Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, december 10, 2015

Het volk blijft stil

In het belang van de bevolking van Syrië zei de Britse premier Cameron: 'Dat Poetin doelen van IS in Syrië bombardeert zal averechts werken en vooral onschuldige burgers zullen worden getroffen! Nog geen twee weken later zei diezelfde Cameron: 'Wij moeten doelen van IS in Syrië bombarderen want dat is de beste manier om de lokale bevolking te helpen!' In beide gevallen kon hij rekenen op brede steun van de Engelse bevolking én de regeringsleden.

Intussen is er wéér een ziekenhuis geraakt in het oorlogsgebied. Ditmaal in Syrië zelf en wéér een ziekenhuis dat in gebruik is door artsen van Artsen Zonder Grenzen. Gek genoeg is ook dit ziekenhuis 'per ongeluk' getroffen door een precisie bombardement. Dat stelt mij voor de opmerking: het was óf niet per ongeluk of die dure 'precisie bommen' zijn hun geld niet waard wanneer zij 'per ongeluk' tientallen kilometers uit koers raken.

Maar Cameron blijft opkomen voor 'het volk'. Of hij daar de burgers van Syrië, Engeland of wapenhandelaren mee bedoelt is niet helemaal duidelijk.

Stemgedrag

Er is niet één politieke partij in Nederland die zegt niet op te komen voor de belangen van het volk. Toch is het - met name voor de gewone burgers - een flink zooitje. En het lijkt wel steeds erger te worden! Natuurlijk willen alle politici dat ook mensen met een sociale huurwoning prettig wonen. Maar de meeste partijen weigeren de daad bij het woord te voeren. Een paar partijen uitgezonderd. Hier een overzicht: http://sargasso.nl/sociale-huurwoningen-in-moties/ Doe gerust uw voordeel met dit lijstje bij de volgende verkiezingen. Maar vooral: denk alstublieft écht na voordat u stemt.

(Speciaal voor de meelezers via Facebook: klik even op de oorspronkelijke link!)

Prijsstijgingen
Het is bijna 1 januari 2016. Volgens aloude kapitalistische gebruiken zullen dan diverse prijzen stijgen. Die van een treinkaartje natuurlijk maar zeker ook lokale belastingen.

Belastingverhoging

De Rijksbelasting op leidingwater bedroeg in 2012 €5,57.
In 2013 was dat bedrag opeens - zonder opgave van redenen - verhoogd tot €9,75. Gewoon dus maar even 75% verhoging! In vroeger tijden kwamen burgers massaal in opstand als de lokale overheid een dergelijke belastingverhoging doorvoerde. Men trok naar het parlementsgebouw, sleurde de verantwoordelijke minister aan zijn haren naar buiten en vilde hem levend, kookte zijn botten, liet hem zijn eigen lever opeten en vermoorde hem bovendien (Niet alles letterlijk nemen wat ik schrijf, beste mensen!). Tegenwoordig wéten mensen niet eens dat de belastingen worden verhoogd en zij die wél de brieven lezen die de gemeente hen opstuurt halen de schouders op. En ik schrijf er over.

Verhoging bankpremies

Dit jaar heeft de ING bank de bijdrage voor storting op eigen rekening verhoogd van 5 naar 6 euro. Inderdaad: gewoon van de ene op de andere dag 20% er bij! Bij Triodos bank vraagt men nu een maandelijkse (...) bijdrage van 7 in plaats van 6 euro. In ruil daarvoor geeft de rekeninghouder de bank toestemming te gokken met geld dat niet van hen is. Ook daar een grove verhoging van de vergoeding. En wat doet het volk? Het volk blijft stil.