Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, oktober 10, 2010

Hebzucht

Donderdagavond was er de eerste ouderavond van dit jaar. De schoolleiding en de Ferman's mentor gaven ons weer nuttige informatie en het was nog best gezellig ook. Een aantal ouders bleek mij (nog) te kennen maar ik hen niet altijd; Mijn geheugen liet mij regelmatig in de steek.

Vrijdag had ik mijn geheugen nauwelijks nodig bij het opruimen en uitruimen in huis. Ook de administratie is weer enigszins op orde. Bovendien heb ik een vriend kunnen helpen en verzond ik een aantal werk-gerelateerde e-mails en tekst-berichten.

Zo kwam ik bijvoorbeeld aan een logeeradres na een optreden zaterdagnacht in het kader van Bar Burlesque, een ontzettend leuk feest in Den Haag. Vanmorgen kon ik uitslapen en een begin maken van de nieuwe week.

Rutte en de zijnen kunnen bijna officieel een begin maken met het aanpakken van "de erfenis van links". Je zou dan denken dat Nederland decennialang heeft gezwoegd onder het juk van "linkse" kabinetten van PvdA, GroenLinks en SP en dat het allemaal hún schuld is dat het "zo slecht" gaat met het land. Nou, niet dus.

Sinds 1959 hadden wij 21 kabinetten. In maar liefst 18 daarvan zat het CDA en in 13 de VVD. Het PvdA zat er in zeven en de SP en GroenLinks zaten -om precies te zijn- nul keer in het kabinet. Dus als er twee partijen moeten worden beschuldigd van de huidige "ellende" dan zouden de vingertjes moeten wijzen naar het CDA en de VVD.

In plaats daarvan geven Rutte, Verhagen en Wilders graag "links" er ondermeer de schuld van dat Nederlanders zich onveilig voelen omdat er mensen in boerka op straat rondlopen. De aangedragen oplossing? Het verbieden van gezichtsbedekkende kleding. Net zoals in Frankrijk waar sinds kort dames opzettelijk zijn beperkt in hun eigen vrije keuze om in een boerka rond te lopen. Want dat is het: een vrije keuze. Dragen de betreffende dames namelijk géén boerka dan mogen zij veelal van hun echtgenoot helemaal de deur niet meer uit. Bovendien staan die vrouwen vrijwel zonder uitzondering achter hun eigen beslissing streng gelovig te zijn, net als bijvoorbeeld SGP-vrouwen vinden dat alleen hun man stemrecht zou moeten hebben.

Dus al die "feministes" die lopen te mekkeren dat de boerka een vrijheids-beperkend stuk kleding is mogen bedenken dat dankzij hun inspanningen strakjes in Nederland enige tientallen vrouwen (want dat zijn de aantallen waarom het hier gaat!) niet meer hun huis uit kunnen komen. Waar zij eerst nog -weliswaar van top tot teen in stof gehuld- vrijuit over de markt konden lopen en een kopje thee konden drinken in het buurthuis. Ja hoor, zo bevorder je dus integratie. NOT.

Ook de kredietcrisis zou de schuld zijn van "links". Niet dus. De hoofdschuldige aan de kredietcrisis is de menselijke eigenschap met de naam 'hebzucht", de zucht tot willen hebben. De neiging van enkelen om meer te willen hebben dan zij nodig kunnen hebben heeft al tot heel veel ellende in de wereld geleid. Kijk maar naar de volgende voorbeelden en hun hoofdoorzaak.

Ontbossing? Hebzucht. Olielek? Hebzucht. Voedseltekorten? Hebzucht. Modderstromen? Hebzucht. Paris Hilton? Hebzucht. Drugs? Hebzucht.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Solomon Burke

Deel dit stukje