Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, december 27, 2010

Minder

Vrijdag hadden wij een familie-kerstetentje (U heeft een paar foto's kunnen zien). De echte kerstdagen waren zoon en ik gewoon lekker thuis. Vandaag hadden wij visite van vriendin Melissa en m'n pijntherapeut en vanavond gaan we naar een uitbuik-feestje bij vriendin Iris. Ik hou er wel van, die omgang met verschillende (soorten) mensen.

Toevallig had ik het met verschillende mensen erover dat wij op 2 maart 2011 weer mogen stemmen!

Er gaan al stemmen op om mannen te verbieden met kinderen om te gaan. Alles vanwege die paar idioten die hun handen niet thuis konden houden. Opeens zijn vrouwen niet meer geëmancipeerd en willen zij dat ook de man thuis zich niet meer met de kinderen bemoeit.

Goed, mannen dus weer aan de fulltime baan en vrouwen weer fulltime aan het huishouden dus. Is dat écht wat de meeste vrouwen nu opeens willen?

Laten wij eens gaan kijken naar de cijfers rond kindermishandeling: jaarlijks worden er zo'n 120.000 gevallen van kindermishandeling gemeld. In ruim 90 procent van die gevallen is de dader...tromgeroffel...een vrouw!

En dan zouden we onze kinderen moeten redden uit de klauwen van die enkele mannelijke pedo's in kinderdagverblijven?

Als we de planeet willen redden moeten we niet wachten tot een stel oude mannetjes het met elkaar eens wordt en ons regels gaan lopen opleggen. Nee, we moeten het zélf doen. Maar hoe dan? Gewoon, door ons gezond verstand te gebruiken. Ik weet't, da's erg lastig nadat wij er jarenlang in getraind zijn om bevelen op te volgen en niet meer zelfstandig na te denken. Mijn advies? Probeer het eens!

Het kan misschien handig zijn om het licht aan te laten in de badkamer maar als U na 20 jaar daar gebruik van te maken nog steeds het lichtknopje niet kunt vinden in het donker is er toch iets goed mis.

Verorber voor zover mogelijk seizoensgebonden voedsel. Dan hoeft er minder voedsel getransporteerd te worden en dat scheelt enorm. Naar het schijnt wordt er per Nederlander circa 3 voetbalvelden aan grond gebruikt om van te leven. Terwijl er maar één voetbalveld per wereldburger aan ruimte voorhanden is.

Misschien moeten we'ns wat minder egoïstisch zijn en anderen ook wat ruimte gunnen.

Bijvoorbeeld door nog maar één keer per jaar op vakantie te gaan in plaats van twee of drie keer. En ook die ene keer niet met het vliegtuig te gaan maar de bus of trein te pakken naar een buurland. Of -ook leuk- gewoon een weekje doorbrengen in een deel van Nederland of België waar U zelf nog nooit geweest bent.

Natuurlijk, af en toe genieten van wat luxe mag best. U heeft er tenslotte hard genoeg voor gewerkt. Maar zeg eens eerlijk: het kan toch best een beetje minder?

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Frans de Munck

Deel dit stukje