Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juni 27, 2012

Stroom


Het schijnt dat mensen die regelmatig XTC-tabletten slikken ongeveer 10 procent minder herseninhoud hebben dan zij die van het goedje weten af te blijven. Nu is de vraag: hàdden zij al minder hersencapaciteit en zijn ze daarom XTC gaan gebruiken of zijn hun hersencellen door het gebruik van XTC massaal afgestorven?

Nu is XTC-verslaving een typische luxe-verslaving. Althans, hij komt alleen in 'het westen' voor. Of heeft u wel eens gehoord van een stam ergens in Centraal Afrika of in het Regenwoud waarvan de jongeren massaal aan de pillen zijn?

Nee, dan alcohol...verslaving aan deze harddrug is universeel. In tegenstelling tot bijvoorbeeld verslaving aan electriciteit.

De koelkast, de televisie, de (spel)computer, uw mobiel, de centrale verwarming, de wasmachine en de magnetron...allemaal nutteloos zonder stroom. De inwoners van Nieuwegein hebben onlangs ondervonden hoe dat is en velen moesten uiteindelijk eten weggooien, konden niet meer bellen en moesten de was met de hand doen of buiten de stad brengen.

In een relatief korte tijd zijn wij massaal verslaafd geraakt aan dat goedje dat zo vanzelfsprekend uit het stopcontact komt.

Wellicht vindt u zichzelf niet verslaafd maar zeg eens eerlijk: zou u kunnen (of willen!) leven zonder stroom?