Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, februari 22, 2017

Waarom steelt iemand een fiets?

Naar aanleiding van een column van mijn hand reageerden mensen vanuit emotie: 'Nou, als iemand mijn fiets steelt dan zeg ik niet dankjewel maar sla ik er op!' en 'Als Boko Haram mijn dochter ontvoert ben ik opeens niet meer vredelievend, hoor!' Een zeer begrijpelijk sentiment. Dat ik overigens deel. Maar overheden zouden niet vanuit emotie moeten reageren maar vanuit realisme.

Waarom steelt iemand een fiets? Daar blijken twee hoofdoorzaken voor te zijn: geldgebrek en verveling. Het aanpakken van oorzaken werkt veel beter dan het aanpakken van gevolgen. In dit geval ligt er een taak voor de overheid om iets te doen tegen geldgebrek en tegen verveling.

Waarom ontvoert Boko Haram jonge meisjes? Voor de seks maar vooral voor het produceren van nieuwe soldaten voor het leger van de terreurorganisatie. Waarom bestaan terreurorganisaties als Boko Haram, al-Qaida en IS? Omdat zij een eigen streng islamitische staat willen. Wereldwijd staat er ontzettend veel oerwoud en woestijn leeg waar geen mensen wonen: plant hier een eigen Islamitische Staat (sic) en de voornaamste oorzaak van het probleem is opgelost. Voor de joden lukte het de internationale gemeenschap tenslotte óók om een eigen staat uit de grond te stampen. Waarom zou dat voor moslims dan niet mogelijk zijn?


Dit zijn natuurlijk maar een paar ideeën van een leek. Als u een betere oplossing weet nodig ik u van harte uit die in een eigen blog neer te pennen. In het commentaarvenster hieronder kunt u alvast een aanzet geven. Als u het niet met mij eens bent, laat dan alstublieft ook weten waarom niet. En omgekeerd. Samen - en met geldige argumenten! - komen wij verder.

Per abuis werd dit stukje te vroeg geplaatst. Hier de reacties die toen al zijn gegeven:(Op het plaatje klikken=vergroten)
================================================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/