Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, februari 06, 2011

Probleem

Het afgelopen weekend bracht ik door in Spijkenisse bij vriendin Marjan en haar zoon -en tevens mijn peetzoon- Mathijs. Andermaal viel het mij op dat het op plekken buiten de grote stad zo rustig is. Relatief natuurlijk want binnenskamers zal er vast het een en ander gebeuren.

Opvallend ook dat heel veel bewoners van "kleinere" plaatsen tegen "buitenlanders" zijn. Tsja, die zijn vreemd en wat vreemd is is eng en wat eng is, daar ben je tegen.

Werkloze buitenlanders blijken vaak crimineel. Althans: Als er in een wijk kleine diefstallen plaatsvinden is het vaak deze groep mensen die daaraan schuldig is.

Nu zijn er PVV'ers mensen die vinden dat die groepen maar gewoon het land uit gezet moeten worden "want het zijn allemaal dieven en criminelen" maar laten we het even analyseren:

Het gaat vaak om mensen die geen werkvergunning krijgen en niets meer hebben dan een asielzoekersuitkering. Die bedraagt zo'n 350 euro per maand. Dacht ik. Daarnaast mag je niet werken voor je geld omdat je dan een autochtoon zou beroven van een kans op arbeid. Zou je wèl gaan werken dan is dat illegaal en wordt je grens over gezet.
De huur van een kamertje bij een of andere hospita kost je al snel zo'n 400 euro per maand. Dan kom je dus tekort. En wat doen mensen die geld tekort komen? Juist, die gaan uit stelen.

Soms ligt de zaak wat genuanceerder maar als we buitenlanders weer zouden toestaan om het werk te doen dat "wij" weigeren én een beetje normale huisvesting regelden zouden de problemen al snel verminderen.

Die tienduizenden Polen, Turken, Roemenen en andere collega-aardlingen zíjn geen probleem; die mensen hébben een probleem.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Gary Moore

Deel dit bericht