Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, december 02, 2014

Waanzin doet gekke dingen met mensen

Gisteren genoten mijn vriendin en ik van het etentje ter ere van ons drie jaren samen zijn:
Beetje vaag maar het gaat om het idee...
'Mama, mag ik vanavond Bambi zien?' -'Alsjeblieft, schatje!'
Of wel: best lekker zo'n stukje hert...

Vandaag had ik twee buurvrouwen op visite. Twee verschillende mensen met beiden hun eigen opvatting. Bijvoorbeeld over 'geloof'.

Zijn alle christenen hetzelfde soort mensen? Natuurlijk niet! Net zo min alle moslims hetzelfde soort mensen zijn. Ja beste mensen, moslims zijn gewoon mensen zoals u en ik. Zeggen dat alle moslims haatdragende idioten zijn omdat sommige moslims haatdragende idioten zijn is hetzelfde als beweren dat Obama de Oekraïne Mexico wil annexeren omdat hij net als Poetin óók een christen is en dus ook een paranoïde dictator is met grootheidswaanzin.

Ja, sommige mensen gedragen zich als een waanzinnige. Vanuit pure waanzin doen zij zelfs dingen die zij anderen kwalijk nemen. Zoals geweld gebruiken: 'Ik ben tegen geweld en wie het niet met mij eens is sla ik in elkaar!'

Een volwassen man maakte stennis bij een Sinterklaas intocht. Hij schold een meisje van 15 uit voor 'racist' en gaf haar zelfs een vuistslag in het gezicht. Het gekke is dat hij volgens zijn eigen logica zichzelf had moeten slaan want is niet een racist iemand die een hekel heeft aan een ander puur en uitsluitend omdat die ander een andere huidskleur heeft? Voor de volledigheid: het meisje was verkleed als Zwarte Piet en de man is door de politie afgevoerd. Naar mijn bescheiden mening volkomen terecht.

Maar wachtuseffe! Iedereen die u spreekt zegt tegen geweld te zijn, toch? En áls mensen dan geweld gebruiken is dat 'de schuld van de televisie en videospelletjes!' Toch? Natuurlijk niet. Wij genieten zo van die gewelddadige TV-beelden en computerspelletjes omdat iedereen (ja, u en ik ook) toch af en toe - al is het maar onbewust - graag eens iemand op de neus zouden timmeren. Maar omdat wij televisie en spelletjes (in een potje voetbal zitten vaak ook bijzonder gewelddadige acties!) als uitlaatklep gebruiken kunnen wij ons in het dagelijks leven (meestal) beheersen. En dat is goed.