Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, juni 09, 2024

De week voorbij

Van nature zoeken wij verklaringen voor wat wij niet begrijpen. Dus is het voorkomen van geesten en goden vrij normaal. Maar religies worden bedacht door volksmenners. Neem bijvoorbeeld het vrij jonge wahabisme, een zeer conservatieve richting binnen de Islam. Even een godsdienstles voor wappies tussendoor: 'het Christendom' en 'de Islam' bestaan niet; beide religies kennen vele tientallen stromingen: van ultra-conservatief tot zeer ruimdenkend.

Zoals (vrij) recent bijvoorbeeld het z!onisme en het kahanisme

Zoals het kahanisme in 1984 een extreme reactie was op (vermeend) onrecht, ontstond het christendom als reactie op de Romeinse onderdrukking van de bewoners van de Levant.

Althans, dat vermoed ik. Want ik was er niet bij.
================================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Over links gesproken: ja, dat ben ik maar voor verdieping staat er ook een aantal in mijn stukjes. Heb daar wat moeite voor genomen dus stel het op prijs als u de moeite neemt er op te klikken om de betreffende artikelen, onderzoeken en filmpjes te bekijken.

Heeft u na het lezen van dit blogstuk iets geleerd, wat gelachen of heeft het u aan het denken gezet, overweegt u dan een donatie voor de tijd en moeite die ik er in steek.

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

================
Maandag kwam ik deze korte geschiedenisles tegen. Speciaal voor wie 'geen tijd' heeft om zich te verdiepen en daarom maar de mening van een populist overneemt.

Geen mening hebben is natuurlijk prima. Dat toegeven mag dus best.

Best raar dat mensen een mening verkondigen over iets waar zij nauwelijks wat vanaf weten. Wat weet u bijvoorbeeld van de geschiedenis van homorechten?

Terwijl ik in de badkamer deed wat mensen daar zoal doen, werd er timide op mijn voordeur geklopt. Even later had ik een kort en enigszins amusant gesprek met de schoonmaker. In het Frans. Voor ons beiden niet ons sterkste punt maar beter dan zijn Nederlands of mijn kennis van het Arabisch. 

'Het Volk' is óók niet erg goed in Nederlands. Dus dit soort websites zijn speciaal voor hen: roddel, onzin en achterklap in een extra groot lettertype en met niet al te 'moeilijke' woorden. Uiteraard door anonieme mensen (of 'de redactie') geschreven want de schrijvers weten dat zij onzin verkopen. PVV-stemmers zijn hun favoriete publiek. 
Deze twee plaatjes geven dezelfde, f4scistische, boodschap weer. Terwijl de bovenste daarnaast verdacht veel lijkt op een plaatje uit De Wachttoren
De PVV (Wilders dus, als enig lid van deze *kuch* democratische partij) heeft nog nooit iets ten goede bijgedragen aan de maatschappij. Kunt u één positieve bijdrage van de PVV noemen?
Om onverklaarbare redenen denken zij dat alles goedkomt als er geen buitenlanders meer zouden bestaan, de EU wordt afgeschaft, er geen wetenschappelijk onderzoek meer wordt gedaan en wij 'teruggaan naar de gulden!'
Ook heeft domrechts geen idee van wat fascisme is. Dus met de opkomst van meer domme mensen, beleeft óók het fascisme een opkomst.
Wappies zijn dol op liegen (het is de enige manier waarop zij hun 'gelijk' kunnen halen) en dus groot fan van notoire leugenaars als Donald Trump en Alex Jones.
Nederlandse exemplaren van de Homo Lunatic Ludicrous halen hun 'informatie' van domrechtse groepen op sociale media als 'Lach je krom':
Ja, de ouderwetse 'koe in de wei' is op zich niet heel erg slecht voor het milieu. Maar dankzij de sponsors van BBB is het beeld achterhaald: de simpele, kleine boer is al lang uitgekocht door de multimiljonairs van 'de Elite'. Die miljarden aan EU-subsidies ontvangen en regelmatig met hun trekkers illegaal snelwegen blokkeren omdat zij niet tevreden zijn als beroepsgroep met daarin de meeste miljonairs van alle beroepsgroepen.

Om voor 'Big Agro' te werken hoef je niet erg intelligent te zijn; dat bewijst deze boer die per ongeluk (neem ik aan) de boeren weg wil hebben:

Totaal ongefundeerd (voor wappies: je praat gewoon een rechtspopulist na; het woord betekent dat je absoluut geen bewijs kunt vinden voor jouw onzinnige stelling) beweren zij dat Nederland een slecht land is om in te leven:
Vrouwonvriendelijke 'grappen' zijn door de Homo Sapiens Sapiens afgeschaft in de jaren vijftig; de Homo Lunatic Ludicrous heeft ze pas ontdekt en vind ze hilarisch:
Woorden van meer dan twee lettergrepen kan 'de domme mens' niet lezen. Dat leidt tot dit soort taalmolestaties:
Typisch voorbeeld van wat de wappie 'humor' noemt: mensen belachelijk maken om hun uiterlijk. Wat tevens het enige is dat zij kunnen in een debat; inhoudelijk argumenteren is voor wappies onmogelijk want er zitten vier woorden van meer dan twee lettergrepen in deze zin.
Eenvoudige plaatjes 'lezen' lukt de gemiddelde wap nog redelijk. Maar begrijpen wat ermee bedoeld wordt, laat staan dat in begrijpelijke taal kunnen uitleggen, is te veel gevraagd. Terwijl het echt bijzonder eenvoudig is om nepnieuws over klimaatverandering onderuit te halen. Al moet je daarvoor in staat zijn tot kritisch nadenken en een paar woorden intikken in een internet zoekmachine. Kort gezegd: wie zelf onderzoek doet komt al snel uit bij dit soort informatie, waarmee simpel 'bewijs' dat klimaatverandering een 'hoax' is totaal wordt vernietigd.
Helaas werd hij vermoord voor wij Pim Fortuyn konden vragen wat hij ervan vindt dat uitsluitend bijzonder domme mensen nog fan van hem zijn. Te herkennen aan het feit dat zij alles omdraaien: elke beschuldiging is een bekentenis:
Heeft u 'links' wel eens horen zeggen dat zij rechten willen afnemen van vrouwen, moslims, homoseksuelen of asielzoekers? Dat de overheid demonstreren (voor het klimaat of bijvoorbeeld tegen genocide) moet verbieden? Dat de overheid crimineel gedrag zwaarder moet afstraffen? 

Qua tellen komt de menssoort 'Wap' zelden verder dan 'Één, twee, boel veel'. Zoals deze dame demonstreert:

"Moslims zijn supereng want er zijn boel veel meer mensen moslim dan dat er mensen zijn!"

Genoeg gelachen om 'domrechts', het was tijd om te werken. Er zit best veel tijd in het neerzetten van een goede voorstelling. Alleen maar werken in de studio/het theater is niet voldoende: ook in je 'vrije' tijd zul je teksten en danspasjes moeten instuderen om goed voor de dag te komen. 

Kost best veel energie en de studio weet dat. En zorgt dus dagelijks voor een - gratis! - prima lunch:
Een smakelijke moussaka!

In plaats van uit eten te gaan, haalden wij deze dag boodschappen om op onze kamers te kunnen koken:
Oké, en te drinken.

Dinsdag waren onze coaches meer tevreden met ons dan de dag ervoor: hard werken loont.

Ook voor de afsplitsing van de f4scisten, de groep die zich 'z¡onisten' noemt; sinds hun oprichting rond 1880 hebben zij ontzettend veel macht, invloed en land veroverd. Zodanig dat zij als nagenoeg enige groep vrij eenvoudig wegkomen met moord en zelfs massamoord. Waarbij het bruut afslachten van kinderen niet wordt geschuwd.

Het publiek - inclusief de meeste èchte Joden - keert zich inmiddels tegen z¡onisten, met dank aan sociale media. Ondanks dat een aantal platformen in handen is van z¡onisten of zakenpartners en dus veel accounts worden gecensureerd.
Maar zelfs de mogelijke overname door z¡onisten van het zeer populaire TikTok kan niet voorkomen dat hun ware aard naar boven komt.

Wat vindt u van mensen die ongestraft verkondigen: "Wij hebben als enigen recht op dat stuk land, 'From the R¡ver to the S3a.'? 

Dik acht uren nonstop zingen, dansen en acteren was fijn 

maar ook een beetje au aan de voetjes. Die ondermeer door deze gang lopen van de ene naar de andere oefenruimte:
Omdat wij zelf niet helemaal tevreden waren, repeteerden wij die avond nog een uurtje of wat bij een van ons op de kamer.

Woensdag werd ik gewekt door de schoolbel. Niet in overdrachtelijke zin helaas want ons complex ligt op zo'n twaalf meter afstand van een basisschool.

Ik verbaasde mij wat over berichten op sociale media,
at een ontbijt en probeerde via het balkon een praatje aan te knopen met mijn nieuwe buren. Zonder succes want zij zijn vermoedelijk doof. Getuige de loeiharde klanken van Poolse happy hardcore die uit hun kamer schalde.

Wij poseerden voor de pers 
en tekenden onze contracten. Waarbij ik èn de financiële administratie van het bedrijf leerden dat 'BTW nummer' niet hetzelfde is als 'BTW identificatienummer'.

Een paar uren hard werken en wij verdienden een avondje uit:



Donderdag waren er in Nederland verkiezingen voor het Europees Parlement. Tot mijn schik lukte het FvD niet om een zetel te bemachtigen. Zelfs hun rechtse maatjes van PVV waren teleurgesteld want de rede bleek te hebben gewonnen:

Interessant vond ik dit plaatje:
Blijkbaar denken FvD'ers de nieuwe minister president en voormalig directeur van de grootste spionagediensten, Dick Schoof, in handen te hebben.

Er is nog hoop dat het neo-fascisme zijn grip op Europa verliest. 

Ik blijf het vreemd vinden dat mensen niet stemmen. Niet alleen omdat miljoenen letterlijk hun leven hebben gegeven voor dat recht en dat niet stemmen hun offer vergeefs maakt. Een andere bekende smoes is: "Wat kun je als individu nu betekenen?"

Hoop geven bijvoorbeeld. In het geval van Hamada Shaqoura op een bord. Als lid van 'Watermelon Relief' geeft deze foodblogger 
hoop aan honderden kinderen die weinig meer bezitten dan een hartslag.

Persoonlijk hoop ik dat 'domrechts' nog veel meer terrein verliest. Wat een beetje helpt, weet ik door ondervinding, is een wappie vragen wat termen als 'hard aanpakken', 'wegkijken' en 'pappen en nathouden' in de praktijk betekenen. 

Heel soms zie je dan een sprankje intelligentie en hoor je de wappie verbaasd uitroepen: "Hé, het zijn alleen maar nietszeggende soundbites van rechtspopulisten die mij manipuleren!" 

Verschillende aspecten van onze bijdrage aan 'Sneeuwwitje' kwamen samen deze dag. En dat voelde goed.

"Je deed zojuist 'een Laurence Olivier', man!", wist een collega uit te roepen na het samen spelen van een scène. 

Dus het biertje op het einde van de dag was weer verdiend. Maar eerst nog even langs de supermarkt.
Mijn eerste Maneblusser! Een uitstekend lokaal biertje.
En daarna nog 'even' (tot sluitingstijd) naar de Ierse pub:

Vrijdag was het een hele goede dag. Oké, niet voor de bewoners van Noord-Korea. Bij tekort aan bommen, bestoken de leiders hun tegenstanders in Zuid-Korea nu met plastic afval en poep. Nee, ècht.

Ook was het geen goede dag voor deze groep mensen. Bij het uitschreeuwen van "Alle .... moeten dood!" hebben er enkele hun stembanden verrekt of keelontsteking opgelopen. Superzielig natuurlijk.

Heel normaal toch om dingen te roepen als 'Alle Joden/homo's/Christenen/Arabieren/ moeten dood!' Of vindt u dat eigenlijk niet kunnen?

Om bij het onderwerp van massamoord te blijven: 

Al sinds de vroege Middeleeuwen worden Joden verguisd en vermoord. Door de Russen, de Engelsen, de Duitsers, de Spanjaarden...

Ik vind het niet vreemd dat hun nazaten met wraakgevoelens rondlopen. Logisch zou dan zijn om Russen, Engelsen, Duitsers en Spanjaarden het leven zuur te maken.

Nope. Z¡onisten krijgen vreemd genoeg (financiële) steun van volken die eeuwenlang de Joden onderdrukten om een ander volk uit te roeien.

Persoonlijk vind ik dat een vreemde geschiedenis (let op: filmpje bevat historische feiten!).

Net zoals dat vreemde verhaal waar veel mensen die zich 'Joods' noemen mee identificeren: de Exodus. Het verhaal over de Joden die aan slavernij in Egypte ontsnapten en hun eigen land creëerden/van God kregen.

"Mijn complete geloof is gebaseerd op een verzonnen verhaal van duizenden jaren oud. Dat geeft mij het recht om mijn volk superieur aan anderen te vinden." O ja, joh? 

Vindt u de groep waar u toe behoort superieur aan andere groepen? En waar baseert u dat op? Op een duizenden jaren oud sprookje?

Behalve een handvol vage - en elkaar tegensprekende - verhalen, opgeschreven een paar honderd jaar na de vermeende gebeurtenis, is er nul bewijs dat de Exodus ooit heeft plaatsgevonden. Geen potscherf, geen inscriptie in een kleitablet, geen halfverbrandde papyrusrol... helemaal niets.

Zou het verhaal van de Exodus alleen maar overdrachtelijk zijn bedoeld? Een allegorie?

Nu veel gehersenspoelde mensen dankzij vrienden en sociale media 'wakker worden' en zich ontworstelen aan de macht van hun sekteleiders, begrijp ik hun frustratie: je zult maar ontdekken dat de hele kern van jouw identiteit is gebaseerd op een handvol leugens.

Zoals mensen de leugen van Yesilgöz voor waar aannamen dat Nederland wordt geteisterd door 'duizenden en duizenden' nareizigers. Naar nu is uitgekomen, heeft de IND (in opdracht van wie?) bewust de rapporten achtergehouden waaruit bleek dat het ging om 350 nareizigers die een verblijfsvergunning ontvingen. Niet bepaald 'duizenden en duizenden!'

Best raar dat 'het volk' de VVD op haar blauwe ogen gelooft waar het leugens over immigratie betreft. Want was de VVD niet 'links' en 'woke' en andere domrechtse scheldwoorden?

Er werd door een enkeling maar een beetje gevloekt toen wij het einde van de dag Nekkerpoel bezochten: "Au! Wat een [censuur] scherpe steen en wat is dat water [censuur] koud!"

In werkelijkheid was het heerlijk. Zowel het verblijf alsook het zwemmen en - uiteraard - het biertje op de goede afloop.






Bij terugkeer in het appartement ontving ik dit lieve bericht van de vriendin die mijn planten en goudvissen verzorgt tijdens mijn drie maanden verblijf in België:

Na het plaatsen van mijn wekelijkse 'Skywatch'-met proza-stukje, friste ik mijzelf even op en wandelde rustig naar een andere kamer in het appartementgebouw waar wij in zijn ondergebracht.

Een collega kookte heerlijk voor de groep en wij startten de wekelijkse traditie met de naam 'spelletjesavond'.


Zaterdag leerde ik dat de Amerikaanse overheid bewust een rapport vervalste om te voorkomen dat de waarheid naar buiten komt: de regering N3tanyahu blokkeert hulp aan de burgers van P4lestina.

Diezelfde Amerikaanse overheid bouwde aan de kust van G4za een pier als start van een haven. Officieel als plek voor schepen met hulpgoederen om aan te meren. Onzin natuurlijk, want G4za hééft al een prima haven. Alleen wordt het gebruik ervan onmogelijk gemaakt door (de stormtroepen van) Bibi.
De zogenaamde 'hulpkonvooien' bleken - als een modern 'Paard van Troje'* - stiekem Amerikaanse soldaten te bevatten die door Biden waren gestuurd om [H4mas te verslaan] burgers af te slachten.

*Vermoedelijk betrof het in werkelijkheid danwel een belegeringstoren (vergelijk: stormram) danwel een 'zeepaard', zoals schepen in de tijd van Homerus ook wel werden genoemd.

Inmiddels is duidelijk dat de Amerikaanse G4za-pier letterlijk van de verwoeste huizen met daarin vaak nog de lijken van vermoordde P4lestijnen is gebouwd. 

Nadat de pier instortte, bleek dat te komen door de te zware raketbatterij op het einde ervan, feitelijk een Amerikaanse legerbasis op een stuk land dat geen Amerikaans grondgebied is. 

Een raketinstallatie waarmee de regering Biden die van Isr4ël hielp met 'het oplossen van het Arabierenvraagstuk'. Met name met gebruikmaking van de huurlingen van Academi, voorheen Xe Services, voorheen Blackwater, opgericht door de broer van de Amerikaanse minister van Onderwijs onder Trump. 

Via allerlei schimmige constructies is ontzettend moeilijk te achterhalen wie er precies geld verdienen met deze verhuurdienst voor getrainde moordenaars. Wie niet beter wist, zou kunnen denken dat de opdrachtgevers van 'Blackwater' iets te verbergen hebben.

Oké, even genoeg ellende. Tijd voor een bezoek aan de dierentuin. Planckendael.

Wij aten er een hapje, dronken er een drankje en zagen er majesteitelijke dieren.






"Vind je dat niet zielig, dieren in kooien in een dierentuin?" Zeker wel. Maar ook vind ik het zielig dat andere diersoorten dan de mens in het wild niet veilig zijn. Omdat zij worden vermoord voor hun vacht en/of verdreven door multimiljardairs die nóg meer macht en geld willen. 

Wie dierenwelzijn hoog in het vaandel heeft staan, zou zich moeten afkeren van 'Big Agro', inclusief de soja-industrie.
Als u van dieren houdt, waarom eet u dan dieren waarvan u weet dat die gemarteld worden?
Schrijven, lezen, wat huishoudelijke klusjes en teksten instuderen en een biertje op het einde van de dag maakten die compleet:
Na het bekijken van de zonsondergang, plaatste ik een vers stukje proza.

Zondag tot wel half tien uitgeslapen. Broodje opgewarmd in de airfryer van een collega die mij óók nog eens van een kopje koffie voorzag.

Toen waren wij klaar. Voor een bezoek aan een lokale watersportclub waar een lokale collega lid van is. 



De volgende paar foto's maakte ik niet zelf:


In het appartement even douchen, omkleden en mede dankzij de door het zwemmen opgebouwde eetlust genoten van de kookkunsten van de partner van een collega op een uurtje rijden van onze locatie.



Supergezellig!

Met When Under Ether verzorgt 
PJ Harvey de muziek deze week:

Deze week staan wij stil bij het overlijden van William Anders en Ria Lubbers