Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, april 05, 2023

Wie wil meedoen, moet wat doen

'Ben jij weer naar een leuk feestje geweest? Waarom hoor ik nooit wanneer er zo'n leuk feestje is?', beklaagde zich een bekende. Uitgenodigd worden voor feestjes (waarvan achteraf maar moet blijken of het leuk was, natuurlijk), gebeurt alleen wanneer je jezelf uitnodigend opstelt. Daar dien je wat actief voor te zijn. Als je niet van feestjes houdt - omdat je wat introvert bent of eenvoudigweg andere interesses hebt - is dat natuurlijk prima. Maar het is wat dubbel om wel te willen worden meegenomen 'in de vaart der volkeren' maar daar geen moeite voor te willen doen. 

Het gebeurt echt niet vaak dat mensen denken: 'Goh, laat ik eens een willekeurig iemand bellen en vragen of hij of zij zin heeft om naar mijn verjaarsfeestje in de kroeg te komen.' Als mensen je niet kennen, zullen zij je niet uitnodigen. 
'Tijd voor jezelf' is belangrijk. Maar wellicht belangrijker is 'tijd voor elkaar'.

Zo zijn er mensen die sociale media alleen als 'media' zien en niet als 'sociaal'; Facebook bijna uitsluitend gebruiken voor het publiceren van monologen zonder interacties aan te gaan, geeft anderen het idee dat je 'een ouwe chagrijn' bent. Die worden zelden uitgenodigd voor feestjes. 

Hou je van jazz, rock n'roll, steampunk, Star Trek, borduren, de geschiedenis van het oorlogvoeren, lezen of wat dan ook, dan kun je lid worden van 'groepen' op Facebook. Waar je mensen vindt met dezelfde interesses. Je kunt dan je gezicht laten zien op evenementen die worden aangekondigd in die groepen en/of gewoon (al dan niet gezellig) meepraten over een gezamenlijke hobby.

Lijkt mij fijner dan gaan zitten klagen dat je nooit mensen tegenkomt die dezelfde interesses delen als jij hebt. Al is ook dat natuurlijk iemand's goed recht. Want wij leven - vooralsnog dan toch - in een vrije samenleving.

Bent u - al dan niet online - lid van groepen met wie u uw interesses deelt?

===========================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels