Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juli 12, 2023

Focus!

Focus vasthouden, je ergens op focussen dus, heette in het Nederlands van mijn jeugd: 'Je ergens op richten, concentreren.' Buiten die verandering in taalgebruik heb ik er veel moeite mee. Zou dat kunnen zijn omdat ik voortdurend bezig ben met zeer diverse zaken?


===================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

================

"Nou, maar je concentreert je toch wel eens op schrijven? En dat is maar één ding. Je kúnt het dus!" Was dat maar waar. Ik ben gewoon jaloers op mensen die alleen maar blogstukjes schrijven. Of alleen maar romans of kinderboeken. Of alleen maar werken aan een biografie of een eenmansvoorstelling. Ik schrijf die allemaal tegelijk. Althans, in mijn hoofd. Helaas kan ik maar één pen of toetsenbord tegelijk bedienen. Persoonlijk zie ik dat als een ernstige fysieke tekortkoming. Hoe kan ik dan ooit fysiek bijhouden wat er in mijn hoofd omgaat?

Niet dus.

Ben wel eens aan de pillen geweest om 'normaal' te worden. U weet wel: je mentaal bezighouden met één ding terwijl er misschien één ding (of hooguit twee of drie) meespeelt in je achterhoofd. Bij mij zijn dat er op enig moment een stuk of 18. 'Gedachtentreintjes', noem ik al die verschillende 'sporen' in mijn hoofd. Voor mij waren dat twee verschrikkelijke weken: ik miste mijn vermogen tot associëren en naar mijn creativieit moest ik hard zoeken.

In het kader van een klein, persoonlijk onderzoek, hoeveel 'gedachtentreintjes' heeft u gemiddeld lopen in uw hoofd? Anders gezegd: u bent mentaal bezig met één ding maar hoeveel zaken draaien mee in uw achterhoofd?