Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, augustus 11, 2024

De week voorbij

Het gaat niet goed met de mensheid. Niet zolang dit soort brute slachtpartijen van vrouwen en kinderen wordt goedgepraat.

Wat vindt u van mensen die lachend anderen vermoorden omdat hen is verteld dat die anderen minderwaardig zijn?

Is het waar dat demagogen steeds meer terrein winnen of lijkt dat maar zo?

Het lijkt erop dat steeds meer mensen lid worden van Het Volk. Als de gehele mensheid in Het Volk is veranderd en niemand nog zelfstandig nadenkt...is dat dan 'goed' of 'slecht'?

=============

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Over links gesproken: ja, dat ben ik maar voor verdieping staat er ook een aantal in mijn stukjes. Heb daar wat moeite voor genomen dus stel het op prijs als u de moeite neemt er op te klikken om de betreffende artikelen, onderzoeken en filmpjes te bekijken.

Heeft u na het lezen van dit blogstuk iets geleerd, wat gelachen of heeft het u aan het denken gezet, overweegt u dan een donatie voor de tijd en moeite die ik er in steek.

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

============
Maandag vroeg ik mij af of er wellicht een duidelijk kenmerk is waaraan je een lid van 'het volk' kunt herkennen.

Oké, een slechte beheersing van de Nederlandse taal is een weggevertje. Net als klakkeloos een rechtspopulist nablaten en 'weg met de overheid!' roepen zelfs als dat de regering Wilders is waar men zelf op heeft gestemd.

Goed, 'het volk' is dus dom maar is dat te bepalen door één enkel kenmerk aan te wijzen? Volgens mij is dat: niet in staat zijn tot het vormen van een originele gedachte.

'Het volk', dat zijn óók de mensen die je verbaasd aankijken als je hen vraagt wat z!onisme is, die nog nooit van Adolf Eichmann hebben gehoord en De Koude Oorlog niet op een tijdlijn kunnen plaatsen.

Pride Amsterdam vinden zij 'overdreven gedoe' maar zij hebben geen idee van de tienduizenden die streden voor en leden door het gebrek aan homorechten. En nog steeds zijn er mensen en overheden die mensen die niet cis en hetero zijn niet als mensen zien.
'Huh? Waar staat Nederland op de lijst van meest veilige landen ter wereld voor niet-hetero's?' Laag. Plek 23. 

Bovendien zijn velen zó [dom] onwetend dat zij ervan overtuigd zijn dat alle lhgbtqia+ mensen het altijd overal met elkaar eens zijn. Onzin natuurlijk want ook 'alfabetmensen' zijn mensen. Of denkt u bijvoorbeeld dat alle blanke bejaarden het altijd met elkaar eens zijn? Dat iedereen die van jazz houdt hetzelfde denkt over abortus? 

Had nog even wat tijd nodig om bij te komen van de nacht ervoor. Waarbij ik lopend naar huis ging omdat de laatste tram was geweest. En onderweg een verbaasde collega (van Kostuums) tegenkwam en op het slecht verlichtte voetpad een half dozijn slakken splutte.

Even na tweeën was ik thuis na een goede nacht:
Talisker. Mjammie.
Als je moet, dan moet je. Foto's maken van een stel bloemen.
Bijna thuis! En nog even een selfie:
O ja, kerk. Dus. Met kunst. Als zodanig.
Een plankje vleeswaren (de Belgen gebruiken een Frans woord) als bodem voor de alcohol. Erg lekker!

Wilde die ochtend eigenlijk de was doen maar een groot deel van de ochtend was aan mij voorbijgegaan. Had alleen nog maar tijd voor het knippen van mijn teennagels voordat wij met het busje van een collega Duinkerke gingen bezoeken.
Erg indrukwekkend, het museum dat is toegewijd aan Operatie Dynamo.
Duizenden (vooral jonge) mensen lieten het leven bij Duinkerke. En waarvoor? Voor de uitbreiding van de Britse invloedssfeer.

Het was na het innemen van zoveel ellende nodig om bij te komen aan het prachtige strand van Duinkerke.

Jawel, datzelfde strand waar de Geallieerden landden. Zonder een duidelijk plan te hebben voor de terugkeer van de soldaten. Was het misschien niet de bedoeling dat er overlevenden zouden zijn van de aanval op de Duitsers? Was het eigenlijk een zelfmoordmissie? Hadden zij nog maanden of jaren zullen blijven?

Of de Geallieerden hadden domweg  niet gerekend op weerstand van de nazi's die de ruim 300.000 geallieerde troepen de zee in dreven.

Blunder op blunder kostte nog eens honderden burgers en militairen het leven. Toch werd Operatie Dynamo als een succes gezien. Maar voor wie, behalve voor de investeerders in de wapenindustrie?

Wij praatten, zwommen en dronken en genoten dus van Duinkerke.
Fijn te merken dat ik inmiddels iets verder kom dan bestellen en korte praatjes over het weer kan hebben in het Frans. Met horecapersoneel, collega-toeristen...
Nam even de tijd om zandkunst te creëren. Wat vindt u ervan?
Persoonlijk vind ik dat ik nog best wat meer mag afvallen. Ben al een paar kilo kwijt sinds ons Belgisch avontuur begon maar met nog wat minder buikomvang zou ik best tevreden kunnen zijn. Kijk maar:


Een rit van drie kwartier met de auto en wij waren terug in De Panne. Door naar huis? Neuh. Naar het strand. Waar wij het zeewater ons lieten bevochtigen 

en waar ik deze foto schoot van gemotoriseerde paragliders, 'paramotors':
En deze, een half uur later ongeveer, van de zonsondergang:
Terwijl ik een biertje dronk:
en sprak met een duidelijk vermoeide moeder van een praatgrage 5-jarige jongedame. Die ik (het was inmiddels half tien) besloot voor te lezen om haar te kalmeren voor bedtijd. Uit mijn eerdaags uit te brengen zelfgeschreven kinderboek. Ook haar moeder luisterde ademloos mee. Een compliment, bleek tien minuten later: "Ik werd helemaal meegezogen in het verhaal. Wat knap geschreven, zeg!" En zij bestelde direct online een van mijn eerdere verhalenbundels. Leuk, niet?

Ook een fan liet weten een bundel van mij gekocht te hebben. Twee zelfs.


Dinsdag was weer duidelijk hoe de z!onisten de brandhaarden in de wereld veroorzaken. Zij betalen mensen als Geert Wilders en Tommy Robinson om onrust te stoken. 

En ongeveer 30% van de bevolking valt voor hun f4scistische retoriek, financieel gesteund door mensen als Robert Shillman. Inderdaad, 'radicaal-rechts' (omdat je f4scisten niet f4scisten mag noemen) wordt zwaar gesponsord door diezelfde stinkend rijke elite waar zij zeggen tegen te zijn. En hun aanhang is te dom om dat te doorzien.

Mensen zoals deze man. "Immigranten stelen onze banen en zijn allemaal te lui om te werken!" Hij 'vergeet' dat hij geen werk kan vinden omdat hij net uit de bak komt. Waar hij in zat voor aanranding van een 7-jarig meisje. 

Dit soort weerzinwekkende mensen vormen de achterban van EDF voorman Stephen Christopher Yaxley-Lennon, beter bekend als Tommy Robinson. De agressieve racist is sterk tegen immigranten. Beetje raar want volgens de definitie van wappies is Tommy Robinson zèlf een immigrant omdat zijn moeder niet netjes in het VK is geboren.

De voetbalhooligans die hem in alles nablaten zijn niet bepaald het scherpste mes in de lade. Zoals deze man bijvoorbeeld die 'onherkenbaar'
Is domrechts ècht zo dom? Jazeker. Vandaar mijn theorie: zij behoren niet tot de menssoort Homo Sapiens Sapiens maar een tot de soort Homo Lunatic Ludicrous.

meeloopt met mensen die doodleuk hun swastika tatoeages laten zien en zich makkelijk laten ophitsen door types als Wilders, Trump en Robinson.
De zonnebril verbergt niet de buitenlandse wortels van deze immigrant.

Met de partner van de regisseur en mijn zoon in het publiek leek er extra druk te staan op de voorstelling van deze dag. Die verliep overigens prima. 

Nadat wij eerst op onze praalwagens waren rondgereden en een extra repetitie hadden afgewerkt ten bate van onze understudy.

Het was erg broeierig in het theater. Niet zo broeierig als momenteel in het Midden Oosten, maar toch. Zelfs KLM pakt liever verlies dan de kans neergeschoten te worden boven Iran, Irak of Israël. 

Niet alleen echte J0den maar ook de Anglicaanse kerk keert zich tegen Bibi en diens vrindjes. Waarop domrechts uiteraard reageerde door 'huilie huilie' te gaan doen. 'Whêh! Gemene mensen vinden dat wij geen mensen meer mogen afslachten alleen maar omdat wij zelf hebben verzonnen dat wij superieur zijn. Boehoehoe!'

Niet huilen maar lachen deed ik met het weerzien met mijn zoon. Eerder op de dag hadden wij elkaar al even gezien maar na de voorstelling was er tijd voor echt een beetje bijkletsen. Met hem en zijn reisgenoot, een jeugdvriend.
Op de achtergrond de inmiddels befaamde Plopsasingers:
Het werd een hele fijne avond en ik ging dan ook met een tevreden grijns slapen.

Woensdag ging de wekker af om kwart voor zeven. Toen het weer er al veelbelovend uit zag.

Ik nam - na een Franse les - 

even het laatste nieuws tot mij en was niet verbaasd te lezen dat een PVV minister de wet had overtreden. 
PVV prominenten staan sowieso niet bekend om hun integriteit maar zijn vaak zelf van die wetsovertreders die zij zeggen af te keuren.

Als zakelijk directeur van ON schoof Klever - tegen de Mediawet in - een baantje door aan haar dochter. Puur nepotisme dus. En dat voor een partij die tegen vriendjespolitiek is. Bovendien loog zij erover. Tss! 

Uiteraard probeerde Ongehoord Nederland snel de schade te herstellen door de uitzendingen met de dochter van de Minister offline te halen, maar dat was te laat.

Wij waren niet te laat maar keurig op tijd in Blankenberg. 


Om live (klik. Terug te luisteren) op de radio te zijn. Online konden mensen zien hoe het er aan toe gaat bij de radio:
Bovendien werd ik er herenigd met een leuke dame die ik ruim een jaar eerder ontmoette op een festival.
Overkomt mij anders nooooit, bekenden tegenkomen in een plaats waar ik nog nooit eerder ben geweest.

Luisteraars mochten na de interviews met ons op de foto. Erg gezellig!

Eenmaal terug in De Panne wachtte ons lunch. Daarna was er even tijd voor een dutje en zaken als het ophangen van de was. Vooral omdat de parade niet doorging. Om ons wat rust te gunnen in verband met het vroeg beginnen. Maar het huishouden gaat natuurlijk gewoon door. 

Net als de show. Daarom hadden wij op het podium weer een tussentijdse repetitie met onze 'extra'.
Het was een puike voorstelling. Niet alleen gevoelsmatig omdat bijvoorbeeld de 'pitstop' (het razendsnel omkleden voor de finale scène) vlekkeloos verliep, maar ook volgens een fan die ik later die avond sprak. 

Met hem zong ik gezellig mee met de Plopsasingers. Net als de jongedame met Down syndroom die gemoedelijk bij hen op het podium kwam zitten en er ook bij de voorstelling bij was.
Op de weg terug naar huis kwam ik de nachtreceptioniste tegen, onderweg naar huis. Zij stapte af van haar fiets, gaf mij een knuffel en vertelde mij glimlachend dat er over ons geroddeld werd. Terwijl wij gewoon graag in elkaar's gezelschap zijn, verder niets. Nog niets. 

Meer dan geruchten zijn inmiddels de verhalen over de onmenselijke behandeling van gevangenen door een bepaalde groep mensen. "Je mag ze niet met Nazi's vergelijken!" roepen de - steeds kleiner in aantal - aanhangers graag. Eens; de nazi's gingen minder erg met hun krijgsgevangenen om.

Wat vindt u van soldaten die - met goedkeuring van hun meerderen! - gevangenen uithongeren, martelen en verkrachten?

Volgens diezelfde superieuren was de 'misdaad' van de gevangenen: "Zij weigerden onmiddellijk hun woningen aan illegale immigranten te geven toen hen dat bevolen werd!"

Zou u direct uw woning afstaan aan een illegale immigrant als de overheid dat van u eiste? 

Toch is dat wat van P4lestijnen wordt geëist.

"Ja, maar volgens z¡onisten is het afpakken van grond en huizen van P4lestijnen legaal dus dan is dat zo!'

Nee. Zelfs dàt is een leugen.

De leugens van Valentina 'Weg met immigranten!' Gomez zijn vooral vermakelijk. Haar 'Ik hou van de Bijbel en mijn AR-15 en ik schijt in m'n broekje voor homo's!' retoriek bracht haar niet erg ver in de lokale voorverkiezingen. "Omdat ik tegen censuur ben, zal ik deze boeken verbieden!" werkt als verkiezingsstunt nog alleen maar bij de allerdomste leden van 'het volk'.

Het enige dat haar domme actie Valentina Gomez heeft opgeleverd is een boete voor het opzettelijk vernielen van bibliotheekboeken.

Wat vindt u van mensen die tegen censuur zijn en daarom boeken willen verbieden?

Extra lollig: haar broer wordt betaald als lid van een lokale gelijke rechten-commissie. Beter gezegd: werd. Hij werd namelijk op staande voet ontslagen toen bleek dat hij de campagne had betaald van zijn homofobe zus. 

Glimlachend omdat domrechts weer eens op de falie kreeg, ging ik slapen.

Donderdag verzamelde ik deze plaatjes en citaten omdat veel mensen tegenwoordig een ontbrekende aandachtsspanne hebben. Er gaat hooguit nog een Tik Tok filmpje in. Een artikel van meer dan 100 woorden lezen? Brrr! Een nachtmerrie! En dan minder dan 3,5 uren Netflix kijken die dag zeker? Ben jíj gek!?
"Als Nederland zich gewoon had overgegeven aan de nazi's waren er nooit zoveel slachtoffers geweest; het was dus hun eigen schuld."
"Christenen uitschelden en beledigen hoort gewoon bij onze cultuur dus kun je ons niet kwalijk nemen."
"Kinderen onderdak geven is niet lucratief voor onze sponsors, de wapenindustrie."
"Wij van domrechts kunnen onze door de elite gesponsorde onzin prima verspreiden zonder elektriciteit en internet!"
"Op de Olympische Spelen mogen veroordeeld criminelen gewoon meedoen. Maar de Europese frisbeebond heeft wèl een ruggegraat."
"Steeds meer landen adviseren hun burgers met spoed te vertrekken uit Israël. Maar het is er volkomen veilig, hoor!"
"Een vastgebonden burger verkrachten? 'Tuurlijk! Waarom zou dat niet mogen?"
'Wereldwijd leidt Isr4ël waar het gaat om het aantal verkrachtingen en aanrandingen. Veelal van minderjarigen en opvallend veel binnen het leger.'
Slachtoffers: "Wij worden afgeslacht!"
Daders: "Ja, wij slachten hen af."
Westerse overheden en MSM: "Dit is een zeer complexe kwestie. Wie dat niet vindt is een antisemiet."

Domrechts figuur van ON: "Ik durfde heel dapper (groepen) mensen te beledigen en uit te schelden! Tot ik dat niet meer anoniem kon doen."
"Wij van domrechts zijn gek op deze Grote Leider ('Führer' in het Duits) want hij gebruikt allemaal woorden!"
"Bekende f4scisten vinden opeens dat rechters níet 'allemaal links!' zijn.
Verander 'Joden' in 'moslims' en/of 'immigranten' en je ziet dat de n4zi's en hun aanhangers er nog steeds zijn.

Voilà, een epistel van mij maar dan in kleine, hap- en deelbare brokjes. 

Heeft u liever het nieuws als een soort diepvriesspinazie deelblokjes of leest u liever een langer artikel met meer nuances dan in een meme?

Had heerlijk geslapen en bracht nog een uurtje schrijvend, lezend en communicerend in bed door, voor ik naar het strand ging.
Deed een succesvolle poging om mijn lachen in te houden toen een immigrant mij vertelde: "Het is allemaal de schuld van de immigranten!" Heb helaas geen foto van zijn verbouwereerde gezicht toen ik hem vroeg waarom het allemaal zijn schuld is.

Waarom trappen zelfs immigranten in de valse, domrechtse retoriek 'het is allemaal de schuld van de immigranten!'?
Diezelfde luie mensen herhalen gewoon wat populaire leugenaars zeggen zonder zelf ook maar één achtergrondartikel te lezen. Als 'het volk' wèl 'zelf onderzoek' deed, zou men weten hoe H4mas aan haar geld komt.

Was een half uurtje te vroeg in het theater dus had tijd om nog wat te schrijven en afspraken te maken. Bijvoorbeeld voor de week in september dat ik mogelijk een werkopdracht in het buitenland zou hebben. Maar die werd geannuleerd. Zo kan ik drie afspraken nakomen en naar een voorstelling van de komiek Brad Williams.

Bij de parade 

slaagde ik er helaas weer niet in om bij het passeren van de basketbalkraam een bal in het net te krijgen. In tegenstelling tot Worthy de Jong die het Nederlands 3x3 basketbalteam naar het goud schoot op de Olympische Spelen. 

Op sportgebied worden er geweldige prestaties geleverd in 'Parijs 2024’ maar negatief ingestelde mensen verleggen de nadruk helaas op ellende en geroddel. Uit verveling en kinnesinne, vermoed ik. Waarom zou je anders opzettelijk anderen het leven zuur maken? Omdat je zelf zuur bent, natuurlijk. 

Wappies denken misschien origineel te zijn met hun afkeer van atleten die niet duidelijk man of vrouw zijn, maar nieuw is het onderwerp bepaald niet. Zo werd er in de jaren dertig over gesproken. 

Domme mensen worden boos als je hen data voorschotelt die niet strookt met de leugens van hun favoriete populist maar Nederland kent ruim 200.000 intersekse personen.

Op een ander gebied hebben domme mensen wèl gelijk: het zijn vaak dronken, agressieve buitenlanders (klik. Verrassing!) die ellende veroorzaken. 

Domme mensen zijn ook per definitie tegen illegale immigranten. Behalve als dat deze kleine groep agressieve, illegale immigranten is. Best raar. Maar ja, domme mensen zijn nu eenmaal erg inconsequent. En dom. 

Dat waren de mensen die ik deze avond sprak zeker niet. 

Een paar van hen hadden de voorstelling gezien die dag en ik vroeg hen naar hun mening, zoals favoriete scènes. Het leidde tot fijne gesprekken, nieuwe inzichten en een vrij late bedtijd. Wij spraken over levenskeuzes en hoe te handelen wanneer je ouders het niet eens zijn met die keuzes.

Vrijdag gierde ik het uit bij het lezen van het wereldnieuws. Hoe noemde u als kind de pestkop die werd teruggepest en om zijn mammie begon te huilen? Wij zeiden 'bangepoeperd!'

"Rusland klaagt dat het land wordt aangevallen door Oekraïne." 
"Boehoe, mammie! Die kleine nerd die wij hebben geslagen en bestolen heeft ons zomaar teruggeslagen en nu benne wij superzielig! Whêh!"
Hilarisch, niet?

Niet hilarisch maar wel nuttig was het even werken voor een klant deze ochtend en het werken aan mijn psychologisch rapport.

Ook werd er fysiologisch aan mij gewerkt; de fysiotherapeut mobiliseerde mijn voeten. Ik kon weer pijnvrij dansen!

Wat mooi uitkomt want voor een naderende auditie moet ik dat kunnen.

Wij hadden het weer gezellig tijdens de parade door het pretpark:
Inmiddels staan er heuse fans langs de kant, te wachten om mooie foto's van ons te maken.
Tussendoor is hier een foto van ons tussendoortje van de dag: zelfgemaakte appelbeignet.

Dus na de voorstelling die avond - waarbij een paar onopvallende foutjes werden gemaakt - bood ik er een paar een drankje aan om hen te bedanken voor hun trouw. Waarbij ik hier langs kwam onderweg van theater naar bar:

Ook bedankte ik hen voor de foto's die zij ons toestuurden en las ik hen het tijdens de laatste voorstelling geschreven gedicht voor.

Voelde mij wat vermoeid dus na het babbelen met een ander groepje fans zocht ik iets na elven al mijn kamer op.

Maar niet voordat ik mijn blog had bijgewerkt zodat ook mijn meest recente Skywatch Friday en een stukje proza te lezen viel.

Zaterdag dacht ik aan de wappiegroep Moederhart (klik. Lollig verhaal. Opgericht door het boegbeeld van 'wellness rechts', Nadia Duinker, de rijke zus van Dorien, de vriendin van Willem Engel). Dat kwam door hun Amerikaanse voorbeeld Moms for Liberty. Dat is een groepje nepchristenen dat vindt dat Amerika een theocratie moet worden waarin iedereen een handvuurwapen kan kopen. Hier zegt er eentje met een droog gezicht dat empathie verboden zou moeten worden. 

Denkt u dat Jezus het erg had gevonden als kinderen werd geleerd aardig te zijn voor anderen?

Terwijl mijn collegae drie uren lang zaten te debatteren over waar en hoe te ontbijten, haalde ik een broodje bij de supermarkt, werkte een uur voor een klant, schoonde mijn mobieltje op, deed een paar lessen Frans, maakte mijn kamer schoon, deed onderzoek in verband met een komende acteeropdracht en communiceerde met deze en gene over verschillende onderwerpen, waaronder de op handen zijnde komst naar De Panne van een paar vrienden.

Wat doet u zoal als u een hele ochtend vrij bent?

De regering van Japan organiseerde een herdenkingsceremonie ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki. Slachtoffers van een oorlogszuchtige natie. Dus andere oorlogszuchtige naties werden niet uitgenodigd. Zo zijn Rusland, Wit-Rusland en Isr4ël niet aanwezig. Waarop andere oorlogszuchtige naties protesteerden. 

Zou u een agressieve pestkop uitnodigen op uw feestje of houdt u het liever gezellig? 

Wij hadden het gezellig in de Green Room waar wij ons klaarmaakten voor de parade. Er is daar een platje waar wij graag vertoeven wanneer het niet regent.

Zo sprak ik met diverse collega's waar ik normaliter weinig contact mee heb. Collega's van de Samson en Marie Show bijvoorbeeld. Maar ook leden van K3. Zowel van de eerste groep die zo heette alsook van de huidige generatie. Altijd fijn om mensen wat beter te leren kennen.

Dat deed ik óók die avond na de voorstelling. Niet alleen 'de zeven' werden 'belaagd' door fans, óók de Plopsasingers 

konden op fan-aandacht rekenen:

Er was zelfs een fan die moeite heeft met sociale omgang en mij daarom een briefje toestak: "Dankjewel dat je naar mij luisterde." Lief, niet? Óók lief was de fan die voor onze hele groep ansichtkaarten met handtekening had laten drukken:

Lief waren ook veel mensen op het strandfeest waar ik die avond bij was.
Hier stapte ik op de tram richting de strandtent waar het feest was terwijl ik eerder op de avond een vers stuk proza had gepubliceerd:
Het was erg gezellig maar toch ging ik vroeg naar bed. Voor wie twee uur 's nachts 'vroeg' noemt. 'Maar hoe gezellig was het dan?' Zo gezellig:



Zondag dacht ik: "Hoe zou men reageren als de n4zi's een school in Frankrijk zouden bombarderen 'want er schuilen volgens ons terroristen in de kelder!"? 

Verklapalarm: 'men' juicht dat toe. Althans overheden en media in 'het Westen' en 'het volk'. 

Zowel de parade alsook de voorstelling verliepen soepeltjes. Al hadden enkelen van ons meer last van de warmte dan anderen.

Ook vrienden van mij hadden genoten van de show en met hen ging ik later op de avond nog wat eten 
voordat wij nog wat gingen drinken aan het strand voordat zij huiswaarts keerden. 

Erg fijn dat zoveel mensen om wie ik geef er een lange reis voor over hebben om mij te zien spelen!


Astronauts leveren met 'Skydive' de muziek deze week:


Deze week staan wij stil bij het overlijden van Hans Plomp