Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, maart 23, 2016

Waar ligt dat, topografische kennis?

Amerikanen zijn natuurlijk vaak heel aardige mensen maar met hun topografische kennis is het helaas vrij slecht gesteld. Ook in Nederland laat het onderwijs momenteel op dat gebied nog wat punten liggen, helaas. Op de vraag aan George W. Bush waarom hij Irak binnen viel antwoordde de toenmalige president: 'Omdat de Taliban onderdak biedt aan Al-Qaida!' (Korte uitleg: de Taliban heeft als thuisbasis Afghanistan. Dat is een ander land dan Irak. Maar waarom leg ik dat u eigenlijk uit? Mijn lezers weten dat toch?)

'Meneer Bush, waarom wilt u Duitsland binnenvallen?'
-'Omdat Ajax vaak van Feyenoord wint!'
'Maar meneer Bush, dat heeft er toch niets mee te maken?'
-'Als je mij voor leugenaar wilt uitmaken, bewijs dan maar dat Ajax NIET vaak van Feyenoord wint. Dat kun je niet, hè? Dat bewijst dat ik gelijk heb en Duitsland moet worden aangevallen.'

Hier twee filmpjes (Engels) waarin de voormalige president onder vuur ligt
van een échte journalist. U weet wel: zo eentje die gedegen onderzoek doet en niet alleen maar oneliners produceert om de bazen blij mee te maken.

(Spellingtesten zijn op veel scholen in de VS afgeschaft. Resultaat? 'Gets' wordt om onduidelijke redenen veranderd in 'Get's'.)

Hier de reactie van minister president Mark Rutte op het bericht dat steeds meer mensen steeds minder weten:


In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden.