Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, oktober 09, 2011

Jaren '80

Morgen krijgt u van mij weer commentaar op de toestand in de wereld en dan met name op de politiek maar vandaag even geen gezever maar een persoonlijke vertelling...

"Nu heb ik lekker tijd om boek-aantekeningen en verhaal-ideeën uit te werken, digitale foto's te sorteren en wat dies meer zij", dacht ik vanaf het moment dat ik besefte dat de nieuwe heup mij noodgedwongen een paar weken aan huis zou kluisteren.

Vergeet dat dus maar...elke morgen komt buurvrouw Hetty mij helpen met dingetjes als wondverband en ondergoed wisselen (en koffie zetten!) en via telefoon, e-mail, reguliere post (Kaartje ontvangen, lieve tantes!) Facebook en Twitter blijven de steunbetuigingen en goede wensen binnenstromen.

Tussendoor ontvang ik nog entertainment-opdrachten ook, schrijf ik af en toe een stukje voor de buurtkrant, bereid ik een nieuwe act voor, ontvang ik fysio-therapie aan huis, vraag ik mijn 15-jarige zoon te helpen met het huishouden en probeer ik alles te lezen wat buren, familie en vrienden aandragen als leesvoer "want je zult je vast vervelen."

Vrijdag kwam oudtante Floortje "een uurtje" op visite. Wat uitliep op vier uren klessebessen, een korte wandeling buiten en het nuttigen van lekkere hapjes.

Zaterdagmorgen vroeg oudste dochter per e-mail of zij mocht langskomen en een afspraak was zo gemaakt.

Niet veel later was zij hier in huis, gebracht door haar zusje en hun moeder. Mijn moeder en mijn schoonzus kwamen ook gezellig langs en konden zien hoe de nu 11-jarige Eva genoot van haar verjaarscadeau: haar eigen (originele!) Trick Stick (van Harbutts) uit het begin van de jaren '80.