Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, juli 30, 2013

Overspel

Facturen schrijven, schoonmaken en opruimen, een avondje bier met bitterballen doen en samen met mijn zoon een rol koekjes leegeten tijdens het kijken naar een Indiana Jones film...nee, wij hebben niets om over te klagen!

Natuurlijk zijn er weer mensen die klagen dat het maar weer eens moet gaan regenen; maandenlang zeurden wij om mooi warm weer en nu het 'al' een paar dagen zo ver is, verlangen wij terug naar temperaturen van rond de 15 graden met regelmatige motregen! Mensen zijn raar! En ik ben daar geen uitzondering op. Wat moet ik bijvoorbeeld met de al lang versleten lakens waar ik indertijd met mijn eerste vriendin samen onder sliep? En wordt het ook geen tijd om 'volwassen' te worden en mijn Superman-dekbedovertrek weg te geven? Ofwel: ik heb een vuilniszak gevuld met ruim 6 kilo aan overbodig beddegoed. Als ik zo doorga is straks mijn huis zó licht dat het opstijgt! Dan benijd ik het niet want boven is het warmer dan beneden...

Met deze voor Nederland extreme temperaturen is het lastig in slaap te komen. Daarom schrijf ik tot diep in de nacht door aan een nieuwe verhalenbundel en aan mijn roman want dan is het op gegeven moment koel genoeg om te gaan slapen.

Onlangs werd ik weer ruw uit mijn remslaap gerukt door een meneer die het nodig vond afgewaaide boomblaadjes met een luidruchtig apparaat naar de zijkant van het voetpad te verwijzen. Ik kan mij nog herinneren dat gemeente-werkers dat deden met een bezem. Bovendien: wat is nu eigenlijk het nut van het wegblazen van boomblaadjes? Binnen een uur nadat de meneer en zijn oranje hesje weg zijn, zijn de blaadjes door Moeder Natuur weer keurig terug het pad op geblazen! En daarnaast ziet het er gewoon belachelijk uit, zo'n benzinemotor op de rug. Bij de Ghostbusters zag het er óók niet uit maar die outfit was dan nog komisch bedoeld. Hieronder ziet u waarom ik bij het horen van een bladblazer vanzelf denk: 'A, wat zielig! Die man wilde een Ghostbusters-pak voor carnaval maar kon bij de feestwinkel de huurprijs niet betalen!'


En pas maar op dat met er iets van te zeggen want sommige gemeentelijke bladblazers gedragen zich als dictators!

U heeft ook vast wel eens op de werkvloer een chef (m/v) gehad die zich dictatoriaal gedroeg.

Het management van veel bedrijven wordt doorgaans niet democratisch gekozen. Heeft u op het werk wel eens een stembiljet ingevuld om een nieuwe hoofdboekhouder te kiezen? Toch gaat het verrassend vaak goed. Zelfs bij de bedrijven waar de leiding wordt bepaald door erfopvolging. Dus waarom zou een land niet op die manier geleid kunnen worden? Als een land en een bedrijf niet met elkaar vergeleken kunnen worden dan kunnen de regeringsvormen Monarchie en Democratie natuurlijk ook niet met elkaar worden vergeleken. Toch denken republikeinen daar heel anders over. Opvallend vaak rekenen die met twee maten en dat is een houding waar ik persoonlijk wat moeite mee heb.

Zelf heb ik wat moeite met de houding van de streng gereformeerden van de SGP. Inmiddels is de partij aan het "moderniseren", al is het niet zonder tussenkomst van de rechtbank. Zo mogen sinds kort vrouwen lid worden van de partij en wordt homoseksualiteit gedoogd. Dat wil zeggen dat je van de partijtop wel homo mag zijn (O, hoera! Groot is hun goedheid!) zolang het maar niet naar buiten toe bekend raakt. Doorgaans is Nederland toch wel zeer homovriendelijk en hebben wij bijvoorbeeld potgrond en pootaardappelen! Raar dus dat zelfs in ons o zo vrije land hele bevolkingsgroepen worden veracht. Net als tot voor kort in het Amerikaanse leger en als sinds kort weer in heel Rusland.

Een beetje dubbel is dat wel want ze keuren het dus wel goed maar het moet dan wel stiekem zijn. Klinkt als de dominee die verkondigde dat de TV het werktuig is van de duivel en dus verboden maar stiekem zelf een televisie in de schuur had staan met daarop The Playboy Channel. Toen hij werd betrapt zei hij doodleuk: 'Ja, hoe kan ik anders de gemeente vertellen dat die programma's zo verderfelijk zijn?' Kijk, dát vind ik nu verwerpelijk gedrag. En als homo-zijn niet mag tenzij het stiekem is, hoe zit dat dan met moord en overspel?

Het pleonasme van de dag is: 'Een additionele toevoeging'

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Rita Reys en J.J. Cale