Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, juni 19, 2016

De week voorbij

Ik ben moe. Heel moe. Van het voortdurend 'vechten' tegen organisaties die vinden dat burgers er zijn om hén te dienen in plaats van omgekeerd. Tegen mensen die vinden dat andere mensen minder rechten hebben dan zijzelf. Tegen mijn eigen vooroordelen. Tegen mensen die mij vertellen dat ik mij niets moet aantrekken van mensen die mij vertellen wat ik moet doen. Tegen mensen die mij vertellen dat de wereld om mij draait en ik mij niet druk moet maken om het onrecht wat anderen aangedaan wordt. Ja, ik ben moe. Maar ik ga door. Gewoon, omdat ik niet anders kan. Mijn motto is namelijk: 'Iemand moet er wat aan doen en jij kunt iemand zijn.' [Deel op Twitter]

Als nog één iemand mij vertelt dat ik mij egocentrisch moet opstellen ga ik gillen. Of slaan. Of beide.

Natuurlijk kan ik uren per week gaan dansen op blote voeten, een wierook stokje aansteken, naar rustgevende klanken luisteren, mijn ogen dicht doen en pretenderen dat er geen narigheid in de wereld is. Voor anderen zal dat prima werken. Voor mij niet.

Niet alleen op dit weblog maar ook via Twitter probeer ik mensen aan te sporen tot zelfstandig nadenken in plaats van het louter napraten van mensen die iets zinnigs lijken te zeggen.

Hier even een recent statistisch overzicht van de landen van waaruit de mensen (lijken te) komen die op mijn Twitter-linkjes klikken:

Amerika begrijp ik nog. Maar Slowakije?

Ook word ik moe van tegenstrijdige opmerkingen van mensen in mijn omgeving. Die zeggen dingen als: 'Je moet je niet zo druk maken!' om te vervolgen met: 'Je moet blijven vechten om te krijgen waar je recht op hebt!' om daarna weer glashard terug te schakelen naar: 'Waarom laat je het niet gewoon gaan?'

Wat vindt u: moet ik mij voortaan nergens meer wat van aantrekken, tegenstrijdige adviezen opvolgen van mensen die het goed bedoelen, mij vanaf nu alleen nog maar druk maken over wat blijkbaar de meeste mensen dwarszit en wat daarom op de voorpagina's van de kranten staat? Kortom: wat moet ik doen?

Maandag deed ik leuke en nuttige dingen in huis, samen met mijn zoon. Bij het grondig schoonmaken van de koelkast wist ik opeens weer waar ik ook alweer die halve komkommer had gelaten, een paar maanden geleden. Verder pleegde ik overleg met mijn advocaat in mijn zaak tegen woningcorporatie Ymere en las ik dat Laura, de jonge Nederlandse vrouw die (al dan niet onvrijwillig) seks had in Quatar er van af komt met een jaar voorwaardelijke celstraf en haar partner-voor-één-nacht met 140 zweepslagen voor buitenechtelijke seks en het drinken van alcohol. Dat die straf in strijd is met de Verdrag van de Rechten van de Mens interesseert natuurlijk niemand want de ene mens is meer waard dan de andere. Of zo.

Trump-aanhangers zijn erg in de war na de aanslagen in Orlando. [Deel op Twitter] Zij zijn namelijk vooral Islamofoob en homofoob maar door zich uit te spreken tegen de moslim die 49 homo's doodschoot verklaren zij pro homo te zijn. Bovendien was Omar Mateen zelf als homoseksueel actief op de homo dating app Grindr en vaak geziene gast in dezelfde homoclub én een held want hij was ook een keurige gediplomeerde beveiligingsagent.
Aaarghh! Zielig, niet? Groot verschil met Wilders-aanhangers is dat de meeste aanhangers van 'Der Donald' ook nog eens antisemiet zijn. 'Ja maar hij was fan van IS dus het is de schuld van IS dat die mensen dood zijn!' -'Vast. En Anders Breivik schoot 70 mensen dood, waaronder tientallen kinderen, en was fan van Geert Wilders.'

Grappig vond ik dat op Facebook iemand reageerde met: '200 moslims gingen voor de nachtclub zitten bidden dus miljoenen moslims vinden het niet erg wat er gebeurde.' Waarop ik reageerde: 'Hoeveel christenen en mensen met dezelfde voornaam als jij zaten er voor de deur van de club om hun medeleven te uiten?' [Deel op Twitter] 'Ja maar 200 moslims zijn niet representatie voor álle moslims!' -'Behalve dan de 200 moslims die aanslagen pleegden?' 'Ja maar dat is héél wat anders!' Het is bijna grappig, zoveel domheid.

's Avonds was ik op een feestje in de Amsterdam ArenA, ter ere van het vermeende succes van de Participatiewet. Staatssecretaris Jetta Klijnsma was er en de Amsterdamse wethouder van Sociale Zaken, Arjan Vliegenthart.

Toen ik een voetbal in mijn handen kreeg aarzelde ik geen moment en hupte naar het podium voor handtekeningen van beide hoogwaardigheidsbekleders:

Mijn baas was er ook, evenals een collega. Mevrouw Klijnsma (zelf gehandicapt) had hoog op van de inspanningen die inmiddels zo'n drie jaren aan de gang zijn en moeten leiden tot 125.000 banen voor 'arbeidsbeperkten'. Werkelijk resultaat van al dat geld en al die inspanningen tot heden...tromgeroffel...u mag kiezen hoeveel mensen 'met een afstand tot de arbeidsmarkt' daadwerkelijk (onbetaald uiteraard want het mag natuurlijk geen geld kosten) aan de bak zijn...in heel Nederland gaat dat tot nog toe om welgeteld...tadarata...11.000 mensen! Men zit dus al bijna op het vooraf gestelde doel van 125.000. Knap, hoor! http://nos.nl/artikel/2093052-oppositie-nog-veel-te-weinig-banen-voor-arbeidsgehandicapten.html http://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2065232-wie-gelooft-er-nog-in-de-garantiebanen.html (O, en met al die inspanningen is het overheden en bedrijfsleven samen gelukt om in iets minder dan 3 jaar tijd een aantal gehandicapten zelfs aan betaald (Iedereen weet natuurlijk dat gehandicapten geen salaris nodig hebben want zij hebben geen voedsel nodig, hoeven geen huur te betalen en lopen het liefst naakt rond. Toch?) werk te helpen. Maar liefst 44 personen zijn dankzij het miljoenen kostende project 'nuttig' voor de samenleving! VVD'ers weten dat uitsluitend mensen die betaald krijgen voor werk nuttig zijn. De rest hangt er maar een beetje bij. Of zo.

Dinsdag zat ik het grootste deel van de dag op kantoor en eind van de middag in fysiotherapie bij de zogeheten 'rugschool'. Werken aan mijn bovenlichaam met de 'pully' ging hartstikke goed, evenals een paar minuten ronddraaien op de crosstrainer en 'planking' hield ik met redelijk gemak een paar minuten vol. Op de rug liggen in de lucht 'fietsen' was frustrerend want mijn linkerbeen weigerde vrijwel elke medewerking.

Bij mijn vriendin thuis maakte ik even een webbestelling voor haar bedrijf in orde (zij zit nog even in het buitenland. Vandaar), ontdeed de katten van overtollige haren en kreeg daarvoor een kusje van Zwarte Vlek en op weg naar huis sprak ik even met haar buurvrouw Ans. Gezellig!

's Avonds zag ik nog net dat IJsland van Portugal won met 1-1 tijdens het EK voetbal. Kostelijk! Ik denk dan met name aan al die duizenden mensen die 'een hekel hebben aan buitenlanders' maar zitten te genieten van 22 van die 'buitenlanders' (waaronder vaak spelers van hun eigen favoriete clubteams) die een bal rondspelen. Buitenlanders zijn natuurlijk altijd raar en eng en gevaarlijk en zo. Behalve wanneer ze goed kunnen voetballen. Of zo. [Deel op Twitter]

Ik las het bericht dat Nederland slecht omgaat met de rechten van kinderen. Gek eigenlijk: er zijn politieke partijen die zich specifiek inzetten voor vrouwen, voor ouderen en voor dieren. Maar waarom kan het blijkbaar zo weinig mensen schelen hoe de overheid omgaat met kinderen? http://www.nu.nl/binnenland/4276702/nederland-top-tien-van-landen-met-beste-kinderrechten.html [Deel op Twitter]

Woensdag was ik bij vrienden langs en genoot ik even van een nieuwe hobby: het maken van 'ouderwetse' foto's via de 'pinhole' techniek. Gewoon, met mijn ruim vier jaar oude mobieltje. Hier een paar voorbeelden waarbij steeds geldt dat klikken=vergroten:
Ter vergelijking dan even: links een 'gewone' foto met hetzelfde toestel en rechts de 'pinhole' variant. Klein nadeel aan deze techniek: je mag de camera een minuut lang niet bewegen. Nu weet u meteen waarom mensen op oude foto's zelden lachend staan afgebeeld: probeert u maar eens een minuut lang uw mondhoeken naar boven gekruld te houden!Ik verbaasde mij er over dat vrijwel niemand protesteerde tegen het einde van de rechtsstaat in Nederland: 2 jongemannen werden gearresteerd 'want ze waren misschien van plan iets naars te doen in Syrië.' Sinds wanneer worden mensen in de cel geworpen vanwege de vermoedelijke intentie dat zij ooit iets crimineels zouden kunnen gaan doen? http://www.nu.nl/binnenland/4278093/arnhemse-jihadganger-23-in-beroep-veroordeling-drie-jaar-cel.html Ik bedoel: als het hebben van 'slechte gedachten' voortaan voldoende reden is om mensen in de gevangenis te werpen dan moeten er in Nederland 17 miljoen cellen worden bijgebouwd. [Deel op Twitter]

Op straat werd ik aangesproken: 'Hé, ken jij mij nog? Een paar jaar geleden sprak ik jou even na een voorstelling op een festival in Den Haag.' -'Eh...'

's Avonds keek ik met mijn zoon gezellig samen een aflevering van de Fantasy serie 'Game of Thrones' en nu zijn wij weer helemaal bij!

Eigenlijk zou ik woensdagavond gaan sporten. Pencak Silat. Maar met een linkerbeen dat niet meewerkt en een linker knie met gescheurde knieband is sporten vooral pijnlijk. Even niet dus.

Donderdag kwam mijn vriendin thuis na ruim een week weg te zijn geweest en trof thuis onder meer de hondstrouwe kat Zwarte Vlek aan die haar vaste werkplek had uitverkoren om te liggen wachten:
en ontving mijn zoon de uitslag van zijn VWO eindexamen...GESLAAGD!

Natuurlijk publiceerde ik weer Engelstalige stukjes: https://www.linkedin.com/pulse/future-changing-terrence-weijnschenk-entertrainer?trk=hp-feed-article-title-publish en http://terrebelius.blogspot.nl/2016/06/who-owns-fox-news.html

Vrijdag was ik naar de Voedselbank om daarna samen met mijn zoon een hapje te eten bij zijn oma. Bij het lezen van berichten op Facebook werd ik helemaal blij: mensen met zeer tegengestelde meningen kwamen op een zeer respectvolle manier nader tot elkaar: 'Na het lezen van jouw bericht ben ik er nu van overtuigd dat niet alle moslims slechte mensen zijn.' Mooi! En zo is dat ook natuurlijk: 'de islam' er de schuld van geven dat mensen doordraaien en anderen vermoorden is net zoiets als alcohol er de schuld van geven dat mensen in een dronken bui nare dingen doen. [Deel op Twitter]

En omdat het vrijdag was publiceerde ik een verhaaltje: http://terrebel.blogspot.com/2016/06/herinneringen-een-verhaaltje.html

Zaterdag stonden wij op een markt in Scheveningen waar wij dit leuke haakje te koop aanboden aan het publiek dat genoot van Vlaggetjesdag:

 Uitzicht achter de kraam

 Militaire voertuigen waren er ook
(Persoonlijk zie ik militaire voertuigen graag in musea. Met een bordje erbij:
'Vroeger werd er oorlog gevoerd maar de mens is inmiddels beschaafd.')
 En schepen
En regen, mensen en vogels

Zaterdagavond was ik op een feestje bij vrienden in Amsterdam:


Zondag was het Vaderdag (het mooiste cadeau was een lief bericht van mijn oudste dochter!) en bracht mijn schoonvader mij naar een markt in Amsterdam
 Het was een heerlijke zonnige dag
 Wij verkochten onder meer deze onderzetters
 En sleutelhangers
 Na twee dagen markt lieten wij ons dit goed smaken
Cyrano, de hond van een huisgast, probeerde te bedelen


Mijn vriendin stond zondag op een andere markt, namelijk in Utrecht.

Speciaal voor u, mijn zeer gewaardeerde lezers en lezeressen een liedje:
Hier is 'Tears for Fears' met Shout:


Deze week staan wij stil bij het overlijden van Ali Lazrak (https://nl.wikipedia.org/wiki/Ali_Lazrak) en Michu Meszaros (http://www.nrc.nl/nieuws/2016/06/13/alf-acteur-michu-meszaros-76-overleden)


In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/