Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, november 05, 2009

Beter

De week kabbelt voort...Even bij m'n moeder langs, even winkelen met m'n zoon, even met dochterlief aan de telefoon hangen, koffiedrinken met de buurvrouw, kletsen bij een andere buurvrouw, computer repareren, een avondje oppassen op een verse oppasbaby, Pilates-oefeningen doen bij en met een vriendin, bezwaarchriften schrijven voor een klant én voor mezelf, administratie verwerken, door zoon geinterviewd worden voor een geschiedenis-project, een paar brieven schrijven, gitaarspelen met de buurvrouw, cd's sorteren, wasje draaien, zoonlief overhoren, zwabberen...Was na het afgelopen weekeinde (met drie "performances") ook wel toe aan een beetje rust. Werkloos ben ik alleen op papier.

Voor elke werkloze worden er minimaal drie mensen bij het UWV ingeschakeld. Ofwel: werkloos zijn werkt goed tegen werkeloosheid. Dat klopt niet helemaal natuurlijk maar het is wel een gegeven dat het UWV mensen extra in dienst heeft genomen om al die nieuwe werklozen aan werk te kunnen helpen. Tegelijkertijd blijkt uit hun eigen data dat verreweg de meeste mensen op eigen houtje een (nieuwe) baan vinden waarmee het UWV zichzelf eigenlijk als overbodig bestempelt.

Ik ben zelf benieuwd wat de nieuwe baan wordt van Professor David Nutt. De toonaangevende wetenschapper werd onlangs ontslagen door zijn baas, Minister Johnson van Binnenlandse Zaken. De Britse overheid kan het namelijk niet verkroppen dat alcoholgebruik en bijvoorbeeld paardrijden vele malen slechter zijn voor de gezondheid dan het roken van een jointje.

Het maakt niet uit met hoeveel wetenschappelijk verantwoorde data Nutt en zijn medewerkers aankwamen: Drugs zijn slecht. Cannabis is drugs. En dus moet wiet nog "verbodener" worden dan het al is. Punt. Het is tenslotte de minister die bepaalt wat slecht is voor de gezondheid. Ik bedoel maar: wat weten artsen en andere wetenschappers daar nou helemaal van? De minister weet het altijd beter.

De link van de dag is een advertentie...

Deel dit bericht