Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, februari 10, 2010

Protesteren

"Kind 44" van Tom Rob Smith is boek nummer 4 van dit jaar en speelt zich af in het Rusland van vlak na Stalin. Mensen worden naar de goelag gestuurd voor het hebben van westerse sympathieën, homosexueel gedrag en andere afwijkingen.

Misdaad bestaat niet want het is een "perfecte" samenleving. Als er al een misdaad wordt begaan betreft het een gestoord, ziek danwel verwestert individu. Wat allemaal op hetzelfde neerkomt.

Gelukkig maar dat in ons land alleen gezond denkende mensen leven. Zo zijn er in onze "perfecte" maatschappij geen individuen die denken dat elke moslim een potentieel terrorist is. Mocht de terrorist een Nederlandse achternaam hebben dan heeft-ie vast on-kapitalistische sympathieën. Anders is het wel een geestesziek individu dat is gehersenspoeld door afwijkende ideeën...

Het is maar goed dat onze minister van Justitie zo goed oplet en ons "beschermt".

Hirsch Balin wil vandalen vastzetten voordat ze bij de rechter zijn geweest. U weet wel, dat is zo iemand die bepaalt of iemand al dan niet schuldig is. De minister van Justitie vindt dat hij dat veel beter kan bepalen dan welke rechter dan ook. Diezelfde minister wil een reisverbod voor pedofielen.

Ik wil het niet opnemen voor pedofielen (al wordt hier pederasten bedoeld maar journalisten kennen vaak geen onderscheid tussen verschillende woorden die met elkaar te maken hebben) en natuurlijk vind ik het vreselijk als zo'n man of vrouw aan m'n kinderen zit. Maar ja, ik wil ook niet dat een of andere vieze hetero, politicus, buurvrouw, neger, goudvis of ruimtevaarder aan m'n kinderen zit. Op dat gebied discrimineer ik niet. De minister wil echter pedofielen een reisverbod opleggen.

Zullen we ook maar meteen de brandstapel weer in ere herstellen? Ik dacht dat we in een beschaafd land leefden!? Gewoon een algeheel reisverbod dan maar en uitgebreide controle van papieren? Pedo's mogen in die voor Hirsch Balin perfecte wereld een geel symbooltje op hun overjas dragen. Wel zo makkelijk toch? Ausweis bitte!

Bah! Minister: U zou zich diep moeten schamen voor Uw uitspraken die nergens op slaan maar uitsluitend de publieke opinie verwoorden. Wat ook niet waar is, want alleen de grootste schreeuwlelijkerds worden gehoord. Dat zijn dus die mensen die vinden dat Hitler best wel een punt had toen hij zei dat Joden weigerden te integreren en de baantjes van fatsoenlijke Duitsers wilden inpikken danwel onterecht een beroep deden op het sociale vangnet. Dat vangnet was alleen voor Duitsers en niet voor buitenlanders die later Duitser werden. U weet vast wel wat er met mensen gebeurde die niet welkom waren in het Grote Duitse Rijk...

"Gelukkig hebben we ervan geleerd en zal zoiets nooit meer kunnen gebeuren!" roepen sommigen. Des te erger dat het vaak diezelfde mensen zijn die vinden dat in wezen pedofielen met een grote gele "P" op hun jas moeten gaan rondlopen, niet meer mogen reizen, geen publieke functes meer mogen bekleden en niet meer in woonwijken mogen rondhangen. Heet dat dan beschaving? "Ja maar pedo's zijn slecht! Dat heb ik zelf in de krant gelezen en van de TV." Akkoord. Maar indertijd stonden de kranten bol van hoe slecht de Joden en zigeuners waren voor de Duitse welvaart.

Hitler hield vurige betogen via hét medium van toen, de radio, om burgers bewust te maken van "Het Joodse Gevaar". Zoals er nu ook mensen zijn die betogen tegen het "Gevaar van de Islam, terrorisme en pedofilie". Natuurlijk kunnen we doorgaan met elkaar bang maken en "verderfelijke invloeden" opsluiten in interneringskampen maar is dat écht wat we willen?

Lijkt U het fijn in zo'n wereld te leven? Mij niet. Toch zal ik niet gaan verhuizen maar blijven protesteren.

Tot de foto's er zijn hier even een opwarmertje in de vorm van een filmpje dat ik nam op het station van Leipzig, afgelopen maandagmorgen:


Deel dit bericht