Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, oktober 31, 2010

Gedoger

Oef! Blij dat ik vanmorgen kon uitslapen. Het was bijzonder leuk om te mogen optreden op het Halloween Hairball-feest in Paradiso vannacht. Het schijnt dat onze shows (we deden vier verschillende) zijn gefilmd...Het is maar goed dat ik vanmorgen niet werd gefilmd met het wakker worden en de restanten van make-up nog rond de ogen.

Vrijdag was de laatste dag van de herstvakantie voor mijn zoon en daarom heb ik die dag niet veel gewerkt. Eigenlijk alleen maar een artikeltje geschreven voor de buurtkrant en de aantekeningen doorgenomen voor het Halloween-feest.

Donderdag gezellig met m'n zoon en m'n moeder wezen shoppen en een bezoekje aan de kapper gebracht. Die zat weer eens op zijn praatstoel en dat was voor ons hoogst vermakelijk. Op de weg terug nog even staan babbelen met buurvrouw Rinie en 's avonds nog even langs buurvrouw Hetty om haar was te brengen. Aangezien haar wasmachine stuk is laat ik mijn machine af en toe een keertje extra draaien.

Je buren helpen is (gelukkig!) niet verplicht maar waarom zou je het niet doen?

Tegenwoordig ben je zelfs verplicht om met je OV-chipkaart in- en uit te checken zelfs wanneer je een abonnement hebt! Maar je hebt toch al betaald? Waarom moet "men" dan weten hoe laat je in welke bus stapt en waarom ben je een crimineel als je niet wilt dat "men" dat weet?

Wij leven in een rare wereld...een wereld waarin huisartsen hun inkomen kunnen verhogen door medicijnen voor te schrijven die hun patiënten niet nodig hebben. En nee, dat is geen gerucht maar een feit.

Net als dat vrijwel iedereen -in elk geval in de westerse wereld- wel ergens verslaafd aan is. Naar het schijnt zijn ongeveer een miljoen mensen in Nederland verslaafd aan alcohol. Het verschil is dat de ene verslaafde maar blijft doordrinken en de ander het houdt bij een borreltje voor het slapengaan maar niet kan slapen zonder dat ene drankje. En zo rookt de een twee pakjes sigaretten per dag en houdt de ander het bij drie stuks. Maar beiden zijn verslaafd.

Sommige verslavingen zijn op het eerste gezicht minder schadelijk. Neem bijvoorbeeld vrouwen mensen die verslaafd zijn aan schoenen kopen. Het lijkt zo onschuldig maar kan van grote invloed zijn op de gezondheid van het huishoudboekje. Relaties gaan er aan kapot.

Weer anderen zijn verslaafd aan persaandacht. Denk maar aan figuren als Joran van der Sloot en zijn maatje Peter R. de Vries. Wie natuurlijk ook graag in de krant komt is een zekere Grote Geblondeerde Gedoger.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Harry Mulisch

Deel dit bericht