Hier is dan eindelijk het album met mijn foto's van de maand juni: https://www.flickr.com/photos/terrebel/sets/72157644810540979/show/
U ziet het: eigenlijk valt het reuze mee met de drukte in mijn leven!
Vandaag genoot ik de lunch bij een vriendin die ik 23 jaar niet had gezien om daarna op te draven bij filmopnames. En natuurlijk verstuurde ik een paar sollicitaties. Bijna helemaal niets gedaan dus. Net als andere dagen. Logisch dat mensen denken dat ik mij verveel.
Zo kwam gisteren de kabelmonteur, was ik op visite bij buurvrouw Angélique en ging ik met mijn zoon naar de film (Transcendence: een intrigerende film over vriendschap, liefde, verraad, paranoïa en angst) en verstuurde ik vijf sollicitaties, waaronder eentje naar Cirque du Soleil. Ook plaatste ik hierboven een paar linkjes die mij aan een beetje extra geld kunnen helpen. Dus mocht u zich geroepen voelen om mij financieel wat bij te staan...Maar alleen als u het niet te druk heeft, natuurlijk!
De gemiddelde consument heeft het blijkbaar zó druk dat men zelfs geen drie seconden tijd meer kan vinden om een schijfje ananas in stukjes te snijden. Schijfjes die in de fabriek alvast zijn gesneden zijn duurder dan schijfjes die de consument zelf nog moet snijden. Maar massaal worden de voorgesneden schijfjes verkocht. Echt waar.
Mensen zijn raar: regels zijn voor iedereen gelijk maar voor Volkert van der Graaf wordt een uitzondering gemaakt want na het uitzitten van zijn straf wordt hij verder gestraft. Niet dat ik zijn misdaad (voor wie de afgelopen 12 jaar afgesneden van nieuwsbronnen heeft geleefd: hij heeft indertijd populair politicus Pim Fortuyn doodgeschoten) goedpraat maar volgens de wet gelden de regels zoals die zijn op het moment van in hechtenis nemen.
Als tijdens het uitzitten van de straf de regels veranderen heeft dat geen invloed op de straffen van hen die al in de gevangenis zitten voor het betreffende vergrijp. De vergelijking dringt zich op met Marinus van der Lubbe: die zat in de cel vanwege het in brand steken van de Reichstag maar tijdens zijn gevangenschap besloot het Hitler-regime op brandstichting de doodstraf in te stellen. Daarom werd van der Lubbe geëxecuteerd.
Gelden voor van der Graaf opeens andere regels dan voor andere gevangenen dan is Nederland dus geen rechtsstaat meer maar vaart de rechterlijke macht voortaan blind op wat de media melden over de mening van de gemiddelde burger. Straf en criminaliteit wordt dus een kwestie van vraag en aanbod, een markt.
De markt in Baarn zondag viel een beetje tegen qua omzet maar verder was het een goede dag waarbij op het einde lekker werd gegeten bij mijn schoonmoeder. Maandagmiddag heb ik lekker een uurtje getraind bij de fysiotherapeut. Heerlijk zweten en de volgende dag spierpijn! En lekker wat negatieve energie kwijt...
Maandag markeerde namelijk ook een nieuwe stap in mijn overleg met de belastingdienst (zie: http://vragen.blogspot.nl/2014/07/belastingdienst-het-eindspel.html )
Bij de belastingdienst werken ongeveer 30.000 mensen dus het is niet verwonderlijk dat er wel eens iets niet goed gaat. Maar als een medewerker mij doorstuurt naar een niet bestaande collega dan zal ik die persoon met naam en toenaam noemen bij leidinggevenden en via sociale media. Daarop bedreigde hij mij telefonisch. Zijn probleem want dat was voor zijn leidinggevende voldoende informatie om hem ernstig toe te spreken. Waarop hij mij weer telefonisch bedreigde. Dat hij zijn werk niet deed zou de schuld zijn van anderen.
Een dame die ik bij hoge uitzondering per e-mail (het moet anders per brief want de belastingdienst is nog niet zo ver dat vragen via internet gesteld kunnen worden. Blijkbaar kan hun systeem (dat een paar miljard euro kostte) al die extra informatie niet aan.) mocht benaderen wist mij bij navraag te vertellen dat zij per abuis haar naam onder een brief aan mij verkeerd had gespeld waardoor mijn e-mailbericht aan haar niet verstuurd kon worden. Maar dat was niet haar schuld.
Sommige mensen weigeren toe te geven dat zij zelf fout zitten. Wat er ook mis is; het is per definitie de fout van een ander.
Als de man die over zijn vrouw opmerkt: 'Ik doe alleen maar dominant omdat jij je zo onderdanig opstelt.'
Zo zegt FIFA: ' Wij komen onder zoveel belastingverplichtingen uit omdat de internationale regelgeving niet waterdicht is gemaakt .' Echte drogredenen, natuurlijk! Of vindt u het normaal als een overvaller voor de rechter verklaart: 'Het was de eigen schuld van die mevrouw dat ik haar beroofde: moet zij maar niet oud en zwak zijn en in een rolstoel zitten!'
Opvallend vaak kan al een beetje positieve aandacht voorkomen dat mensen ontsporen en zich naar gedragen naar anderen toe. Hoe vaak zegt een crimineel en/of asociaal persoon niet: 'Ik kreeg bijna nooit aandacht thuis en als ik al aandacht kreeg dan was dat negatief.'?
Stel dat u aan een tafel zit met iemand tegenover u die zegt: 'Hoe voel je je nu? Je voelt je verdrietig, niet? Wees gerust want zelfs je oma was wel eens verdrietig, hoor. Zeker weten! En misschien voel je je niet gewaardeerd op je werk maar weet dat je meer in je mars hebt dan je misschien denkt. Weet je wat: hier heb je een medicijn dat je over deze tijdelijke dip heen kan helpen. Veel succes en ik hoop je niet meer te zien hier!'
Wanneer die persoon zich 'psycholoog' noemt nemen wij klakkeloos al deze woorden voor waar aan en zijn wij zelfs bereid er een paar honderd euro voor te betalen. Vooral omdat onze ziektekostenverzekering de rekening op zich neemt.
Maar noemt de persoon in kwestie zich 'paragnost' dan zijn er mensen die roepen 'oplichting!'
Maar waarom eigenlijk? Is het dan zo verkeerd om iemand voor een paar tientjes een hart onder de riem te steken? Moet daar per sé een paar honderd euro voor betaald worden? Nemen wij advies pas serieus wanneer dat veel geld kost?
Ik heb het al eens eerder beweerd: mensen zijn raar.
Natuurlijk, een psycholoog heeft hard gewerkt om een langdurige studie te voltooien en moet daarna nog jaren werken (en veel geld voor dat werk vragen) om de betreffende studieschuld te kunnen aflossen. Maar toch.
De onjuiste aanname van vandaag is:
De Chinese Muur is het enige bouwwerk op aarde dat te zien is vanaf de maan.
Helaas, hoe mooi het verhaal ook is (zo mooi dat het zelfs tot 2003 als feit in Chinese schoolboeken stond!); het is gewoon niet waar. Volgens astronaut Buzz Aldrin zijn zelfs de continenten van de aarde moeilijk van elkaar te onderscheiden vanaf de maan gezien.
Nostalgie?
19 minuten geleden