreeg ik toch even visite van een buurvrouw die - op gepaste afstand - even met haar buurman babbelde. Fijn. 

Eerlijk gezegd vond ik het ook fijn te lezen dat burgemeester Halsema weigert te spreken (klik) op een herdenking van de oorlogsslachtoffers van Nederlands-Indië. In het kader van 'there are good people on both sides', populair gemaakt door de held van neo-fascisten Donald Trump, heeft de organisatie namelijk ook de dochter van Raymond Westerling als spreekster uitgenodigd. 

De uitvinder van de  'Zippo-raid' ('Weet je niet wie van de dorpelingen de spion is? Brandt gewoon het hele dorp plat met iedereen erin!') voordat de Zippo was uitgevonden, was een Turkse moslim en beroepsmilitair die van de toenmalige Nederlandse regering carte blanche kreeg om [duizenden te martelen en vermoorden] een opstand de kop in te drukken. 

Heb je geen greintje empathie en vind je dat Halsema niet moet zeuren? Stel je dan voor dat een dochter van Heinrich Himmler even komt vertellen dat haar vader en zijn baas Hitler goede bedoelingen hadden en die joden niet zo moeten zeuren. En haal meteen even dat Israëlische vlaggetje uit jouw sociale media profiel want je bent gewoon een domme hypocriet. 

De organisatie noemt zich Indisch Platform 2.0 en het échte Indisch Platform (klik) heeft afstand genomen van de denkbeelden van deze radicale afsplitsing. Die ziet de daders van de slachtpartijen in Nederlands-Indië óók als slachtoffers. In mijn fantasie liepen zij boos en met een puillipje weg van de échte organisatie met: 'Ja, maar ik hoorde dat een soldaat onder Westerling óók gewond was, hoor! Hij werd in zijn enkel gebeten door zo'n inlands rotjoch terwijl hij net gezellig bezig was diens moeder te verkrachten. Boehoehoe! En mijn held Hitler is óók al zo onbegrepen!'

Heeft u geen benul van wie Heinrich Himmler was, dan zie ik geen hoop voor u en zult u waarschijnlijk voor altijd domme, fascistische ideeën houden. 

Om mijzelf te trakteren - en omdat ik geen voedsel wil verspillen - verwerkte ik een paar bananen-met-een-bruine-schil tot het Indische gerecht pisang goreng. 

Tot vreugde ook van mijn Indische buurvrouw die op de geur afkwam met een leeg bakje dat ik voor haar met een paar stuks vulde. Ook zij verwondert zich over mensen die sympathie kunnen opbrengen voor de slachtoffers van de moordende en verkrachtende soldaten van het Russisch leger maar gewoon niet weten dat soldaten in Nederlandse dienst nog maar een paar decennia geleden zich exact zo (klik) gedroegen. 

Over mensen die [heulen] sympathiseren met de Russen in de Oekraïne-kwestie maak ik liever geen woorden vuil. Als u Poetin een geweldige vent vindt, raad ik u aan mijn gedachten over u niet te lezen. 

Woensdag bleek ik helaas nog steeds verkouden. Ondanks een goede nachtrust. Jammer dan. Een vriend kwam onaangekondigd even langs om te zien hoe het met mij ging. Lief! Dat was ook de buurvrouw die samen met mij ons wekelijks 'gered pakket' ophaalde:

Dat niet alleen maar zij maakte ook tijd voor een praatje. En samen lachten wij toen ik tijdens het gesprek bedacht waarom Donald Trump (klik) zo graag de wet overtreedt; als Trump weer president wordt èn (wat juridisch mogelijk schijnt te zijn) de bak in gaat, is hij al na één dag de langst-zittende president ooit.

Maar goed, misschien gaat Trump in de cel wèl doen wat hij beloofde en wat hem miljoenen stemmen opleverde: 'nazi's en pedo's [knuffelen] aanpakken'. In de gevangenissen in Amerika zijn er veel van, naar verluidt. Als het aan Thierry Baudet en zijn Forum van Democratie ligt, zie je heel weinig 'pedo's' in Nederlandse gevangenissen; als enige partij blijft FvD stemmen tégen het strafbaar stellen van (psychisch) kindermisbruik en 'sexting' met kinderen. Wat Thierry betreft is Thijs Römer (klik) dus onschuldig.


Niemand wil toch worden geïdentificeerd met een politieke partij die kindermisbruik niet strafbaar wil stellen? Of is dat waarom Forum voor Democratie nog duizenden aanhangers kent?

De lach van de dag was voor de vrouwonvriendelijke racist Hans:
Hans is wel héél erg dom. Kan mij indenken dat hij én Afrika niet kan aanwijzen op een wereldkaart én geen idee heeft van hoe groot dat continent is. Zijn opmerking is net zo onzinnig als 'Ik snap niet dat die Europeanen klagen over hitte en overstromingen, het weer zag er best goed uit in Nederland. Dus volgens mij liegen al die Europeanen!'

Nog even voor mensen als Hans en al die keurige, christelijke, blanke bejaarden die PVV, FvD, BBB, JA21 en BVnl stemmen 'want het is allemaal de schuld van links (klik. Leeswaardig) !'; zonder 'links' had u moeten werken voor uw geld want had AOW niet bestaan. 

Mocht het lijken alsof ik tegen iederéén in de media ben, soms ben ik het ook eens met mensen. Zelfs wanneer iemand bekend staat als wetenschapsontkenner (klik. Wynia geeft zelf toe dat hij wetenschap 'niet snapt'). Zoals Syp Wynia:

Net als andere mensen die ergens ontzettend bang voor zijn, ontkent hij klimaatverandering (klik. Goed stuk van blogcollega Iamzero. Wappies let op! Bevat feiten). Syp Wynia gebruikt daarbij één van de standaard 'argumenten' (klik) van domrechts: 'Wat maken twee of drie graden extra nu eigenlijk uit? Dat is toch heel weinig?' 

Nu even niet luisteren naar domme mensen als Syp Wynia, maar gewoon dit filmpje kijken waarin in simpele woorden wordt uitgelegd wat er gebeurt als de gemiddelde temperatuur op Aarde met 'maar 1,5° graden Celcius' stijgt:
Of u houdt gewoon de ogen gesloten, blijft uzelf 'anti-woke' noemen en negeert doodleuk de gebeurtenissen in Zweden, Noorwegen, Slovenië, Georgië, Duitsland, de Verenigde Staten van Amerika, Spanje en Portugal, Griekenland, Italië en grote delen van Azië. Hier is een lijstje

Misschien bent u er trots op dat u weigert 'woke' te worden en bewust de ogen gesloten houdt voor de échte problemen in de wereld maar de volgende generaties zullen u niet als held zien. Vooropgesteld dat die er zullen zijn.

Vroeg naar bed want nog niet helemaal lekker.

Donderdag was ik rustig bezig met diverse opruim-, schrijf- en schoonmaakklusjes toen er een sleutel in het slot gestoken werd; mijn zoon meldde zich voor de lunch. En ja, bij zijn vertrek uit het ouderlijk huis vroeg ik hem de sleutel te houden 'omdat je altijd welkom bent in mijn hart en huis'. 

Broodje gegeten, bijgekletst en opeens was het een paar uren later. Gewoon vergeten een selfie te schieten, zelfs. Nou ja, zeg! Maar hier het bewijs dat hij een broodje at met zijn vader:

In elk geval was het fijn hem te zien en spreken en ook nog eens te zien en horen lachen. Bijvoorbeeld hierom. Een vriendin plaatste deze foto van zichzelf als kind:
In eerste instantie dacht ik: hoe komt zij aan die foto van mijn kind? 
In tweede instantie dacht ik: hoe komt zij aan die foto van mijn kind?

En wel hierom:


Dat tuinpak, die wangetjes, het hoedje van papa ietwat scheef op het koppie...

Die paar uurtjes met mijn zoon samen waren een fijne afleiding van de ellende in de wereld. Zo verdwijnt door klimaatverandering 'as we speak' een deel van Hawaii (klik) als vlammenzee onder water.

Exact zoals de ondergang van het legendarische Atlantis werd beschreven. Was Atlantis een (ei-)land? Een stad misschien of zelfs een continent? In elk geval wisten de oude Egyptenaren al dat er ver voordat zij er waren er vergevorderde beschavingen waren. Nog steeds reikt onze technische kennis niet ver genoeg om die van de Egyptenaren op diverse punten zelfs maar te benaderen. Zoals met het bewerken van graniet (klik) met ongelooflijk veel precisie.

Met schrijven (en het delen van mijn schrijfsels) wil ik vooral mensen aanzetten tot zelfstandig nadenken. Toch verbaast het mij regelmatig wanneer een stukje 'viral' gaat op sociale media. Het delen van dit stuk over de Holocaust (klik) leverde mij meer dan tien nieuwe volgers op met één enkele 'tweet'. Omdat ik nog wat moeite heb met de nieuwe naam van het sociale media platform en 'ik heb ge-X't', 'zullen wij even X-en?' niet vind kunnen. 

Het leuke vogeltje onderin mijn mobiele browser was opeens een gestileerde X en de oude vertrouwde 'retweet' is opeens 'opnieuw gedeeld'. Beetje jammer. 

Het idee van Elon Musk is - zoals gebruikelijk voor hem - niet zijn eigen idee; 'X' moet uiteindelijk een alles-in-een app worden. Zoals het Chinese WeChat. Dat begon ooit als een soort WhatsApp maar inmiddels is het óók een soort Paypal, een Thuisbezorgd, een Marktplaats, een Facebook, een Foursquare, een Instagram, een Tripadvisor...Veel bedrijven hebben inmiddels geen website meer maar een WeChat account. Veel makkelijker en je hebt direct contact met (potentiële) klanten. Oké, de overheid kijkt gezellig mee met wat je doet. Maar is dat zoveel slechter dan dat de ooit rijkste man ter wereld in zijn eentje beslist wat er met ieders account en privé-gegevens mag gebeuren?

Nu al weigerde Musk Justitie in de Verenigde Staten de Tweets van een crimineel (klik) te overhandigen. Ofwel gewoon om te pesten, óf omdat hij fan is van de crimineel in kwestie en niet wil dat die de bak in gaat. Of hij de gevraagde stukken (inclusief vele privé-berichten, 'DM's', van de ex-president inmiddels heeft afgestaan is niet bekend. Wel dat zijn bedrijf een boete moest betalen. 

Musk en Trump gebruiken dezelfde mediatrucjes (klik) als bijvoorbeeld Maduro, Orbán en Boris Johnson: 'Bestook de media met zo veel leugens en uitglijders dat zij niet meer weten waar zij zich op moeten richten. En doe verder gewoon waar je lol in hebt.'

Zelf zou ik er lol in hebben om weer betaald aan het werk te gaan maar ik moet nog even wachten op het verlossende telefoontje. Intussen blijf ik 'aanbiedingen' ontvangen. Zoals deze van een bureau waar ik sta ingeschreven als 'Allround administratief medewerker':
Apart.

Het was best lekker weer en het was ook een advies van mijn zoon: 'Ga een stukje wandelen, pa.'
Oké.

De dag eindigde voor mij met het kijken van de laatste aflevering van het tweede seizoen van Star: Strange New Worlds.

Vrijdag bij het wakker worden, merkte ik dat mijn verkoudheidsverschijnselen nagenoeg verdwenen waren. Dus met een gerust hart liep ik naar een vriend. Met hem toog ik naar een gedeelte van de stad waar wij beiden ooit gewerkt hadden: de Wallen.

Waar ook massa's eerstejaars studenten rondliepen. In het kader van de introductiedagen.

Klaarblijkelijk bezig met een spel. Iets van een 'vossenjacht'.

Bedoeld om niet alleen de stad waar zij de komende jaren zullen studeren te leren kennen maar ook elkaar...A, de hoop der natie! De mensen die onze toekomst vorm zullen gaan geven!

De vriend was zo lief ons beiden te trakteren op een hapje en een drankje. Tot genoegen van ons beiden:

Wij spraken niet alleen over ons verleden maar ook over ons heden en gedachten over onze toekomst. Ook hadden wij het over mensen die aandacht vragen voor hun wensen: 'Prima dat mensen een bepaalde voorliefde hebben. Maar moeten zij die in het openbaar uiten en die voorliefde aan anderen 'door de strot duwen'? Waarom uiten zij hun voorliefde niet alleen met gelijkgestemden? Op hun eigen plekken. Waar ze naar hartelust met hun vlaggetjes kunnen zwaaien. Dus niet in het openbaar maar alleen in voetbalstadions?'

Bij dit gebouw 

stond ik even te mijmeren: 'Wat als ik op een dag op dat balkonnetje zou staan om naar mijn onderdaden te zwaaien?' De vriend zette dat fantasietje met de hulp van Photoshop om in dit plaatje:

Bij thuiskomst sprak ik even met een buurvrouw die mij helpt met het opknappen van mijn tuin. Waarbij ik haar natuurlijk zal helpen. 

Omdat het vrijdag was, publiceerde ik een vers 'verdicht' (klik). Een aantal van mijn favoriete series heeft een voorlopig einde bereikt en met de huidige strijd van de vakbonden in Holloywood kan het even duren voor er nieuwe afleveringen worden gemaakt. Men staakt om bijvoorbeeld scriptschrijvers iets te gunnen van de miljarden die de grote netwerken binnenhalen. Terwijl de grote Hollywood-bazen privé vliegtuigen en extra villa's kopen, was er onlangs een acteur die noodgedwongen (klik) zijn huis moest verkopen: 'Ik moet niet moeilijk doen volgens de baas van het netwerk. Terwijl hij $78.000 ontvangt. Per dag. De opbrengst van het streamen van series. En ik krijg daar niets van.'  

Misschien aardig om aan te denken als u bijvoorbeeld (zoals ik) Secret Invasion kijkt via een streaming service: terwijl de directie van Netflix, Paramount, Disney, Amazon+, et cetera de zakken en glazen champagne vult, ontvangen verreweg de meeste makers van hun gouden koeien niet voldoende om zich zelfs maar een ziektekostenverzekering te kunnen veroorloven. Scripschrijvers, cameramensen, rekwisiteurs, costumiers en zelfs acteurs krijgen door streaming en AI weinig tot gewoonweg níet betaald voor de series waar u en ik van genieten.

Zaterdag werd ik uit mijzelf wakker. Heerlijk om twee dagen per week niet gewekt te worden met het geluid van pomp- en graafmachines! En werklieden die over het lawaai van hun machines heen communiceren.

Het was heerlijk weer en dus werkte ik binnenshuis. Maar ook in de tuin. Met een kleine steek in het hart deed ik wat speelgoed weg waar mijn kinderen ooit mee speelden. Een deel was nog in orde dus dat mogen de buurtkinderen hebben. En sommige dingen gooide ik weg.


Inmiddels was het vijf uur en maakte ik mijn hoofd even leeg met een wandeling en een uurtje liggen bij de waterkant. 

Ook voor de gratis aanmaak van vitamine D.

Ook dacht ik alvast na over op wie ik ga stemmen in november bij de Tweede Kamerverkiezingen. Nadat ik had aangegeven beschikbaar te zijn als stembureaulid. Velen zullen wel weer VVD of CDA stemmen 'want de VVD/het CDA is net als ik tegen het regeringsbeleid! Bovendien willen zij het net als ik allemaal anders hebben en zijn zij net als ik tegen verandering!'
VVD-en CDA-stemmers zijn - in mijn ervaring - een beetje als deze lolcat: 'Er zijn twee dingen waar ik een hekel aan heb: verandering en hoe de dingen zijn.' Ongeveer 30% van de stemmers denkt er zo over.  Wat aardig overeenkomt met de 25% 65+-ers waar het electoraat uit bestaat. Waarvan een vrij groot deel conservatief-rechts stemt. Oudjes zijn nu eenmaal van nature behoudender. Omdat zij verandering eng vinden. Volslagen natuurlijk. Maar niet praktisch als je vooruit wilt komen.

Ongeveer 15% geeft 'de buitenlanders!' overal de schuld van en stemt dus op zeer rechtse partijen. Puur uit sentiment want geen van die partijen heeft haalbare plannen om Nederland en haar bewoners te helpen. Iets meer dan 25% stemt niet. Uit desinteresse of omdat zij uitsluitend om zichzelf geven. Blijft over: 30% van de kiesgerechtigden die in staat is tot zelfstandig nadenken. Die stemt GroenLinks, D66, Volt, PvdD, BIJ1...partijen, kortom, die écht willen dat er wat ten goede verandert. 

Dat valt op zich mee, gelukkig maar is toch wat weinig. Van de PvdA is het nog even afwachten of het samengaan met GroenLinks zijn vruchten afwerpt. De SP is wat gestegen in de peilingen (klik) dankzij het roepen van wat anti-EU oneliners en anti-migratie gemompel (klik). Zo pakte de SP stemmen weg bij 'erg-rechts'. Dat de SP naar rechts is opgeschoven blijkt ondermeer uit het feit dat de partij voor het eerst in jaren hun ideeën voor een beter Nederland niet laat doorrekenen (klik) door het CPB. Waarmee de SP toegeeft geen haalbare plannen te hebben en op populisme als politiek is overgestapt. Jammer. 

Dat BBB haar plannen weigert te laten doorrekenen door het CPB is logisch; de nogal domme achterban ontdekt dan dat uitsluitend 'de elite' er op vooruit zal gaan met BBB aan de macht: een handjevol multimiljonairs bekend als 'Big Agro'. De PVV heeft al sinds de oprichting uitsluitend soundbites; 'Weg met hoofddoekjes!' kun je niet echt doorrekenen als concreet plan. En denkt u dat Thierry Baudet de plannen van zijn FvD laat doorrekenen (klik) op haalbaarheid?, stelde hij als retorische vraag. 

Weet u al op welke partij u gaat stemmen in november en waarom? Hebben zij concrete plannen om het land vooruit te helpen of laten zij het bij lekker klinkende 'soundbites'?

Omdat het zaterdag was, publiceerde ik een Engelstalig stuk proza (klik). Een paar maanden eerder gesschreven en een tikkie duister. Dus een paar vrienden stuurden mij de vraag: 'Alles goed met je?' Erg lief. Ik kon hen geruststellen.

'Spelen' met woorden is voor mij vaak een manier om om te gaan met mijn emoties en een van mijn grootste (zo niet 'de') hobbies. Zo is de titel 'To all' voor meerdere uitleg vatbaar. Niet alleen zijn het simpelweg de twee laatste woorden van het gedicht; het kan ook 'aan allen' betekenen. Als in een afscheidsbrief bijvoorbeeld. Of 'aan iedereen', als in een uitnodiging voor een feestje. Maar ook: 'Op alles' of 'Op het alles', als een soort van ode aan ervaringen uit het verleden, heden en toekomst. Het kan zelfs worden opgevat als aanhef voor een liefdesbrief, gericht aan 'Alles'.

Ik probeer mijn verhaaltjes en gedichten altijd zó te schrijven dat iedereen die het leest er wat anders uit kan halen dan anderen. Het komt dus ook voor dat wat ik vijf of twintig jaar geleden schreef voor de 'ik' van vandaag een andere betekenis heeft dan voor de 'ik' van toen. Al is het maar omdat wij voortdurend veranderen als mens. Dacht u vijf of twintig jaar gelden anders over dingen dan nu?

Even de post van de afgelopen week doornemen 

en een paar taallessen via DuoLingo volgen voor ik ging afwikkelen voor de nacht. Was dankzij een paar lessen Frans en Duits uit de 'degradatiezone' en kon dus met een gerust hart wat proberen op te pikken van een voor mij behoorlijk moeilijke taal: Roemeens. 

'Met mijn minimale kennis van het Frans en kennis van een paar woordjes Italiaans, zal ik met het leren van deze Latijnse taal toch wel een paar aanknopingspunten hebben, niet?' Nôuhw, dat valt dus wat tegen:

Zondag was een lekekr rustig dagje. Beetje vegen en zwabberen en zo. Goudvissen verzorgen en dat soort dingen. Wilde net een potje gaan schrijven toen een vriend onverwacht langskwam. Dat gaat voor werken, natuurlijk. Ook al is het 'maar' bloggen of huishouden.

Wat vindt u ervan als een vriend(in) onaangekondigd langskomt?

Met hem sprak ik ondermeer over nep-wetenschappers. De bekendste nep-wetenschappers zijn zij die een theorie hebben en daar bewijs bij zoeken. Absoluut geen wetenschappelijke methode om iets aan te tonen. Échte wetenschappers gaan niet als een jong kind lopen roepen dat het allemaal vreselijk oneerlijk is wanneer hun theorie aantoonbaar niet blijkt te kloppen.

Echte wetenschappers blijven voortdurend zoeken en staan nooit stil bij wat zij ontdekt hebben. Zie je een wetenschapper genoeglijk achteroverleunen en glimlachend verkondigen: 'Klaar!' dan is die persoon geen wetenschapper. Hooguit gaat het om iemand met een (al dan niet zelfontwikkelde) theorie en data zocht die die theorie ondersteunt. Dat zijn de mensen die uit de wetenschapswereld worden gesodemieterd voor het doelbewust manipuleren en weglaten van cruciale data. Zoals bijvoorbeeld Colin Wright (klik) en Maurice de Hond (klik). 

Mensen die wetenschap beoefenen zijn vastberaden;
mensen die wetenschap ontkennen zijn halsstarrig.

Op instagram kwam ik een nieuw kunstwerk tegen van Streetart Franky. Hou ik van:


Die avond sprak ik met een vriendin af voor een drankje. 


Goed, een paar drankjes. Net als ik springt zij aardig ongecontroleerd van het ene onderwerp over op het andere. Dus in tweeëneenhalf uur bespraken wij net zoveel onderwerpen als met eender welk ander persoon in een maand. En we zijn nog lang niet uitgepraat dus spreken spoedig weer af. Om te spreken over gevoelens versus ratio, zijn wie je wilt zijn, wanneer ben je tevreden en hoe reageren jouw geliefden op jouw keuzes, enzovoorts, et cetera.

Iets na elven verlieten wij het etablissement.

The Greatest Show on Earth van Nightwish is de muziek van deze week:


Deze week staan wij stil bij het overlijden van Michelle Rutten, Rudolph Stokvis, Robbie Robertson en Sixto Rodriguez