Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juni 19, 2024

Doet u aan nuances?

Onlang kreeg ik weer eens de opmerking: 'Jij denkt steeds maar dat je gelijk hebt!' Klopt. Zeggen: 'Dat is wat ik vind maar ik weet zeker dat het niet waar is.', vind ik een beetje raar.

Om een gesprek op gang te krijgen waarmee ik aanzet tot (zelfstandig!) nadenken en om zelf nieuwe inzichten te verwerven, heb ik geleerd wat minder genuanceerd te doen. Dus mensen die liegen noem ik leugenaars en mensen die domme dingen doen noem ik dom en wanneer iemand hypocriet gedrag vertoont, noem ik die persoon hypocriet.

Dat geldt net zo goed voor mijzelf als voor ieder ander. Want ik discrimineeer niet. Dus ik behandel mensen ook niet anders dan anderen omdat zij toevallig tot een bepaalde groep behoren. Behalve wanneer het om seks gaat. Ik voel mij nu eenmaal meer aangetrokken tot vrouwen dan tot mannen. Sorry.

=========================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer 

Over links gesproken: ja, dat ben ik maar voor verdieping staat er ook een aantal in mijn stukjes. Heb daar wat moeite voor genomen dus stel het op prijs als u de moeite neemt er op te klikken om de betreffende artikelen, onderzoeken en filmpjes te bekijken.

Meer lezen? Mijn verhalenbundels


===========================
Natuurlijk doe ook ik domme dingen, ben ik wel eens hypocriet en lieg ik wel eens. Wie dat niet doet is geen heilige maar een stripfiguur.

Als ik gevangen zit in een tv-serie en tegen mijzelf zeg: 'Vooruit, nog één aflevering en dan ga ik écht naar bed.' en opeens is het twee uur 's nachts en kan ik maar vijf uren slapen voor de wekker gaat. Dan noem ik mijzelf 'dom'.

Als ik vind dat minder mensen moeten vliegen maar toch het vliegtuig pak 'want het is voor werk en dan mag dat', noem ik mijzelf hypocriet.

Heb mijn kinderen ooit wijsgemaakt dat Sinterklaas bestaat dus dat maakte mij een leugenaar. Ik loog ook toen ik een 'andersdenkende' na een discussie een fijne avond wenste. In gedachten wenste ik hem heel wat anders toe. 

Vindt u dat u anderen mag wijzen op hun gedrag maar wilt u dat omgekeerd niet?