Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, april 20, 2010

Peter R. de Vries

Weblogger MrFrancky was zo aardig om mij te verrassen (let wel: met dubbel r en niet met slegs eentje...) met een heuse award! Nu heb ik ooit wel eens wat gewonnen in mijn leven (Een blog-award voor het gebruik van het woord "flubbel"; een Lego-vliegtuigje als achtste prijs bij het invullen van de rebus bij EO's kindermiddag en een heerlijke chocolade-reep bij een opstel-wedstrijd in de brugklas) maar dit vind ik toch wel baie bijzonder!

Ik mag nu zelf deze prijs uitdelen en ik heb gekozen voor...tromgeroffel...Skrivadur,

"Kick Ass" is echt een "kick ass"-film! De verwachtingen waren niet erg hoog gespannen toen ik er vanavond met mijn zoon heen ging maar wij werden aangenaam verrast. Een nerd droomt ervan superheld te worden, een slechterik houdt de stad in zijn greep en meer laat ik U nu even niet weten...

Vandaag lieten de media ons ook weer wat weten:

Uit onderzoek zou blijken dat de meeste Nederlanders er weinig bezwaar tegen zouden hebben indien de overheid flink zou bezuinigen op kunst en cultuur. Ik kan mij daar deels in vinden. Als mogelijk aanstaande zelfstandige wordt van mij verwacht dat ik tezijnertijd mijzelf volledig kan bedruipen zonder van gemeente of landelijke overheid afhankelijk te zijn van een inkomen.

Al jaren vindt echter diezelfde overheid dat diezelfde voorwaarde niet hoeft te worden toegepast op allerlei clubs, instellingen en verenigingen.

Dan spreken wij ondermeer over musea en orkesten maar ook over banken en kunstenaarscollectieven.

Zelf was ik wel eens bij een experimentele toneelvoorstelling waarbij acteurs over het podium rolden onder het slaken van kreten als "Poep!", "Pies!" en "Neuk!". Dat alles begeleidt door klanken die werden omschreven als "vernieuwende muziek". In de zaal zaten zo'n 20 toeschouwers waarvan het merendeel vrienden en kennisen der uitvoerenden. Ook zag ik een keer de zoveelste versie van Skakespeare's MacBeth.

Allemaal prima. Maar waarom zou de overheid (en dus de burger) daar tienduizenden per jaar in moeten steken terwijl een beginnende zelfstandige in de handjes mag knijpen met een eenmalige lening (en dus geen gift) van enkele duizenden?

Natuurlijk: Kunst is "belangrijk". Maar waarom dan precies? Cultuur is ook "belangrijk" maar mag volgens de meeste Nederlanders blijkbaar afgeschaft worden. Behalve natuurlijk wanneer het gaat om het stukje cultuur dat de naam draagt van de favoriete voetbalclub. Of als het gaat om het buurthuis om de hoek. Zo hypocriet zijn wij Nederlanders natuurlijk ook nog wel.

Zo heeft niemand wat te verbergen totdat je hen vraagt naar persoonlijke gegevens.

Zelf wacht ik op de iPass. Een ID-kaart in het wit met een leuk zilveren appeltje erop...Houdt het ding voor een iPhone en de bijbehorende app vertelt je alles over die persoon. Handig toch? En als mensen wat te verbergen hebben zijn het criminelen (want nette mensen hébben niets te verbergen en dus...) en laat je ze filmen door de verborgen camera van Peter R. de Vries.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Dorothy Height

Deel dit bericht