Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, augustus 15, 2010

Overheersingsdrang

"Clearblue vertelt je dat je zwanger bent". Vermoedelijk bedoelden de tekstschrijvers van de betreffende reclame-uiting iets als "Clearblue vertelt het je als je zwanger bent." Het heeft namelijk bijzonder weinig zin om zomaar iedereen die het product in handen heeft te vertellen dat hij of zij zwanger is...

De kans dat ik zwanger raak is wel bijzonder gering. Niet alleen omdat ik een man ben maar bijvoorbeeld ook omdat ik tegenwoordig vaak thuis zit, deels gedwongen door een slechte heup.

Ook dit weekend bleef ik lekker binnen en vermaakte mij ondermeer met het schoonmaken van de oven, het zwabberen van de keukenvloer, het uitmesten van de kledingkast en meer van dat soort klusjes. Natuurlijk was er ook tijd voor mijn zoon. Zo keken wij bijvoorbeeld naar de pilot van de oude politie-serie "Starsky & Hutch".

Vandaag keken wij ook naar de herdenking van de Japanse capitulatie op 15 augustus 1945. In het kader daarvan is de link van vandaag naar het bericht dat de Japanse premier Naoto Kan zijn excuses aanbood aan met name de Aziatische slachtoffers van de Japanse overheersingsdrang.

Deel dit stukje