Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, oktober 06, 2021

Het vaccinatiebewijs is discriminatie!

'Zonder vaccinatiebewijs mag je niet naar het theater. Het is discriminatie. We leven in een dictatuur!'

Over dat eerste zinnetje:

Tot voor kort lieten veel theaters je binnen op basis van vertrouwen, zo lang je je binnen maar aan regels houdt als 'afstand houden' en 'niet te veel rondlopen'. Naast de door de overheid opgelegde regels mocht een theater zelf ook nog wat regels opleggen aan bezoekers. Voor nu is het verplicht als bezoeker om aan te tonen dat je of wel gevaccineerd bent tegen Covid-19, dan wel op een andere manier kunt aantonen dat de kans klein is dat je anderen opzadelt met dat behoorlijk dodelijk virus. Gek niet, maatregelen tegen terrorisme (aantal burgerdoden: een stuk of 16.000 per jaar) vinden velen prima maar maatregelen tegen een dodelijk virus (aantal burgerdoden: een stuk of 2 miljoen per jaar) vinden mensen 'een inbreuk op mijn privacy. Wij leven in een dictatuur!'

========================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

========================================

De overheid - via soms complexe regelgeving - bepaalt hoeveel bezoekers een theater maximaal mag binnenlaten in verband met veiligheidsnormen. De overheid bepaalt ook dat een toneeldoek vlamwerend moet zijn, dat het personeel tenminste het minimumloon uitbetaald krijgt, dat de persoon die hapjes bereid in een theaterbar zijn of haar handen regelmatig wast en zo verder. Zou u liever zien dat de overheid theaters geen regels oplegt? Ook al verhoogt dat uw kans op het omkomen in een brand of ziek worden door voedselvergiftiging?

Maar de theaterdirectie mag zich bijvoorbeeld het recht voorbehouden om dronken idioten - of wat voor idioten dan ook - de toegang tot het pand te ontzeggen. 

Dan kunnen idioten roepen dat hun 'vrijheid' wordt afgepakt maar dat is gewoon hun eigen schuld. Zij hebben namelijk bewust anderen het recht ontnomen om niet geconfronteerd te worden met een idioot. Als je dan ook nog eens bewust het risico verhoogt dat anderen ziek worden of doodgaan - bijvoorbeeld door te weigeren thuis te blijven als je wat grieperig bent - dan ben je meer dan een egoïstische idioot. 

Dan ben je ronduit gevaarlijk en verdien je dezelfde behandeling als 'een verwarde man die in een winkelcentrum met een mes loopt te zwaaien'. 'Ja maar daar vallen maar enkele tientallen doden en gewonden door per jaar. Dat is bijna niets op het totaal van de bevolking dus dat is helemaal niet zo gevaarlijk en trouwens, de meeste mensen die het overkomt overleven het.'

Met dezelfde logica die wappies hanteren om zich niet te laten vaccineren zou je ook 'met een mes zwaaien in een winkelcentrum' niet moeten verbieden. Want voor welk percentage van de bevolking is dat nu écht gevaarlijk?

Over het tweede zinnetje:

Ja, het is discriminatie dat mensen zonder vaccinatiebewijs soms niet mogen wat mensen met zo'n bewijs wel mogen. Discriminatie betekent namelijk niets meer dan 'onderscheid maken'. Dat u als man niet mag meedoen met Leontien's Ladyride is dus discriminatie. Dat je als 17-jarige niet mag stemmen is dat ook. Net als bijvoorbeeld dat je pas recht hebt op een Basisinkomen als je 67 bent en niet jonger. Al noemt de overheid dat dan AOW.

Over het derde zinnetje:

Dat je kunt roepen dat je in een dictatuur leeft én dat de volgende dag doodleuk wéér kunt doen is voldoende bewijs van het feit dat dat gewoon niet waar is. Het is niets meer dan een door volksmenners geroepen 'oneliner' die zijn (volksmenners zijn zelden vrouwen. Wel eens opgevallen?) schapen maar al te graag nablaten zonder te weten waarom. Vraag een volgeling van een Engel of Baudet eens wat 'dictatuur' betekent. Hij of zij kan u dat niet vertellen zonder er een woordenboek bij te pakken.'De overheid kan niet van mij eisen dat ik met een papiertje rondloop!'
'Zeker wel. Een rijbewijs bijvoorbeeld.'

Maar goed. De wappies die rond het jaar 1250 voor Christus klaagden dat zij voortaan een geschreven en ondertekend document nodig hadden om de landsgrenzen over te mogen leven inmiddels niet meer en ook de huidige generatie 'wappies' zal doodgaan.