Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, oktober 06, 2011

Succes!

Vandaag kwam buurvrouw Hetty m'n wondverband wisselen en 's middags kwam eerst de fysiotherapeut op visite en daarna kwam buurvrouw Angélique op bezoek met medeneming van een pak koffie en een lekkere cake. Vanavond komt buurvrouw Winonah langs om m'n lakens te wisselen en tussen de bezoekjes door verveel ik mij ook niet. Zo luister ik graag ♪ muziek ♬  terwijl ik verhaaltjes bedenk en schrijf en heb ik dankzij de telefoon vrienden onder handbereik.

Intussen gaat ook het werkzame leven gewoon door...Zo vroeg de Belastingdienst mij om 4000 Euro omzetbelasting af te dragen over een omzet van 2000 euro...

Niet echt heel erg grappig...Misschien heeft iemand bij deze overheidsinstelling een cursusje "humor kun je leren" nodig.

Gisteren toch maar even de cursus Sociale Media die ik deze maand zou geven verplaatst. Naar januari met name. Kreeg een beetje dejá-vu toen een debiteur liet weten "deze week nog ècht te betalen". Ik hoop het maar voor het betreffende casting-bureau (waarvan ik de naam bekend zal maken als zij zich wéér niet aan de afspraak houden) want anders zal hun schuld aan mij worden verhoogd met incasso-kosten.

Griekenland heeft een schuld van enkele tientallen miljarden euro's en dat is héél erg. Gelukkig heeft Nederland een begrotingstekort van exact 2,9%, stomtoevallig precies nog nèt onder het afgesproken maximale tekort van 3%. Ongelooflijk! En dat na maar een paar boekhoudkundige trucjes...!

Duitsland en Frankrijk zitten al sinds mensenheuggenis over de limiet van het maximaal toegestane begrotingstekort en dat is uiteraard geen enkel probleem want eh...dat is...omdat eh...En dan is er nog Amerika; de VS hebben een schuld van zo'n 200 triljard (dat is een 2 met absurd veel nullen). Maar ook dat is geen enkel probleem.

Ook al zal Amerika (dat die schuld vooral onder vader en zoon Bush opbouwde waarna men van Obama verwachtte dat die dat wel eventjes binnen vier jaar zou oplossen) die schuld nimmer never nooit niet aflossen.

In Nederland hebben wij de PVV die - eenmaal aan de macht - "alle problemen in ons land wel eventjes zal oplossen". Hoera! Lang leve de PVV!

Weet u het nog: toen Rita Verdonk de beweging "Trots op Nederland" (Eerst afgekort tot TON en later tot TROTS) oprichtte bezwoer zij de kiezer dat zij "snel" alles duidelijk zou maken en orde zou scheppen in de chaos van de politiek. Intussen wacht de burger rustig af tot mevrouw Verdonk (inmiddels "spreekster" en directeur van een beveiligings-adviesbedrijf) haar woorden waarmaakt...Iedereen weet tenslotte dat de politici die het hardste roepen dat "zij alles wel eventjes zullen verbeteren" dat ook heel snel waarmaken. Toch?

Kijk maar naar Hans Janmaat, Henk Bakker, Pim Fortuin, Geert Wilders...Stuk voor stuk riepen zij dat "zij wel eventjes orde op zaken zouden stellen". Stuk voor stuk hebben zij daar jaaaren de tijd voor gehad. Zo zit de heer Wilders al decennialang in de Tweede Kamer (Hij staat momenteel op nummer 9 in het rijtje "langstzittende kamerleden". Ik bedoel maar).

Legt u nu'ns voor de grap hun uitspraken naast datgene wat zij daadwerkelijk ten uitvoer hebben gebracht en laat in onderstaand reactie-venster weten wat uw bevindingen zijn...Succes!

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Steve Jobs