Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, februari 02, 2015

Over geloof en terrorisme

Ben nog niet helemaal bijgekomen van de belevenissen van afgelopen weekend maar heb er in elk geval een goed gevoel aan overgehouden! Vandaag was het de eerste dag van de maand en dus verwerkte ik mijn administratie van de afgelopen maand en deed ik de afwas. Die vrij groot was na de vergadering van gisteren...;-) Daarnaast was ik bezig met de voorbereiding van mijn allereerste zangles ooit, deze week. Liedjes zoeken die ik graag zou willen kunnen zingen en daar de akkoorden bij zoeken en zo opdat mijn lerares mij kan begeleiden op de piano...Spannend!

Vanavond gaat mijn vriendin mee naar 'mijn' vrijmetselaars loge want het is 'Avond met de Partners'. Dan vieren wij meteen dat wij vandaag precies 3 jaar en drie maanden een stelletje zijn...Dat wordt vast weer hartstikke gezellig!

Wanneer ik mij iets minder goed voel vlucht ik niet in de fles en gebruik ik ook geen andere drugs. Ook kruip ik niet in mijn schulp of gedraag ik mij agressief. Nee, ik schrijf het van mij af. Zo ook hier, op Amsterdam Centraal: http://www.amsterdamcentraal.nl/archief/2015/02/02/lach-maar-straks-ligt-u-hier-ook

Natuurlijk, dagelijks gaan er mensen dood. Veel mensen zelfs. Maar wanneer het iemand is die je persoonlijk kent voelt het toch anders...

Naar aanleiding van de terreurslagen in Parijs van begin deze maand is een kind van 8 door de Franse politie aangehouden. Zijn schoolmeester vroeg hem namelijk naar zijn mening en het jochie zei: 'Ik ben voor de terroristen.' Daarop nam de meester het kind zijn insulinespuit in voor straf en belde de politie. Die was blij om eindelijk weer eens een 'terrorist' te kunnen oppakken. Niet voor het plannen en/of uitvoeren van een terroristische aanslag maar vanwege het uiten van zijn mening. Alsof een kind van acht met genoeg feiten en argumenten kan komen om zijn mening goed te onderbouwen.

http://www.nu.nl/buitenland/3982135/frans-kind-8-verhoord-wegens-vermeende-steun-terroristen.html

Zover gaan wij dus al: in het kader van vrijheid van meningsuiting sluiten wij mensen op die gebruik maken van hun vrijheid van meningsuiting. Kinderen nog wel. Stelletje lafbekken!

Bijna precies een maand geleden, op 3 januari, pleegde terreurgroep Boko Haram een aanslag in de Nigeriaanse stad Baga. Ruim 2000 mensen kwamen daarbij om het leven. Waarschijnlijk. Daarmee is het de grootste terroristische aanslag na '9/11'. Helaas hadden alle slachtoffers een donkere huidskleur, was er niet één Jood of cartoonist bij en waren er ook geen Westerse correspondenten in de buurt want die vinden Boko Haram allemaal te gevaarlijk om dicht bij in de buurt te komen. Premier Rutte en de Paus besloten allebei geen steun te betuigen en wij weten niet waarom.

U mag uw eigen conclusies trekken want wij leven in een vrijstaat.

https://decorrespondent.nl/2331/Liveblog-Een-na-grootste-aanslag-ooit-geen-relevante-doden/264305376720-a06eb9eb

https://decorrespondent.nl/2331/Liveblog-Een-na-grootste-aanslag-ooit-geen-relevante-doden/264305376720-a06eb9eb

Gek eigenlijk dat er mensen zijn die roepen dat mensen die in Allah geloven allemaal dood moeten maar zelf in God geloven. Zouden zij dan écht niet weten dat Allah gewoon de naam van God is in een andere taal? Dan wordt het tijd om het onderwijs te hervormen en onze kinderen beter op te voeden, te beginnen bij de (groot)ouders. Uit naam van het geloof doen mensen achterlijke dingen, zoveel is nu wel duidelijk. Ideetje: kunnen wij terroristen wellicht gratis pinda's geven? Dat lijkt vele malen effectiever dan hen met vuurwapens bestrijden want pinda's doodden zo'n 12.000 mensen per jaar terwijl terroristische aanslagen wereldwijd goed zijn voor 'maar' ongeveer 7000 doden. Maar honger blijft 'De Baas' met ruim 30.000 doden per dag. Niet dat dat iemand interesseert.

Wat zou Jezus zeggen wanneer hij in onze tijd zou rondlopen? Zou hij tegen de Joden zeggen: 'Inderdaad leidde mijn Vader jullie naar het Beloofde Land maar volgens mij vertelde hij jullie niet om de oorspronkelijke bevolking uit te moorden.'?

Zelf geloof ik in het bestaan van de historische figuur Jezus. Nadenken leidde mij tot vermoeden dat er meerdere mensen waren aan wie de wonderen die Hij verrichte toe te wijzen zijn. Niet zo gek wanneer je bedenkt dat er soms honderden jaren zit tussen het schrijven van het ene en het andere verhaal.

Zelf geloof ik vooral in het goede in de mens en ons vermogen om na te denken voordat wij elkaar uitroeien en de planeet vernietigen. Ik kan ook moeilijk geloven dat wij de enige 'intelligente' soort zijn in het universum. De kans dat wij alleen zijn is gewoon absurd klein. Tenminste voor wie zelf nadenkt en niet simpelweg een dominee of politiek leider op zijn woord gelooft. Waar gelooft u in?

Steeds meer mensen raken ervan overtuigd dat 'In den beginne schiep God de hemel en de Aarde' een samenvatting is van de alinea's in de Bijbel die daar op volgen. Iemand die goed leest en nadenkt ziet dat dat klopt: onze planeet was er al maar God scheidde ('scheiden' betekent ook 'scheppen' in het Hebreeuws) het water en het land en bracht orde in chaos. Een heel stuk aannemelijker dan het bestaan van een entiteit die een complete planeet fabriceert 'from scratch'. Zelfs zij die geloven in de theorieën van Erich von Däniken komen zo aan hun trekken: misschien waren het wel buitenaardse wezens die middels terravorming de Aarde geschikt maakten voor menselijk leven.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Scheppingsverhaal_(Genesis)

Hier het scheppingsverhaal verteld door Bram Vermeulen:En hier een lekker luisterliedje: