Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, januari 18, 2010

Wanprestatie

Steeds meer mensen bezoeken mijn weblog rechtstreeks vanuit verre oorden als Leesberg, Virginia; Rimouski, Quebec; Düsseldorf, Nordrhein-Westfalen danwel via de linklijst op andere weblogs. Anderen vinden hun weg door het intypen van intrigerende zoektermen. Neem nu deze: bezoek aan naakte buurvrouw die heet staat en ik ook

Heden zijn veel zoektermen gericht op de aardbeving en de nasleep daarvan in Haïti
Volkomen terecht staat Haïti nu volop in de belangstelling op de journaals. Vandaag werd bekend dat alle EU-landen tezamen een bedrag voor hulp storten dat overeenkomt met een percentage van het geld dat de Nederlandse banken ontvingen als beloning voor hun wanbeleid. Allemaal een kwestie van prioriteiten stellen. Men zou bijna vergeten dat er ook nog ander nieuws is...

Zo worden in Oostenrijk 29 varkens levend begraven onder een laag sneeuw zodat onderzoekers kunnen bepalen hoe het menselijk lichaam zich gedraagt in een lawine. En och, wat vindt men dat verschrikkelijk! Hier in ons eigen landje worden tienduizenden varkens dagelijks op brute wijze geslacht na een ontzettend rotleven te hebben gehad. Maar dat is niet erg "want we moeten toch eten?"

Om maar niets te zeggen over de miljoenen kuikentjes die levend worden vermorzeld en vermalen zodat "dierenvrienden" de restanten van die diertjes aan de kat kunnen voeren. Ik vind dat bijzonder hypocriet. Die varkens in Oostenrijk worden opgeofferd zodat in de toekomst mensenlevens gered kunnen worden. En de mens heeft helegaar geen varkensvlees nodig om te overleven. Net zo min als katten kuiken-lijkjes nodig hebben om te overleven.

De Minoïsche beschaving heeft de oude Grieken niet overleefd. Dat is te lezen in het werkstuk "De Minoïsche beschaving" dat mijn zoon in elkaar heeft gezet en waar een paar klasgenoten teksten voor hebben aangeleverd. Het dient dit weekend als voorbeeld van "wat onze eersteklassers kunnen" op de aankomende Open Dag op het Barlaeus Gymnasium. U begrijpt dat ik apetrots ben op het jong. Voor dat werkstuk kregen de jongelui indertijd een dikverdiende 8,5. Met zijn rapportcijfers was het al niet slechter gesteld. Zijn laagste gemiddelde is een 6,5 en dan heeft-ie ook nog twee negens te pakken. Ik vind dat nogal wat.

Ik vond het ook nogal wat toen ik onlangs vernam dat Hermien (Als in "Gert &") was overleden en hoe de kinderen hebben geleden onder het perfectionisme en de latere bekering tot de Here van hun vader. Ik kwam daar achter toen ik met een buurvrouw samen zat te kijken naar het kanaal "Best24" waarin men afleveringen van vroegere TV-programma's toont en af en toe het leven beschouwt van een artiest die vroeger bijzonder bekend was. Zo ging het onlangs over Wim Sonneveld maar zag ik ook Mies Bouwman's "1 van de 8" voorbijkomen. En herinnert U zich Chriet Titulaer's "Wondere Wereld" nog? En "Jongbloed en Joosten"? Een bijzonder vermakelijke zender, derhalve, dat Best24.

Minder vermakelijk is het plan van staassecretaris Klijnsma om mensen met een handicap onder het minimum loon te laten werken. Mensen met een handicap zouden minder productief zijn. Wat een grote hoop stierepoep (al dan niet met tussen-n)! Alsof iemand in een telefooncentrale minder mensen per dag met elkaar doorverbind omdat hij of zij toevallig in een rolstoel zit of een klompvoet heeft. Alsof een boekhouder met één arm minder boeken houdt. Waarom dan niet vrouwelijke schaatsenrijders minder loon geven dan hun manlijke collega's? Iedereen weet dat die dames gemiddeld per uur schaatsend minder kilometers afleggen. Vrouwen in het leger lopen per dag ook minder ver met zware bepakking en zouden dus ook maar minder soldij moeten ontvangen? Ooit was het standaard dat vrouwen minder geld kregen voor hetzelfde werk dat een man deed. Hoewel het bij veel bedrijven nog steeds niet goed geregeld is, voelt men nu afkeer voor zulk onrecht. Maar Klijnsma niet. Ik vind dat haar loon gereduceerd moet worden wegens wanprestatie.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Bobby Charles

Deel dit stukje