Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, maart 07, 2018

Eenzaamheid

Bij steeds meer supermarkten zijn er 'self service' kassa's. Klanten scannen zelf hun boodschappen, betalen die en pakken ze in. Er komt geen caissière meer aan te pas.

Dat komt natuurlijk de werkgelegenheid niet ten goede. Maar dat is niet het enige nadeel van deze 'service verbetering'.

Voor veel mensen is het contact met de dame achter de kassa een van de weinige vormen van intermenselijke interactie die zij kennen. Eenzaamheid is een groeiend probleem in onze moderne maatschappij waarin 'sociale' media een steeds grotere rol spelen. Opvallend vaak juist onder jongeren die zich steeds vaker eenzaam voelen.

Op Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat zien zij mensen die zij 'vrienden' noemen een buitengewoon fijn leven leiden maar zelf lijden zij. Aan een gebrek aan oprechte aandacht, aan menselijk contact. Zij zijn van mening dat het normaal is om voortdurend blij en gelukkig te zijn en te genieten van de perfecte liefdesrelatie. Maar de online wereld is net zo schijnheilig als de 'echte' wereld.Zeg nou zelf: toen u in de tijd voor sociale media een oud-klasgenoot op straat trof en vroeg hoe het hem tegenwoordig verging, wat kreeg u toen als antwoord? Was dat: 'Geweldig! Na mijn scheiding besefte ik hoe fijn het was om alleen te zijn en na mijn ontslag begon ik meer te genieten van mijn vrije tijd!' of eerder: 'Klote, joh. Toen mijn vrouw er vandoor ging met mijn beste vriend was ik ontzettend kwaad, verdrietig en zelfs agressief. Toen mijn baas mij ontsloeg wilde ik hem eigenlijk op z'n muil slaan maar in plaats daarvan lag ik wekenlang te janken in bed.'?

Ofwel: vertellen mensen voortdurend iedereen hoe zij zich werkelijk voelen?======================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/